Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
csééóóó
floater-t vennék stinky dee-lux'05 bringámhoz....nem nagyon ismerem ezt a szerkezetet,annyit tudok róla,h fékezés közben is rendesen mozog a bringa hátulja,ez is különféle méretekben van,h 203,180,160as tárcsához való,v rajta lehet állítani?
hol lehet beszerezni?kb mennyiért?stb :)

thxxx bááááb
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Köszönet néktek!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Ezt, illetve az ezt kiváltó HSZ-t találtam csak (mint releváns HSZ-t) , amikor a Juicy 3-ra kerestem rá, vki tud róla vmit mondani, h mit olvasott/hallott?

Anno volt nalunk a botban egy arc a Sramtol, rakerdeztem a dologra, aszonta tok ugyanaz, annyi a kulonbseg, hogy az 5-os fekkar bilincset mar 2 csavar tartja, szal nem kell leszedni a markolatot ha varialni akarsz. Talan nehezebb is az 5-os emiatt, de aki grammozni akar az ugyis az utimate-re megy ra:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

xtr tárcsafékhez milyen féktárcsát nem ajánlott használni?
egy ilyen:http://ebike.hu/term...6-csavaros/3379 tárcsát gondoltam ideiglenesen (1-2 hónap) feltenni.
ha a fékezõfelülete legalább olyan magas, mint az xtr tárcsáé, akkor nem lehet probléma vele ugye?!
várom a tapasztalatokat a hozzáértõktõl!

Én pont ilyen tárcsát használok ugymond az edzõkeréken, és nincs vele semmi gond. Használtan vettem, az elõttem levõ ugyanigy használta xtr-el cserekerékként, neki sem volt gondja vele...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
xtr tárcsafékhez milyen féktárcsát nem ajánlott használni?
egy ilyen:http://ebike.hu/term...6-csavaros/3379 tárcsát gondoltam ideiglenesen (1-2 hónap) feltenni.
ha a fékezõfelülete legalább olyan magas, mint az xtr tárcsáé, akkor nem lehet probléma vele ugye?!
várom a tapasztalatokat a hozzáértõktõl!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

mármint, ugyanaz, mint az 5?
mert 5 és 7 emlékeim szerint azért eltér; ha más nem, állíthatóságban
próbáltam a gúglit is, de MTBR-en nincs fenn, az a pár topik meg, ami róla szól, nulla információval bír a felépítést / menettapasztalatokat illetõen.

az 5 es a 7 zsir ugyanaz, csak a 7-en van a tekerentyu. ez egy kicsit szogletesebb formaju [minimalis elteres] es a fekkarbilincs nem bonthato. ergo le kell huzni a markolatot ha le akarod szedni a kormanyrol. bar nekem meg elso szerias 5-osom van, fekete, es annak se bonthato a bilincs. es az meg raadasul nem is cleansweep tarcsaval van.

siman bevallalnam, szerintem uber. csak kell bele szuszakolni 3 csepp olajat, hogy ne a markolatnal fogjon mint minden mas avid
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a fékkar csere azért nem ilyen egyszerû, az egyik shimano másik magura, nem biztos hogy az áttélük megegyezik, a csõbe meg nem árt egy olyan csatlakozó, ami shimano karokhoz jó, ha véletlenül nem egyezik.

A sebesség mindent megold.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

próbáltam a gúglit is, de MTBR-en nincs fenn, az a pár topik meg, ami róla szól, nulla információval bír a felépítést / menettapasztalatokat illetõen.

http://www.chainreac...x?ModelID=16784
http://www.chainreac...x?ModelID=16784
Sei, soku Si.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Köszi a tanácsot!

Ilyenkor csak a kart kell kicserélni, vagy kell hozzá új kábel + még mindenféle bigyók?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Arra lennék kiváncsi,hogy a tönkrement Magura Louise FR fékkaromat tudom e pótolni más márkájúval. Én Shimano Saint-re gondoltam,de semmi tapasztalatom sincs az ilyen ügyekben. Technikailag megoldható ez? Ha igen, akkor egyszerû a dolog vagy valami spec átalakítás is szükséges?
Elõre is köszi a segítséget!

én úgy tudom jó hozzá...

de a lényeg hogy a saint fékkar tökugyanaz mint a deore, lx, xt csak más van rájukmatricázva...
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Arra lennék kiváncsi,hogy a tönkrement Magura Louise FR fékkaromat tudom e pótolni más márkájúval. Én Shimano Saint-re gondoltam,de semmi tapasztalatom sincs az ilyen ügyekben. Technikailag megoldható ez? Ha igen, akkor egyszerû a dolog vagy valami spec átalakítás is szükséges?
Elõre is köszi a segítséget!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ugyanaz, csak occsóbb és olyem.
meg más színe van.
de két oldalról nyom, ugyanaz a kar, csak kettõvel kevesebb.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

igen. OEM 2007tol. ki lett targyalva par oldallal ezelott.

amugy Kereso

Ezt, illetve az ezt kiváltó HSZ-t találtam csak (mint releváns HSZ-t) , amikor a Juicy 3-ra kerestem rá, vki tud róla vmit mondani, h mit olvasott/hallott?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ugy látszik h vmi forma1es féked van h csak melegen fog jól :D na viccet félretéve sztem ezt felejtsd el h oxidálódik a tárcsa :mybad: tényleg furcsa ez a helyzet de én a helyedbe kipróbálmám ezt a féket hozzávaló shimano tárcsával sm rt 75 ös xt kistárcsa elég olcso is meg jo is és pont a te fékedhez valo!

Mr.NG

Mr.NG

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
fejlemények:

Szeretnék elõvezetni egy igen érdekes megfigyelést: nem tudom mi lehet a magyarázat, meg hogy egyáltalán kit mennyire érdekel a dolog, de azért uccu neki...

Na szóval már egy két alkalommal kérdeztem/írtam az én drága hátsó fékemrõl (tényleg csípem). Négydugattyús xt (br-m755), gyári pofával (a bb7 pofára hasonlít "színösszeállítását" tekintve), és egy "magura disc 4" 160as tárcsa, amit asszem 2003ban vagy 2004ben adtak a martakhoz, nem hullámos.

Feltettem az új féket, a tárcsa használt volt egy picit. Három négy npig városban semmit nem fogott, de szó szerint. Nem lehetett volna megállni vele (komolyan). Nem volt zsíros semmi, légtelenítés ok, egészen kint fog a kar.

Aztán felmentem a hegyre, gondoltam megperzselem istenesen. Meg is történt, mire leértem füstölt szépen... A tárcsa nem szinezõdött el, de azért felhevült rendesen (füst, szag). Na ezek után egycsapásra úgy elkezdett fogni, mint a fene, bizony mondom féltem tõle:) Hazamentem, nagy megelégedés... Szétszedtem, hogy kicsit állítsak, mert néha hozzáért az egyik pofához. Rendben.
Másnap megyek ki, fékezek, megint zéró. Tényleg... Azt hittem, hogy a piszkálgatásom közben hozzányúltam vmihez, vagy mittudomén. Semmi gond, irány a hegy, megint füst, megint fogott mint az állat. Aznap este hozzá sem értem...
Harmadnap megint megyek ki, megint semmi... És ez már vagy négyszer megismétlõdött... Mindíg kell neki egy jó kis lejtõ hogy elkezdjen harapni. Legutóbb már mire kiértem, érezhetõ volt a fékhatás, ez fejlõdés...

Mi a fene lehet? Oxidálódik éjjel a tárcsa, vagy mi? Mikor egy-egy kimenetel alkalmával elõször felhevítem, utána nem romlik le, pedig teljesen visszahül többször is... Mégis egy-két éjszaka után (ha nem naponta megyek) teljesen leromlik.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
:mybad: igy már más :D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
áh ez valami orvosi cucc volt (köszi anyu), nem lett semmi baja. és kiderült h én voltam a gyökér, nem állítottam a belsõ pofát be rendesen a tárcsához, mert nem érte el..............

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
sztem ott sokat rontottál a helyzeten h benzinnel próbáltál meg okoskodni...te magad is mondtad/tudod h az olaj miatt lett roszz...a benzin meg szerintem olajból van :) alkohollal próbáld meg még tisztitani a tárcsát a pofát meg szerintem reszeld le egy kicsit hátha jobb lesz, pláne ha már eleve tükrös volt a pofa...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
adott egy bb7 elsõ fék 185ös tárcsával, hiba: tökig húzva a kart még minimális fékezés sincs. gondolom valami olaj kerülhetett a fékpofára. rákerestem a fórumban a megoldásokra, kinek mi jött be, találtam hosszú meredek lejtõt, gyógyszertári benzint, alkoholt, kisütést. benzint próbáltam a tárcsán és a pofán is, nem segített. pofa csiszolása nem segített. a lejtõt még ma kipróbálom, de a sütésnél tényleg rá kell tenni a pofát a forró nemtommire, mozgatni h ne pörkölõdjön oda, ne üvegesedjen fel, és ezt 1-2 percig csinálni? amikor kiszedtem a pofát legelõször akkor kicsit fényes volt már a felülete.. lehet h kukaérettnek kéne nyilvánítanom?