Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
sziasztok
azt akarom csak kérdezni h baj e ha a fékem nem csak a tárcsa fékezö felületén fog hanem picit beljebb a tárcsaküllökre is leér? (kb2-3mm.t) a másik irányba pont jo arra nem log le...
hayes hfx9 fék, xt tárcsa

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
most én vagyok skizofrén, vagy te ezt már egyszer megkérdezted, és kaptál is rá választ ?!

jól rémlett.
elözõ oldalt tanulmányozd át.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok, vettem 185ös bb5-öt hátra és beállítottam rendesen, de amikor hosszan fékezek vele akkor olyan, mintha megkeményedne a fékpofa és erõsen horzsolná a tárcsát. Ez miért van? És kb. mennyi km/idõ mire bekopik? lehet attól van mer még be kell kopnia?

de amúgy ha felmelegszik, akkor nem csinálja ezt a keményedõs dolgot...
ez így szokott lenni?

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Köszi a segítséget, emgcsináltam! Szerintem elég alter lett! Nemláttam sehol kis olajfojást se szóval szerintem jólett :-D (8-as kulcs kellet)
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, hogy a juicy fékeknél, lehet e állítani a csõnek szögét ahol befut a munkahengerben! Az tudom, hogy lehet de úgy is, hogy ne levegõsödjön fel a fék? ha igen, hogy?

igen, tuti lehet

úgy ahogy rob írta, egy 10-es kulccsal(ha jól emlékszem, de lehet hogy 8as) nagyon kicsit meglazítod, elfordítod, megszorítod, és kész

csak ha nagyon kilazítod, akkor kijöhet olaj meg becsípheti a tömítõgyûrût a csavar amikor visszaszorítod
szal csak óvatosan, ésszel és akkor sima ügy
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én shimano-nál állítottam, és nem levegõsödött fel.
kicsit meglazit, elforgat kivánt irányba, megszorit.
eddig bevált.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, hogy a juicy fékeknél, lehet e állítani a csõnek szögét ahol befut a munkahengerben! Az tudom, hogy lehet de úgy is, hogy ne levegõsödjön fel a fék? ha igen, hogy?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Sziasztok, vettem 185ös bb5-öt hátra és beállítottam rendesen, de amikor hosszan fékezek vele akkor olyan, mintha megkeményedne a fékpofa és erõsen horzsolná a tárcsát. Ez miért van? És kb. mennyi km/idõ mire bekopik? lehet attól van mer még be kell kopnia?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

elõre is thx mindenkinek

Rugalmas deformáció. Természetes dolog.

A bekopás ideje változatos lehet. Ha poros/esõs helyen/idõben használod jelentõsen rövidül a sima városi használathoz képest.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Gyönyörû, és annyira nem is horror. Súlyadatokat hol találtál? THX!

mérleg, katalógus:D

viszont az egyelõre mókás hogy a hátsó xtr mind IS-es.
lehet adapterezni nagyra...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Benfentes.:D

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
elõre is thx mindenkinek

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

KSMRT62M-Hone sima óccsó egyszerû
KSMRT97M-XTR 07 durván könnyû, gyönyörû, alu/acél
Üdv:Thy

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
egy 8pengõbõl kijön az egész, ha a régi betét megmarad. Alig van rajta valami kopás, gondolom az úgy simán mehet az új tárcsához.?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
90kilohoz a 160as tarcsa lehet, hogy picit kicsi. a nagyobb tarcsa viszont nehezebb, es tobbletkoltseg [adapter is fog kelleni]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Akkor most döntsd el. :D

Brutális, vagy kevésnek érzed?

Azt sose várd, hogy hozzáérsz a fékkarhoz oszt repülsz. (legalábbis ilyennel még nem találkoztam)

Brutális ereje van, csak nagynak érzem azt az erõt, amit ki kell fejtenem a fékkarra...lehet, krosszos múltamból ered, és én várok sokat, amikor egy újjal simogatva a kart akarok fejre állni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
katapult kar?
az ilyen!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Bejött, amit mondtatok a gyenge sainttel kapcsolatban. Beállítás, és egy kis használat után meg is jött az ereje. Most brutális. Lefelé, hártacsúszva a nyeregben, akár olyan 50-nél is simán kiemel. Csak ilyenkor már húzni kell rendesen, túlzottnak érzem, amekkora erõt ki kell fejteni a fékkaron. Lehet, hogy az én súlyomhoz (90kg) elõre kevés a 160, és eleve nagyobbal kellett volna kezdenem? Centerlockos 180-as van már a shimanotól, ugye?

Akkor most döntsd el. :D

Brutális, vagy kevésnek érzed?

Azt sose várd, hogy hozzáérsz a fékkarhoz oszt repülsz. (legalábbis ilyennel még nem találkoztam)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Viszont 160-180 IS-IS igen Shimano-ból: KSMMAF180SSA

ezt nem is tudtam, de jó hir :prosze:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Pl, mert a 160-as IS ---> 185 IS adapter nem kapható. Nem is létezik, ha jól tudom...

Viszont 160-180 IS-IS igen Shimano-ból: KSMMAF180SSA