Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Plusz nyilván szükségetek lesz a tárcsamérettől függő adapterre is.

OK, köszönöm. Akkor ez csak a telótól függ, ugye?

tidr

tidr

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Bármilyen méretű tárcsát rárakhattok. (már amennyit a telógyártó enged) De gondolom 180ast terveztek, azt nyugodtan.

OK, köszönöm. Akkor ez csak a telótól függ, ugye?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Bármilyen méretű tárcsát rárakhattok. (már amennyit a telógyártó enged) De gondolom 180ast terveztek, azt nyugodtan.

Marci

tidr

tidr

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Barátom Kross Level A3-asán (http://www.kross.pl/...26quot/level-a3) tervezünk

fékcserét, de nem vagyunk technikailag a magaslaton. (Nem egyedül cserélnénk majd.)

Következő a kérdésem és bocs ha túl nagy hülyeség, de:

Avid BB7-es kerülne rá és nem tudjuk hogy csak 160-as vagy nagyobb tárcsa is jó-e?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nem kaptam még meg, annyira nem járok a belvárosban, ahol átvehetném.

De közben kitaláltam, hogy veszek inkább egy másik garnitúra tárcsát, sort. Ha kereket kell cserélni, nem hobbiból, hanem vészhelyzetben teszem, akkor meg nem állok neki szerszámkodni. Nyilván az meg CL tárcsa lesz... Milyen jó, hogy három hónapja pisikakiért adtam a zsírúj xtr tárcsákat... :F

Nem gáz, elfér a sok apró bizbasz között.

Off:

Minden ok a CL adapterrel? :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Nyugi urak, fogom bírni kezelni a helyzetet... :)

Off:

Minden ok a CL adapterrel? :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nyugi urak, fogom bírni kezelni a helyzetet... :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

(picsán leszünk rúgva, hogy adok-veszeket csinálunk a topicból...)

Max ha belinkelem a hirdetés  vagy rásózom, de nem ez volt a célom. Csak egy megjegyzés volt, hogy használtam HS1-et.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Haver bringájára keresek a tartalék olcsó féktárcsákat, valami alap Shimano fékhez mennének.

Láttam az apróban Avid HS1-et, meg CS G3-at. Nem ismerem őket, max esztétikai szempontból tudnék közülük választani. Van esetleg más, lényegi különbség is? Jobb egyik, mint a másik?

Én meg két Shimano RT75-ös XT tárcsát hirdetek. :D
(picsán leszünk rúgva, hogy adok-veszeket csinálunk a topicból...)
Csak a G3-at ismerem az Avidok közül, teljesen tisztességes az is, átlag felhasználó boldogan el van vele.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Haver bringájára keresek a tartalék olcsó féktárcsákat, valami alap Shimano fékhez mennének.

Láttam az apróban Avid HS1-et, meg CS G3-at. Nem ismerem őket, max esztétikai szempontból tudnék közülük választani. Van esetleg más, lényegi különbség is? Jobb egyik, mint a másik?

HS1-et árulok az aprón. Sokkal merevebbnek túnik mint a gs3-2, fékerő nálam tökéletes volt és nem volt hangja. A shimanokat most koptatom be, de eddig nem vettem észre nagy különbséget a kettő közt.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ha lenne ilyen 6 csavarosban, azonnal rendelném. Nem értem miért csak centerlock változata van.

Talán mert a Shimano gyártja, és akkor már a saját rögzítési rendszerére csinálja?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ha lenne ilyen 6 csavarosban, azonnal rendelném. Nem értem miért csak centerlock változata van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Ha elfogadsz egy tanácsot Superstar Components, fémes. Valami eszetlen jól fog, és nagyon olcsó.

• mof és zeezoltano kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A hűtőborda nélküli fémes és a hűtőbordás gyantás hűlési képessége hogyan viszonyul egymáshoz? Már, ha értelmes a kérdés... :-) Eddig bordás betétjeim voltak, de a felár miatt borda nélkülit fémest tervezek beszerezni.

Fémest vegyél, bordásat vagy a nélkülit.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

A betétekről.

1. Egyik 3x annyiba kerül :)

2. A g01 gyantás, gyorsabban kopik (sáros körülmények közt brutálisan), halkabb,

3. A g03 szinteres-fémes sokkal keményebb ergó nehezebben kopik, zajosabb tudd lenni, egy bolhafasznyival később fog bár szerintem ezt az emberek 97%-a nem veszi észre, kb 50%-al jobb a hűtése.

A hűtőborda nélküli fémes és a hűtőbordás gyantás hűlési képessége hogyan viszonyul egymáshoz? Már, ha értelmes a kérdés... :-) Eddig bordás betétjeim voltak, de a felár miatt borda nélkülit fémest tervezek beszerezni.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

az van a gumimembránnal lezárva? mert közben máshonnan kaptam a tippet, hogy teljesen le kéne emelni a fedelet, mert a kis furaton egyszerűen nem tudtuk kiimádkozni a maradékot.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

tulfolyó

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

ha fejreállítás után levegősödik fel az slx, akkor a fék melyik részén van buborék és hogy lehetne kikergetni?

utána pumpálgatva hibátlan.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob, ha már jöttél, tudtok ilyen (eredeti) csavart szerezni?

mindent tudunk szerezni, ami robbantott ábrán cikkszámmal szerepel. kivéve ha nem :)

techdocs.shimano.com

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.