Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
thez:köszi,köszi!
akkor rendelek és indul a workshop :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sikerült beszereznem egy hfx-9est, felraktam a bringára, tárcsástól mindenestül, nade a jelenlegi fékerõm nulla!A fékpofák finoman hozzáérnek a tárcsához, ami gondolom nem lenne a probléma mert bekopnak és elmúlik a dolog, kialakul a megfelelõ távolság a kettõ között!Amikor a fékkart behúzom a fékpofák minimális elmozdulást produkálnak és egyáltalán nem fogják meg a kereket!A fék zsírújj és még majd vágnom kell belõle az idális kábel mérethez,de sokkal jobban aggaszt h nem funkcionál rendesen!Hogy tudnám beállítani? Láégtelenítsem és vágjak a hosszból, vagy inkább vigyem szervízbe?õ az elsõ hidrám!

1ébként be van már kopva ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

éértem....

érdekes hogy Pécsen semmit nem kapni...

SM-BH59 vezeték szabható?Illetve ha igen,akkor bármelyik végén?
Most nekem a SM-BH96 van aminek az alsó végét megtartanám,a fékkar felölit meg levágom,megy rá az egyenes becsatlakozós.Mûködik így?

Albert: ha minden bolt mindenbõl tartana mindent több darabban készleten, akkor nem ekkorák lennének a boltok.
adjuramderögvest.
kérj, õk rendelnek, ha nagyon szeretnek másnap megkapod, ha kevéssé akkor pár napon belül...

a többit velük kell lemeccselned.

igen, megy, ha levágod a roppantót, és újra felroppantod.
de mire megjön ez a pöcörõ, addigra könynedén megveszed az új csövet...
minden SH csõ szabható, kivéve a régi fémes XT.

marker

marker

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sikerült beszereznem egy hfx-9est, felraktam a bringára, tárcsástól mindenestül, nade a jelenlegi fékerõm nulla!A fékpofák finoman hozzáérnek a tárcsához, ami gondolom nem lenne a probléma mert bekopnak és elmúlik a dolog, kialakul a megfelelõ távolság a kettõ között!Amikor a fékkart behúzom a fékpofák minimális elmozdulást produkálnak és egyáltalán nem fogják meg a kereket!A fék zsírújj és még majd vágnom kell belõle az idális kábel mérethez,de sokkal jobban aggaszt h nem funkcionál rendesen!Hogy tudnám beállítani? Láégtelenítsem és vágjak a hosszból, vagy inkább vigyem szervízbe?õ az elsõ hidrám!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

persze
SMBH62 SMBH63

létezhet ilyen alkatrész külön is, ha rendelnek belõle

éértem....

érdekes hogy Pécsen semmit nem kapni...

SM-BH59 vezeték szabható?Illetve ha igen,akkor bármelyik végén?
Most nekem a SM-BH96 van aminek az alsó végét megtartanám,a fékkar felölit meg levágom,megy rá az egyenes becsatlakozós.Mûködik így?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha hosszabb lejtõkön nyomod és sokat fékezel, akkor lehet h kell a 180-as tárcsa már csak a békesség kedvéért is.
nekem a 203-as tárcsával is pirul néha a pofa a juicyban, igaz én dh-zok, és szeretem a meredeket meg a nosewheeliet :D
szal a hûtés miatt én inkább 180-assal venném

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
cc/am villára nem kéne 180-nál nagyobbat tenni....
engem 90+-al bõven meg fog a 160-as is (szintén bb7)

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

mekkora tárcsáid vannak? milyen nehéz vagy, és mennyit szánnál a dologra?
szerintem egy avid bb7-tel jól jársz, mert nem kell átállnod a hidraulikus rendszerre (nem mintha olyan nagy dolog lenne), és olcsó. egy jó hidrós fék meg újonnan elég drága szerintem a hayesedhez képest.
az is lehet h fékpofa és tárcsatuninggal is jól járnál

A bb7 ára teljesen OK. Én 84 kg vagyok, kell a 203-as tárcsa? Vagy az inkább csak optika?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
persze
SMBH62 SMBH63

létezhet ilyen alkatrész külön is, ha rendelnek belõle

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
létezik olyan fékcsõ shimanó fékhez,ami a fékkarból egyenesen jön ki,a féktesbõl pedig 90fokos?
Továbbra is mérges vagyok hogy külön fittinget nem lehet kapni!

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Pali kj, Csuporka!

Köszi az infókat!

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Rémhörcsög és Thez, köszi az infókat!!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nekem a gyógyszertáros ingyen adott egy fecskendõt. máig azt használom, tökéletesen megfelel a célra.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
légtelenítõ szett szinte minden gyártó fékéhez van, de a jól bevált gumicsõ-fecskendõ kombóval megoldható minden.

amíg olajat nem ereszt el, és levegõ sem kerül bele egy sérülésnél, addig a fék hibátlanul müködik, érzéketlen arra ha felfordítják, ha úgy tárolják.
mikor talpra kerül, 3at pumpálsz a fékkaron, és a túlfolyóba való bubik máris visszamennek oda ahol a helyük van.

felújításra pedig több év után lehet csak szükség, de igazából 2002-es fékek is szó nélkül müködnek a mai napig is (saját illetve ismerõsi kör felhasználásában)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

légtelenítõ-felújító kit-et

külön légtelenítõ kit csak a hayes-ek hez kell, felújitó kit alatt mit értesz ?
"Minden hülyeség" by Tomidny

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Sziasztok!

Hidraulikus fék vásárlásán gondolkodom, de felmerült bennem egy kérdés.
Azt szeretném megtudni, mennyire kell "figyelni" hidraulikus fékrendszernél ha "fejre áll", lebukfencezik a lejtõn, berakom a liftbe függõlegesen állítva...stb?
Menniyre komlikáltabb a karbantatása házilag?

Ha normálisan van légtelenítve (és a túlfolyóban nem maradt levegõ), akkor teljesen érzéketlen, mivel zárt rendszer. Ha a "lebukfencezik a lejtõn"-ön az esést értetted akkor azt mondom hogy elvileg nem sérül könnyen, de ha nagy az esés akkor tökmindegy, a bringát úgyis tolod :)
Házilag szerintem nem érdemes foglalkozni vele, hacsak nem vagy mûszaki beállítottságú (bár nem bonyolult, de precízen kell beállítani) és veszel egy légtelenítõ-felújító kit-et, ami nem olcsóság...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok!

Hidraulikus fék vásárlásán gondolkodom, de felmerült bennem egy kérdés.
Azt szeretném megtudni, mennyire kell "figyelni" hidraulikus fékrendszernél ha "fejre áll", lebukfencezik a lejtõn, berakom a liftbe függõlegesen állítva...stb?
Menniyre komlikáltabb a karbantatása házilag?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez egyedül beállítás, feltöltés kérdése.
mennyi olaj van benne, mennyi anyag van még a pofán.
nem fékfüggõ, hanem feltöltés/légtelenítés függõ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a juicy5-ok mind ilyenek amirol en tudok. kiveve az enyem, amiben valszeg tul sok olaj van, mert kb fel centi utan mar harap. pedig mar szedtem is ki belole.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elkezded huzni a kart, huzol 1.5 cm-t, majd utána koppanos a fékérzés és fog?

vagy huzod, majd elkezd keményedni ahol szép lassan fog is majd a végén blokkol?

elöbbi alap. autonál motornál mindennél, az az ut amig eléri a pofa a tárcsát.

második: levegõs

Juicy 5 ugyanolyan mint a 7, csak állíthatóbb.

különben :)