Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2007. április 08. - 12:57

Ejjj sok alkesz itt a forumon...:cheers:
De hogy ON is legyek: nekem Juicy 5-m van, és van a fákkarnak egy 1,5 cm ahol huzom de semmi nem történik, utána viszont fog mint a hétszentség, csak kimarad 1,5 cm ahol van egy holtjáték, tehát nem valami progressziv a fékérzés.
A probléma:
-Levegö került a rendszerbe? (kétlem mert nagyon erös külömben)
-Kevés az olaj a fékben igy nem indul meg a pofa egy ideig?
-Juicy 5 ilyen, miért nem vettem 7et?
De hogy ON is legyek: nekem Juicy 5-m van, és van a fákkarnak egy 1,5 cm ahol huzom de semmi nem történik, utána viszont fog mint a hétszentség, csak kimarad 1,5 cm ahol van egy holtjáték, tehát nem valami progressziv a fékérzés.
A probléma:
-Levegö került a rendszerbe? (kétlem mert nagyon erös külömben)
-Kevés az olaj a fékben igy nem indul meg a pofa egy ideig?
-Juicy 5 ilyen, miért nem vettem 7et?
Írta 2007. április 08. - 11:37

Írta 2007. április 08. - 11:35

es raadasul a sole alig fog. olyan erzesed van, mintha egy darab fa lenne a fekbetetek helyen.
gyengusz. meg egy oldalrol nyom, meg az a nagy batar fekkar...
abszolut felejtos.
juicy3 cleansweep tarcsaval szerintem megeszi reggelire. [vagy lehuzza reggeli felesnek, hogy temanal maradjunk
]

abszolut felejtos.
juicy3 cleansweep tarcsaval szerintem megeszi reggelire. [vagy lehuzza reggeli felesnek, hogy temanal maradjunk

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. április 08. - 11:19

Írta 2007. április 08. - 11:17

szerintem a sole inkább kevert vagy maximum barack, a juicy3 az hubi, és akkor a többi jaeger.
ugyani a sole nem önbeállós, hanem kézzel kell utánaállítani a kopásnak, a juicy3 viszont tényleg alig különbözik az 5-tõl. (féknyeregben - de legalább önbeállós)
ugyani a sole nem önbeállós, hanem kézzel kell utánaállítani a kopásnak, a juicy3 viszont tényleg alig különbözik az 5-tõl. (féknyeregben - de legalább önbeállós)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. április 08. - 11:15

Hogy érthetöbb legyek a sole/juicy3 aza St Hubertus a többiek (deore lx juicy5/7 hfx stb) meg a Jagermeister.
ÍÍgy már értem, szeretem a jégert

(egyébkén még ki akartam javítani este, csak már nem lehetett... bocsi :

"Minden hülyeség" by Tomidny
Írta 2007. április 08. - 11:06

Írta 2007. április 08. - 11:02

Írta 2007. április 08. - 10:58

Láma kérdés, ha az elsõ 160-as féknyerget felrakom hátra, akokr most ott is 160-as vagy esteleg 140-es lesz?
mondanak nekem már mindent és nem tom mi az igazság....:chin:
CleenSweep nagyon jó....
Az elsõ adapter nemjó hátra, de ha IS-es a féknyerged szeritnem akkorse...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!
Írta 2007. április 08. - 10:54

Láma kérdés, ha az elsõ 160-as féknyerget felrakom hátra, akokr most ott is 160-as vagy esteleg 140-es lesz?
CleenSweep nagyon jó....

CleenSweep nagyon jó....
Írta 2007. április 08. - 09:29

CleanSweep-et mindenki dicséri, és sztem is nagyon jó. Arra érdemes lecserélni.
Írta 2007. április 08. - 09:18

Sziasztok, tiszteletteljes kérdésem a következõ : adott elöl- hátul BB7 (így alakult, kis súlyomhoz és maratonra talán megteszi), ám a tárcsákkal (Roundagon) nem vagyok kibékülve. Szánnék pénzt upgrade-re, nem tudom, hogy érdemes-e; súlyban, fékerõben számíthatok- e érdemi változásra?
160 elöl-hátul, márkánál maradva CleanSweap-re vagy Polygonra gondoltam. Esetleg más? Xt hatcsavaros stb.? Döntenem kellene, segítsetek, köszi
160 elöl-hátul, márkánál maradva CleanSweap-re vagy Polygonra gondoltam. Esetleg más? Xt hatcsavaros stb.? Döntenem kellene, segítsetek, köszi
Írta 2007. április 08. - 04:35

A bácsi nemérti, ami a zárojelben volt az pont hogy példa a belépö szintü hidros fékek terén.
Utána meg irok más fékekröl amik már kevésbé belépö szintüek (deore/lx juicy 5/7 stb..)
Hogy érthetöbb legyek a sole/juicy3 aza St Hubertus a többiek (deore lx juicy5/7 hfx stb) meg a Jagermeister.
Teccikérteni? Mert én ilyen késön is jol megértem magam...
Utána meg irok más fékekröl amik már kevésbé belépö szintüek (deore/lx juicy 5/7 stb..)
Teccikérteni? Mert én ilyen késön is jol megértem magam...
Írta 2007. április 07. - 22:29

Mármint hogy 60-70 ezret szánsz rá? mert annyibol már normális hydros féket kapsz nem csak belépö szintüt (Avic Juicy 3, Hayes Sole...)
Most akkor a "szól" meg a "Gyula 3as" nemcsak belépõ szintû ?
csak mert én azokat max túrázgatni használnám saját tapasztalt alapján...
Én 40bõl öszzerkanék 2lxet, (ha 60at szánsz rá akkor...) meg még 20ból két jó tárcsát... és örök életû.
"Minden hülyeség" by Tomidny
Írta 2007. április 06. - 19:01

deore van most 16-17-ért dikediscountban ( www.bikediscount.hu ) az elég jól fog fõleg nagyobb tárcsával
Írta 2007. április 06. - 18:28

Mármint hogy 60-70 ezret szánsz rá? mert annyibol már normális hydros féket kapsz nem csak belépö szintüt (Avic Juicy 3, Hayes Sole...)
Szerintem Juicy 5 vagy shimano deore neked jo lenne, mind kettö megbizhato és sokkal jobban fékez mint az MX-2. Ezt a 2-t 160as tárcsával most 25-26000 körül kaphatsz.
Viszont ha megtartod az MX-2 tárcsáját (ha normális hayes tárcsát kaptál hozzá és nem valami alibit) akkor szerintem csak egy Hayes HFX-et vegyél mert azt kapsz külön csak kar+csö+test és ugy 20000 körül meguszod, de ez vonatkozik a shimano deore/lx re is például.
Szerintem Juicy 5 vagy shimano deore neked jo lenne, mind kettö megbizhato és sokkal jobban fékez mint az MX-2. Ezt a 2-t 160as tárcsával most 25-26000 körül kaphatsz.
Viszont ha megtartod az MX-2 tárcsáját (ha normális hayes tárcsát kaptál hozzá és nem valami alibit) akkor szerintem csak egy Hayes HFX-et vegyél mert azt kapsz külön csak kar+csö+test és ugy 20000 körül meguszod, de ez vonatkozik a shimano deore/lx re is például.
Írta 2007. április 06. - 18:15

mekkora tárcsáid vannak? milyen nehéz vagy, és mennyit szánnál a dologra?
szerintem egy avid bb7-tel jól jársz, mert nem kell átállnod a hidraulikus rendszerre (nem mintha olyan nagy dolog lenne), és olcsó. egy jó hidrós fék meg újonnan elég drága szerintem a hayesedhez képest.
az is lehet h fékpofa és tárcsatuninggal is jól járnál
szerintem egy avid bb7-tel jól jársz, mert nem kell átállnod a hidraulikus rendszerre (nem mintha olyan nagy dolog lenne), és olcsó. egy jó hidrós fék meg újonnan elég drága szerintem a hayesedhez képest.
az is lehet h fékpofa és tárcsatuninggal is jól járnál
Írta 2007. április 06. - 17:47

Hella!
Véleményeteket várnám. Cserén gondolkodom Hayes MX2 mechanikus fékrõl a hidraulikus fékek valamelyik belépõ modelljére.
Inkább ereszkedés centrikusan bringázom, de nem DH, csak a helyi ösvényeken, földutakon próbálom magam és a bringát (Rock Machine Avalanche kissé megtuningolva) 60-70 a max.
Érdemes-e a csere, vagy annyit nem ad hozzá a hidrós fék, hogy megérje beruházni?
Véleményeteket várnám. Cserén gondolkodom Hayes MX2 mechanikus fékrõl a hidraulikus fékek valamelyik belépõ modelljére.
Inkább ereszkedés centrikusan bringázom, de nem DH, csak a helyi ösvényeken, földutakon próbálom magam és a bringát (Rock Machine Avalanche kissé megtuningolva) 60-70 a max.
Érdemes-e a csere, vagy annyit nem ad hozzá a hidrós fék, hogy megérje beruházni?
Írta 2007. április 06. - 16:57

na majd meglátom még
konkrét tapasztalata van valakinek ezzel a tárcsával kapcsolatban? mármint hope floating
hûlés, fékhatás stb.
konkrét tapasztalata van valakinek ezzel a tárcsával kapcsolatban? mármint hope floating
hûlés, fékhatás stb.