Igen, elviekben így kell mozogjon. Felszereled, majd behúzod párszor akkor be kéne álljon magától a megfelelő távolságokra, de nekem ha egyszer beállítják, akkor 1 héten belül megint beleér a tárcsába a pofa. Szerintem nagyon szét kéne szedni és megtakarítani a dugattyúkat is, mert valami gebasz van, majd újratölteni és légteleníteni.
Így már értem mi a gond. Én a Hayes Stroker Trail-t sosem szedtem szét. 4 éves koráig csak nagyon ritkán, utána egyre gyakrabban kezdett olyat csinálni, hogy néha nem ment vissza az egyik dugattyú és súrlódott a tárcsán a fékpofa. Én azt csináltam, hogy kivettem a fékpofákat, visszanyomtam a dugattyúkat, járattam a kart, amíg ki nem jöttek valamennyire (csak egy határig, természetesen nem nyomtam ki a fékfolyadékot), majd megint visszanyomtam a dugattyúkat és ezt addig ismételgettem, amíg a visszanyomás könnyen nem ment (általában 3-4-szer). Utána egy darabig jó volt. Mivel a Shimano nem fékfolyadékot, hanem ásványi olajat használ, ami nem maró hatású, a dugattyúkat kinyomott állapotban akár meg is lehetne kenni pár csepp fékolajjal (pl. vékony körecsettel), ami leszedi a szennyeződést és így megúszod a szétszedést. Utána le lehet törölni az olajat. Bár lehet ezt nem kivitelezhető.