Sziasztok!
Régebben is voltam már itt a problémával, de továbbra is fennáll.
Szóval adott egy Shimano M445-ös tárcsafékszett, Shimano gyantás pofákkal, aminek az első fékpofája nagyon gyatrán fog és halk remegő hangot hallat, a hátsó pedig jól fog, de nyikorog és a tárcsából ítélve csak a fele fékfelületet használja.
Elvittem már kerékpár szervízbe, ott először is "segítség képpen" kijjebb tekerték a fékkaromat, hogy jobban be tudjam húzni, majd közölték, hogy ezeknek a Shimano pofáknak több hét is kellhet, hogy bekopjanak. Már sejtettem akkor is, de most, hogy több mint fél év van a pofákban és ugyan olyan gusztustalanul szarul fog a fékem, körvonalazódott számomra, hogy (hidraulikus) tárcsaféket eddig max elméletben szereltek, tapasztalatuk meg 0 (azaz NULLA).
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a hiba forrása? Gondolom a fékpofa, de milyet érdemes venni a brutális, de legalábbis használható fékerőért? Hallottam valami olyasmit, hogy a BBB pofák jól fognak. Fémes vagy gyantás? Azért vettem ezt a gyantásat is mert halkabb, erre sípol itt nekem meg rezeg.
Meg még emellé másik kérdésem is lesz, de egyelőre ennyi.