Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. január 11. - 17:42

CFORCE 160-as,és bovdenes.
ennyit találtam rajta,nem lehet nagy szám,lehet be se lehet lõni tökéletesre
max lecserélem.
thx
Írta 2008. január 11. - 17:30

mechanikus vagy hidraulikus?
mondj féktipust is aztán segitünk...
Írta 2008. január 11. - 17:26

Légyszi segítsetek már abban,hogy kell beállítani a tárcsaféket hogy ne érjen hozzá a pofa a tárcsához alapjáraton.Mit kell csavargatni.Eddig V fékeim voltak,ez kicsit bonyolult,ahhoz képest,de lehet csak béna vagyok.
Köszönöm
Írta 2008. január 11. - 15:17

A kérdésem az lenne, hogy létezik-e vajon az rt77-es megjelölésû xt tárcsából (CL-os) 180-as verzió.
Vagy ebben a méretben csak az rt78-as érhetõ el?
Elõre is thx.
Írta 2008. január 10. - 09:41

nagyon jó fék, csak :Szeretnék mostanában új féket venni és ahogy keresgéltem találtam egy ilyet:
http://www.chainreac...x?ModelID=24306 Ez elég jó ajánlat nem? És a fék is jó(?)
1, itthon nem sokan értenek hozzá ha javítani kell - és némely darab hajlamos idõnként beluftosodni-
2, mindjárt vegyél hozzá egy valag betétet, mert gyorsan kopik, a hazai importõr nem hajlandó hozni, az utángyártottak meg szarok. (ebc lehet hogy jó de az se nagyon kapható itthon)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 10. - 09:38

Szeretnék mostanában új féket venni és ahogy keresgéltem találtam egy ilyet:
http://www.chainreac...x?ModelID=24306 Ez elég jó ajánlat nem? És a fék is jó(?)
a fék jó kell h legyen.. és ez az ár is korrekt a párért sztem...
Írta 2008. január 10. - 08:50

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2008. január 09. - 23:55

Nem tudom mit kell annyit lovagolni a légtelenítõ csonkon. Az Avid Juicy-n talán van? Nincs. És akkor már egy szar fék? Meg kell nézni a "bleeding manual-t" (http://www.formula-b.../SPURGO_ING.pdf) vagy megnézni a néhány nappal ezelött linkelt "Avid bleeding procedure" filmet, hogy is mûködik mindez ().
Köszi VV.
Már majdnem elhittem, hogy nem megy a légtelenités. A szett kerül 15-20 Euroba (Magura Formula), nem kell vinni sehova és akkor csinálod amikor kell.
Ahogy a német forukokban is olvastam, a Formula szériai betétek nem a legjobbak.
Ami a rosz tapasztalatokat illeti, mind 1 melyik cégtöl az szerintem mindenkinek van. Ezért forumozunk, hogy megoszuk öket.
Ami idividuális, az a stilus marad. Minden tárcsaféket a határára lehet vinni.
Írta 2008. január 09. - 20:55

Suddenly becoming stationery, now thats the killer.
Írta 2008. január 09. - 20:48

Vágóm nincs...de flexem igen!!! :-)
Teljesen jó az is.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. január 09. - 19:49

Írta 2008. január 09. - 19:36

a féknyergen nincs légtelenitõcsonk.
értem kössz rob. és most hogy mondtad meg is néztem a 2008 as katalogusokat és én nem láttam a féknyergen sehol légtelenítõ csonkot.
és igy belegondolva akkor tényleg nem egyszerü benne olajat cserélni.. el tudom képzelni h a fékkarnál beletöltik aztán meg 1 évig pumpálják h a bubik feljöjjenek. habár ez már csak igy megy

Írta 2008. január 09. - 19:35

Írta 2008. január 09. - 16:26

J2-es villához járt ilyen kis mûanyag Rock Shox feliratú fütyi, aztán szigszalag rá, és bele a tüskébe.
az OEM marzohoz is adnak. az enyém 05-ös és még mindig megvan a 2 kupak:)
Írta 2008. január 09. - 16:15

A külföldi vásárlásra meg azt tudom mondani, hogy itt a Fórumon is elég gyakran rendelünk külföldrõl, így általában megvan a lehetõség beugrani valakihez, vagy összeállni másokkal. Nem akarom fényezni magam, de nem tartunk a hónap közepénél és már három rendelés van kint CRC-nél (ez 9 embert jelent), és akkor ez csak egy a sok online üzlet közül.
Írta 2008. január 09. - 15:59

szoptam eleget a sajátommal, azóta inkább hanyagolnám. féknyergen már van légtelenitõcsonk? anélkül nem hiszem, hogy egyszerûen lehet otthon légteleniteni egy tizeskulccsal, mint mondjuk egy shimanot vagy hayest.Ezzel azért nem tudok teljes mértékben egyetérteni, mert:
- a képes manual alapján semmivel se tûnik bonyolultabbnak a légtelenítése, mint pld. egy AVID-nak
- alkatrészt (a hazai forgalmazóról nem tudok nyilatkozni) ha akarsz, külföldrõl is tudsz rendelni, és az szinte bármelyiktõl itt van egy héten belül
- fékbetét meg általában nem az az alkatrész, amit egyik pillanatról a másikra, azonnal kell cserélni
Mindez persze feltételez egy bizonyos szintû hozzáértést a felhasználótól. Ha dupla 0-s userrõl beszélsz, akkor viszont igazad van, ezt el kell ismerni.
a hazai forgalmazó alkatrészutánpótlásban siralmas, és ha olyan bajod van, mint nekem volt (lyukas fékkar tömítõgyûrû) akkor nem hiszem, hogy egy alapjában véve 100 forintos alkatrészt 3000 forintos szállítási költséggel szeretnél megrendelni a németektõl (fõleg, ha nem beszéled a német nyelvet)
fékbetét: igazad van, általában nem. de egy sáros lefelé után sokkal hirtelenebbül fogy el a fékbetét mint ahogy gondolnád. a puszta legvégén ez kifejezetten elõnytelen.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. január 09. - 15:48

Ezzel azért nem tudok teljes mértékben egyetérteni, mert:aztán majd szólj, ha
a) tudtál hozzá emberi áron, pár napon belül alkatrészt szerezni (én több mint egy hónapot vártam gumitömitésre a fékkarba)le lehet légteleníteni otthon, mindenféle extra szerszám vagy tudás nélkül (x-factor csinálta nekem, de ugy, hogy õk megvették a gyári célszerszámot - ennek ellenére a dot lemarta a féknyeregrõl a feliratot...)
c) van hozzá gyári fékpofa az elsõ sarki kerékpárboltban
a formula csak addig jó, amig nincs probléma vele. ha egyszer elromlik, onnan maga a nagybetûs sz*pás.
- a képes manual alapján semmivel se tûnik bonyolultabbnak a légtelenítése, mint pld. egy AVID-nak
- alkatrészt (a hazai forgalmazóról nem tudok nyilatkozni) ha akarsz, külföldrõl is tudsz rendelni, és az szinte bármelyiktõl itt van egy héten belül
- fékbetét meg általában nem az az alkatrész, amit egyik pillanatról a másikra, azonnal kell cserélni
Mindez persze feltételez egy bizonyos szintû hozzáértést a felhasználótól. Ha dupla 0-s userrõl beszélsz, akkor viszont igazad van, ezt el kell ismerni.
Írta 2008. január 09. - 15:27

Ráadásul semmi sem szabvány a tömítések közül, ezzel a HS33 is így volt. Vagy szorult amit tettem bele, vagy nyomta ki az olajt.
Formula dolog:
Az esetleges szerviz problémákkal tisztában vagyok, úgy tudom az oro szériával viszont nincsen sok gond, nagyon jól teljesítenek.
Elvileg a kedvenc boltom (Berguson) be tud szerezni mindent, ha meg nincsen a nagykerben, akkor kopp van mindenhol…..
Légteleníteni viszont nem szoktam itthon amúgy sem.
XTR dolog:
A szervizes fõguruval is beszéltem, már gondoltam arra is, hogy én vagyok a hülye, de akkor sem fogott. Annyira melegedett, hogy be sem tudtam húzni a kart egy rövidke lejtõ után. 160\160-as XT tárcsákkal használtam. Én is értetlenül álltam a dolog elõtt, több rendes üzlet is látta, szerelte (nagyker is), de a végén a Formula lett belõle.
Eltûntem dolog: (off) rengeteg munka volt, jöttem-mentem, egy kicsit sok volt a "tompa" itt a fórumon. Akinek nem inge ugye, az ne is vegye magára. (2 hét alatt 1000 hozzászólásos emberkékre gondolok, de senkit!!!!! nem szeretnék megbántani)
Írta 2008. január 09. - 14:56

Nem tudom, mi lehetett a tiéddel, de nekem a 90kg-hoz nem kellett még 2 ujjal fékezni. Talán a gyári XTR tárcsa jobban kompatibilis a fékkel...Igencsak kapaszkodom a fékekbe, a legfrissebb XTR ugyan ilyen stílus mellett már használhatatlan volt a lejtõ felénél (azt cseréltem 1-1.5 hónap után a Formulára). Pik-pak be tudod állítani teljesen a te stílusodhoz.
Írta 2008. január 09. - 14:50

a féknyergen nincs légtelenitõcsonk.ezt sose értettem. miért nem lehet a formulákat simán lelégteleniteni otthon? speciális más méretüek a csonkok vagy mi?
a dot más fék karjáról is lemarná a feliratot elvileg nemde?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.