Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Srácok!

Lehetséges az, hogy azért nyikorog a hátsó fékem (csak gyenge fékezéskor), mert a pofa kb. 2mm-t fog a tárcsaküllõkön is? Mert ha igen, akkor kialátétezem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Druszámhoz képest kákabélû vagy.:D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Gyalogkakukk: Köszönöm a súlyadatokat, az imént lebányásztam a régi XT-m, hogy mérlegre tehessem…309 g tárcsa és adapter nélkül. Az nem kevés, CC-s szemmel. A 35 ezres darabárnak meg igen örülnék, mert van német „kontaktom” a beszerzéshez.

tamaska: Az ásványi olaj „szeretetét” igazából csak „környezettudatos életmódnak” tulajdoníthatjuk. Bár, nem hinném, hogy valaki is égési sebeket kapott volna DOT –tól, vagy megmérgezte volna magát vagy mást szerelés közben.
Örülök, hogy megcáfoltad a rémhíreket az olajcserével kapcsolatban!

Bikertigger: 72 kg-al nem vagyok a klasszikus „55 kg vasággyal hegyimenõ”, tán mert közelítek a 190-hez… Elég lesz a 160?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az uj magurakban az olajcsere durvan par perces muvelet. en is meglepodtem rajta. teljesen korrekt.

azt nem igazan ertem, hogy miert kell ragaszkodni az asvanyi olajhoz, szerintem teljesen mindegy, hogy asvanyi, vagy DOT, csak mukodjon a fek rendesen.

valaki irta a 3 csavaros tarcsat: dh-sok is hasznaljak igy VK szinten, meg pl Jill Kintner is. akit mostanaban nem lehet legyozni 4X-ben. persze ott ha elnyalodik az agyban az egyik menet, akkor nem problema betolni egy masik kereket, a sajat bringamon ilyet azert en nem csinalnek. szal az 5 se lehet tul eletveszelyes. csak idonkent ra kell nezni, hogy mind megvan e meg. meg azert ha idod engedi, vegyel uj agyat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
268 gramm az elsõ XT tárcsa és adapter nélkül, fékcsõvel, olajjal, új pofákkal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Jaj de örülök, hogy nem szidalmazzátok rögtön a Magurát!
Tetszenek ám nagyon, de eddig én csak abroncsféket próbáltam tõlük (hs33), az meg más tészta.

Martanál elvileg van 180-as elsõ verzió is, van arra szükség szerintetek? Felszereléssel kapcsolatban valami rossz tapasztalatotok? A hátsótól nem félek, eléggé szépen meg van csinálva a saru a vázon, de a Reba tárcsafékszemeirõl már írtatok gonosz dolgokat.
Miért mondják a boltokban, ha Maguráról kérdezek, hogy „jaj, az borzalmasan szervízigényes”? Az, hogy kb. évente olajat cserélek az XT-ben, az már sok?

Mennyi pluszt súlyt cipelnék és fikázást kapnék a „valódi CC-sektõl”, ha Saint/XT-t vennék, 160-as tárcsákkal?
Árban ugye kb. kétharmada, vagy még annyi sem.

Naná, hogy „Magura-vért”, használnék csak, a régi XT-be is csak XT-t töltöttem. Szerintem sem érdemes ezen spórolni.

nekem rebán van a lujza 180 as tárcsával, semmi gond vele....de ha nem vagy nehéz , sztem nem kell a nagy tárcsa. állítólag nehéz szervízelni, asszem azért nem szeretik a boltokban.

súlyban, martahoz képest több mint 20 dekát..../elsõ hátsó persze/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Mennyi pluszt súlyt cipelnék és fikázást kapnék a „valódi CC-sektõl”, ha Saint/XT-t vennék, 160-as tárcsákkal?

a Marta komplett súlya ~360gr (elsõ fék, most mértem nemrég), az XT meg kb +100gr. Fikázást nemtom, Zegre is Saint féket használ. :D
(és Marta-hoz Németo-ban 35e/db áron hozzá lehet jutni, az már nem olyan vészes...)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Jaj de örülök, hogy nem szidalmazzátok rögtön a Magurát!
Tetszenek ám nagyon, de eddig én csak abroncsféket próbáltam tõlük (hs33), az meg más tészta.

Martanál elvileg van 180-as elsõ verzió is, van arra szükség szerintetek? Felszereléssel kapcsolatban valami rossz tapasztalatotok? A hátsótól nem félek, eléggé szépen meg van csinálva a saru a vázon, de a Reba tárcsafékszemeirõl már írtatok gonosz dolgokat.
Miért mondják a boltokban, ha Maguráról kérdezek, hogy „jaj, az borzalmasan szervízigényes”? Az, hogy kb. évente olajat cserélek az XT-ben, az már sok?

Naná, hogy „Magura-vért”, használnék csak, a régi XT-be is csak XT-t töltöttem. Szerintem sem érdemes ezen spórolni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!
Friss hús vagyok itt, ha valamit bénázok, elõre is bocsánat.
Kérlek titeket, segítsetek a helyes útra igazítani CC-s fékválasztásban:
Eddig hátul régi XTR V féket használtam. Elöl szintén régi négydugattyús XT-m volt, postmount adapterrel, 170-es tárcsával.
Az új vázamon nincs V fékkonzol, viszont szeretném a váltókarokat (XTR Rapidfire, még 950-es) megtartani, csakúgy, mint a 6 csavaros tárcsarögzítést is. Ennek „szellemében” épül az új hátsó kerekem is, (Bike+ Racer & XC717 disc).
Lehetõségek:
Az új villám IS-es,(Reba Team) tehát ha áthoznám a elsõ fékem, akkor is kellene vennem új 160-as tárcsát. Találtam egy boltban új hátsót is mellé, de kegyetlen 40 ezres áron, ami sok egy kicsit szerintem. Használtan is vadásztam (25 ezer), de sajnos mindegyik viseletes állapotú, amit eddig találtam.
Gondoltam, érdemes lenne most váltani, hiszen sokat fejlõdött a technika az elmúlt 4-5 évben, a súly sem mellékes, az új vázam l300g felé közelít.(KTM Team LC).
Amit szeretnék:
Új hatcsavaros fékrendszer, lehetõleg ásványi olajos, nem dualcontrolos… Mit válasszak?
Megvenném a Magura Martat, ha tudnám, hogy mûködõképes. Igyekeztem átrágni magam az egész tárcsás részén a fórumnak, de csak halvány utalásokat találtam errõl semmi konkrétat. Árfekvésben az 50 pénz/fékes árra még lenne keret, körülbelül.
Köszönettel...

a marta kb még belefér akkor a keretedbe....súlyban nagyon jó, kb hihetõ a katalog adat, és a lujzából kiindulva nagyon jó fék /meg egy-két tulaj véleménye alapján/ ....bár asszem célszerû hozzá a magura oljat használni....
súlyban jó még a hfx mag plus, de az itthon nem beszerezhetõ, csak a mag, de az meg nehéz....

dicsérik az új shimanokat is - lehet azt 6csavaros tárvsával is használni - de viszont nem könnyûek...

sõt a hayes meg a shimanok súlyába simán belefér a lujza is, - könnyebb mindegyiknél, persze xtrt kivéve- azt meg nyugodtan merem ajánlani
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem magura julie van, és megbízható. szerintem a martha se kevésbé. a magurák szerintem nagyon jó fékek. egyik haveromnak asszem 98-as gusztávjai vannak, és azok nagyon fognak. eddig csak szimmeringeket meg olajat cserélt benne. az 50000/fék árban bõven benne van az új xt, vagy saint, mert mindkettõ olyan 30 körül van tárcsa nélkül. lehet h nehezebbek mint a magura, de nagyon megbízhatóak, és erõsek. szerintem 160-as tárcsával cc-re bõven jó.
de még várd meg a többiek véleményét is szerintem, mert én súlyban nem vagyok annyira tájékozott, nekem inkább a megbízhatóság és az erõ fontos a fékeknél.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Sziasztok!
Friss hús vagyok itt, ha valamit bénázok, elõre is bocsánat.
Kérlek titeket, segítsetek a helyes útra igazítani CC-s fékválasztásban:
Eddig hátul régi XTR V féket használtam. Elöl szintén régi négydugattyús XT-m volt, postmount adapterrel, 170-es tárcsával.
Az új vázamon nincs V fékkonzol, viszont szeretném a váltókarokat (XTR Rapidfire, még 950-es) megtartani, csakúgy, mint a 6 csavaros tárcsarögzítést is. Ennek „szellemében” épül az új hátsó kerekem is, (Bike+ Racer & XC717 disc).
Lehetõségek:
Az új villám IS-es,(Reba Team) tehát ha áthoznám a elsõ fékem, akkor is kellene vennem új 160-as tárcsát. Találtam egy boltban új hátsót is mellé, de kegyetlen 40 ezres áron, ami sok egy kicsit szerintem. Használtan is vadásztam (25 ezer), de sajnos mindegyik viseletes állapotú, amit eddig találtam.
Gondoltam, érdemes lenne most váltani, hiszen sokat fejlõdött a technika az elmúlt 4-5 évben, a súly sem mellékes, az új vázam l300g felé közelít.(KTM Team LC).
Amit szeretnék:
Új hatcsavaros fékrendszer, lehetõleg ásványi olajos, nem dualcontrolos… Mit válasszak?
Megvenném a Magura Martat, ha tudnám, hogy mûködõképes. Igyekeztem átrágni magam az egész tárcsás részén a fórumnak, de csak halvány utalásokat találtam errõl semmi konkrétat. Árfekvésben az 50 pénz/fékes árra még lenne keret, körülbelül.
Köszönettel...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
pontosan. akkor inkább új, mert jobban néz ki, meg szerintem könnyebb szerezni. vagy az ebike-on kaphatóra gondolsz mint elsõ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
de csak az új, vagy az elsõ avid tárcsa

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy avid clean sweep

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hope:D Nem, rob bácsi?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

xt vs hayes tárcsa?? mit javasolnátok?

úgyhogy sztem vagy régi hayes vagy XT

^^ :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

xt vs hayes tárcsa?? mit javasolnátok?

többünk tapasztalata, hogy a régi (nem Vcut szélû) Hayes tárcsa volt nagyjából az etalon. igaz akkor nem nagyon lehetett 203-as XT-t kapni.

mióta kijött a Vcut Hayes, többen kipróbáltuk, de nem nagyon jött be - valakinek egyszerûen nem fogott eléggé, valakinek vonyított (rezonált).

azóta XT-vel nyomjuk - az tökéletes és olcsóbb is mint a hayes.

úgyhogy sztem vagy régi hayes vagy XT

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Onnan származhat, hogy egykét oldallal ezelõtt volt valami, hogy dirtre melyik lenne jobb. Én a magam részérõl a bb5-öt ajánlottam kistárcsával konzekvensen. :) Azért mert olcsó, igénytelen, nem túl sérülékeny.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

majd ezt magyarázd el nekem kérlek, hogy mi köze annak, hogy ugrálsz vagy nem ahhoz, hogy miylen a féked?

hát a sok air time-tól lehet meggyûrödne a bovden... :chin:

sose tudni, jobb a legrosszabbra készülni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A másik kérdés h bb5 vagy bb7, ha nem járok dörtre???

majd ezt magyarázd el nekem kérlek, hogy mi köze annak, hogy ugrálsz vagy nem ahhoz, hogy miylen a féked?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.