Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hello! Azt akarom kérdezni h egy Avid Juicy 3-as féket szeretnék kilégteleníteni, de nem tudom hogyan kell:S Vagy egyáltalán a légtelenítést meg lehet oldani otthon? Légyszi segítsetek, fontos lenne! Köszi!

Meg a gyári honlapon megkereshetõ a megfelelõ manual. És javasolt hozzá:
http://www.biker.hu/... - AVID légtelenítõ készlet

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Hello! Azt akarom kérdezni h egy Avid Juicy 3-as féket szeretnék kilégteleníteni, de nem tudom hogyan kell:S Vagy egyáltalán a légtelenítést meg lehet oldani otthon? Légyszi segítsetek, fontos lenne! Köszi!

Goto service.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

brian_evo

brian_evo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

igen, 160-as méretben az RT97 azért nem jó a juicy-vel, mert a belsõ oldali fékpofa kukija beleakad a tárcsa csillagjának karjába. ott, ahol a szegecselés van. mivel a 180-as méretnél a szegecselés távolabb van a tárcsa fékezõ felületétõl, ezért azzal ilyen gond nincs, ahogyan az rt78 160 is jó lesz valszeg, mert az meg nem "csillagos".

nekem most shimano adapterrel megy a dolog, egész jópofa, csak kár hogy 50gr/db...

Igen elözö oldalon már olvastam,irtad hogy az xtr nem passzol.
Amugy már eldölt a dolog tegnap megjött a 2 08 xt tárcsa,majd vasárnap lesz lehetöségem összerakni,meg talán probálni.:) Remélem tetszeni fog.
Kösz

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás

Én egy ideig RT-77 CL 160-as tárcsákkal használtam a Juicyt, nem volt vele gondom. Most RT-97 180/180 CL verzióval és jól mûködik. Kisherceg említette nekem, hogy 160-as méretben nem passzolt volna a Juicyhez az RT-97. Nem tudom, hogy ez igaz-e az RT-78 160-as tárcsára.

Adapteres dolgon Én nem gondolkodtam.

igen, 160-as méretben az RT97 azért nem jó a juicy-vel, mert a belsõ oldali fékpofa kukija beleakad a tárcsa csillagjának karjába. ott, ahol a szegecselés van. mivel a 180-as méretnél a szegecselés távolabb van a tárcsa fékezõ felületétõl, ezért azzal ilyen gond nincs, ahogyan az rt78 160 is jó lesz valszeg, mert az meg nem "csillagos".

nekem most shimano adapterrel megy a dolog, egész jópofa, csak kár hogy 50gr/db...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Üdv
Belefutottam egy olyan problémába hogy a kerékszett amit megrendeltem 6csavaros verzioban,mire ideért már centerlockos lett:wallbange
Vissza nem küldöm mert igy is vártam rá eleget(kb2honap,ebay,a manus kap egy kövér negativot)
A meglevõ juicy5-cleansweep g2 kombinácio jo volt,de most vagy adapterrel visszarakom a régit, vagy kb ugyanannyi pénzért veszek 2 rt78-as xt tárcsát,és megmarad a 2 tárcsa a másik bringához.:confused:
Tehát arra lennék kiváncsi hogy az avid hogy fog az xt tárcsával a cleansweephez képest.Xc bringán elöl hátul 160-ast használok
Köszi

Én egy ideig RT-77 CL 160-as tárcsákkal használtam a Juicyt, nem volt vele gondom. Most RT-97 180/180 CL verzióval és jól mûködik. Kisherceg említette nekem, hogy 160-as méretben nem passzolt volna a Juicyhez az RT-97. Nem tudom, hogy ez igaz-e az RT-78 160-as tárcsára.

Adapteres dolgon Én nem gondolkodtam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Erre senki???

Gondolom akkor nem létezik ilyen. Na watevör. Akkor marad a 78-as.

SMRT97M = XTR 180 CenterLock
SMRT78M = XT 180 CL
SMRT62M = LX 180 CL

tudomasom szerint ennyi letezik a jelenlegi kinalatban. Gyanitom hogy a 77-es volt az elozo generacios XT amiben a huto lukak meg kor alakuak voltak, most jott ez az uj amiben mar ilyen nagyobb temak vannak belevagva.

Üdv
Belefutottam egy olyan problémába hogy a kerékszett amit megrendeltem 6csavaros verzioban,mire ideért már centerlockos lett:wallbange
Vissza nem küldöm mert igy is vártam rá eleget(kb2honap,ebay,a manus kap egy kövér negativot)
A meglevõ juicy5-cleansweep g2 kombinácio jo volt,de most vagy adapterrel visszarakom a régit, vagy kb ugyanannyi pénzért veszek 2 rt78-as xt tárcsát,és megmarad a 2 tárcsa a másik bringához.:confused:
Tehát arra lennék kiváncsi hogy az avid hogy fog az xt tárcsával a cleansweephez képest.Xc bringán elöl hátul 160-ast használok
Köszi

en most gond nelkul megvettem a hope tarcsakat az XT nyergekhez, nem hiszem hogy gond lesz. arra talan jo odafigyelni hogy a tarcsa vastagsagra kb ugyanannyi legyen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
van azért némi különbség, de városba én simán megelégednék a 160-as tárcsákkal is. ergo hagynám ezt ami most van. de te tudod...

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
Hali! Kérdésem:két különbözõ gyártmányú,de egyforma átmérõjû tárcsa között van-e fékerõ különbség? Alacsony sebességnél érezni lehet? Avid roundragont városba cseréljem,vagy hadd menjen? BB7-160 as tárcsával elöl,hátul.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igaz hogy erröl nincs személyes tapasztalatom de sztem felveszi az XT tárcsa a cleen sweap el a versenyt..

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Üdv
Köszi

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
köszönöm
" A Cube el van vetve! "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok! tudtok-e pesten olyan bringaboltot, amely foglalkozik hidraulikus fék karbantartással?

Szinte mindenki.
Zöldpont, Probike, Speed-Way, Berguson, Luongo, stb...

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
VADDISZNÓ

sikerült belõnöm,köszi.
csak a féktest alá kellett raknom 3-3 alátétet a felfogató imbuszra mert nem illeszkedett bele a tárcsa,annyival kíllyebb van a villa szár felé hogy így megy bele a 2 fékpofa közé.kicsit kókány.....

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! tudtok-e pesten olyan bringaboltot, amely foglalkozik hidraulikus fék karbantartással?
" A Cube el van vetve! "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Akár van akár nincs (;)) válaszd inkább az smrt 78-at.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Szakértõk, forgalmazók, guruk!

A kérdésem az lenne, hogy létezik-e vajon az rt77-es megjelölésû xt tárcsából (CL-os) 180-as verzió.
Vagy ebben a méretben csak az rt78-as érhetõ el?

Elõre is thx.

Erre senki???

Gondolom akkor nem létezik ilyen. Na watevör. Akkor marad a 78-as.

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

igazad van,elfelejtettem,bocsi.

CFORCE 160-as,és bovdenes.

ennyit találtam rajta,nem lehet nagy szám,lehet be se lehet lõni tökéletesre
max lecserélem.

thx

hi! nekem is ilyen van (sajnos) de cserélem mert gagyi... csak vitrinbe jó...
de azért be lehet állítani, a a féktest jobb oldalának a közepén lévõ széles csavarral lehet belõní a fix betétet, fogni fog, de azért ne várj csodát...
de dönteni is lehet egy AVID koppintás beállítóval, ha nem párhuzamos a tárcsával.
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

armando

armando

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
kaptam karácsonyra,elhiheted hogy nem vennék ilyet :P
de ha muszály akkor lecserélem Avidra,gondolom az csak jó.
kár elrontani a drága bringát egy ilyennel.

egyébként van 3 imbusz csavar amit látok,2 kissebb 1 nagyobb,meg 2 másik :scratchhe

tehát 5.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jo ok. az az erõs érzésem hogy ez egy tescos fék lehet...
de attól valószinü hogy van rajta állíthatási lehetöség.

1. belsö fix pofát állísd megfelelö távolságra a tárcsától. gondolom van neki vmi csavar ezen a féken is :D

2. mozgó pofát a bovdenhuzással ill a bowden beállításával kell jól beállítani.
fékkaron lévõ finomállítóval is lehet okoskodni.