Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Kíváló fék. Nem Juicy 5/BB7 kategóriájú; felettük van. Megbízható, van hozzá alkatrész dögivel, egyszerûen szerelhetõ, nem igazán karbantartásigényes.

Ezt a melegedés dolgot én még soha nem éreztem.

Látom vágod a témát. Egy Shimano LX tárcsfékrõl xt 160 mm -es tárcsával mit lehet tudni ?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,125 posts

... elsõ 203 as tárcsával szerelt marta...

Ezt hogy hoztad össze? IS vagy PM? Képet tudnál lökni róla?
Engem is érdekelne egy ilyesmi tuning...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mr.NG

Mr.NG

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Csak annyival járulnék hozzá a közös tudásbázishoz, hogy megkaptama választ a korábban feltett kérdésemre (4 dugattyús xt gyári pofával + magura disc 4 tárcsa (160mm) ).

Nos eddig semmit sem fogott szó szerint, három négy nap város után, de ma lejöttem vele a hegyrõl, gondoltam megperzselem rendesen... Meg is történt, mire leértem az elsõ lejtõ aljára, bizony erõsen füstölt a vastag koszréteg ami a féknyeregre rakódott.
Most jobban fog, mint az elsõ 203 as tárcsával szerelt marta, pedig az sem piskóta. Csak hozzáérek és blokk (110 kiló vagyok).

A marta is magura ha nem tévedek, nekem egy éve megvan és imádom egyszerûen, nem kell soha pumpálni, mindig határozottan fog és kb ugyanott, elég erõs is (igaz 203 tárcsával), lehet mázlim van vele...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
magurát nem vennék de ez egyéni szoc problem.
nálam is a vagy isten vagy hulladék vélemények csapódnak le.
akkor inkább bármilyen shimano fék, el kell ismerni, elég jól sikerültek már jó ideje az összes tárcsafékük igaz sala milyen jó a saint? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
akor énis véglény vagyok :D

a sok müanyag ami elrettent bár aláirom fékerõben brutális

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ja, nekem úgy jött le, hogy mivel a hátsó ment tönkre így csak azt cseréli. Azt hittem az elsõ csere opcionális. :)
A magura-ról pedig csak végletes véleményeket hallottam, vagy a pokolba kivánták, vagy semmi gondja nem volt. Hosszabb távon kiderül nekem melyikbe esik majd...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
párban negyven ;)

magurárol meg inkább nem nyilatkozom....

fuck me, i'm famous!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Igaz, már Sala ajánlott egy féket :clap: (Hayes 9), viszont szeretném a Ti véleményeteket is hallani arról, hogy XC felhasználásra
(1.) milyen JÓ fékre érdemes beruháznom? ~40 eFt
Eddig jól szuperált a hátsó magura julie-m, ám 3 év után ereszti az olajat és szerintem megy a kukába...

40 körül már kijön egy új XTR vagy egy Magura Marta is sztem. A Magura eddig megbízható, bár csak ~500km-t mentem vele, de nem volt semmi gondja.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kíváló fék. Nem Juicy 5/BB7 kategóriájú; felettük van. Megbízható, van hozzá alkatrész dögivel, egyszerûen szerelhetõ, nem igazán karbantartásigényes.

Ezt a melegedés dolgot én még soha nem éreztem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
milyen felhasználásra?
Hayes mag egy nagyon jólsikerült fék melegedésre hajlamosabb a NIne-hoz képest mivel kevesebb benne az olaj.

szerintem jobb fék mint az avid. Sokkal könnyebben mozog a kar az avid hajlamos a belassulásra

fékerõben talán az avid jobb egy hajszálnyit plusz a könnyebb beállitás bár azt minden fékhez meg lehet oldani (cps) ;)

fuck me, i'm famous!

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hi, errõl még semmi tapasztalt??? PLS HELP
"szeretném megkérdezni titeket arról h mi a tapasztalat egy hayes magról, megbízható-e, juicy 5hez képest milyen és azt h mennyivel jobban fog mint a bb7es 185össel elõre."

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
Igaz, már Sala ajánlott egy féket :clap: (Hayes 9), viszont szeretném a Ti véleményeteket is hallani arról, hogy XC felhasználásra
(1.) milyen JÓ fékre érdemes beruháznom? ~40 eFt
Eddig jól szuperált a hátsó magura julie-m, ám 3 év után ereszti az olajat és szerintem megy a kukába...
(2.) Ilyenkor érdemes már az elsõt is kicserélni? Régi tárcsának marad az apróhirdetés??

Thx Fékguruk!!!
szammer

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Ö hope M4es ugye? Szerintem elég jo kategoriás fék, max Hayes mag, meg a saint ér annyit mint ez, esetleg avid code, de erröl még tul sok info nincsen...tehát ha korrekt áron tudsz hozzá jutni akkor csak hajrá...kétlem hogy csalodnál benne..

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Elöl én is ilyet használok már pár éve és hibátlanul mûködik.
Szuper fékerõ és minden tökéletes, bár adagolhatóságból 10bõl csak 8at kapna nálam. Ha jó állapotut találsz akkor megéri szerintem.
De én a saintet is átgondolnám.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Csak azt szeretném meg kérdezni mi a tapasztalat errõl a fékrõl érdemes ilyet venni???:chin: :) :)

Posted Image
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sziasztok, szeretném megkérdezni titeket arról h mi a tapasztalat egy hayes magról, megbízható-e, juicy 5hez képest milyen és azt h mennyivel jobban fog mint a bb7es 185össel elõre.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
rosszabb nem lehet.. de csak óvatosan..

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a tiszta tárcsád nagyobb fékezés után nem lesz megint taknyos (olajos, stb)? Nekem a pofa volt a hunyó, szerelésnél olajos lett, megszívta magát, és hiába sütöttem, tisztítottam azt is, és a tárcsát is, elõbb-utóbb újra sz.r lett, és összekente a tárcsát is. Egy combosabb lejtõ oldotta csak meg...

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
úgynézett ki hogy megjavult a fékem a pofák kisütése után, de most megint rossz.. lehet hogy a tárcsáról átment vmi kösz a pofákra? a tárcsa elvileg tiszta mert megtiszítottam tárcsatisztítóval már 1 hete..de azér azt ki lehet sütni platnin?

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

ha hosszabb lejtõkön nyomod és sokat fékezel, akkor lehet h kell a 180-as tárcsa már csak a békesség kedvéért is.
nekem a 203-as tárcsával is pirul néha a pofa a juicyban, igaz én dh-zok, és szeretem a meredeket meg a nosewheeliet :D
szal a hûtés miatt én inkább 180-assal venném

Köszi az infót (+kösz Magellenboy)