Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

aztán majd szólj, ha

B) le lehet légteleníteni otthon, mindenféle extra szerszám vagy tudás nélkül (x-factor csinálta nekem, de ugy, hogy õk megvették a gyári célszerszámot - ennek ellenére a dot lemarta a féknyeregrõl a feliratot...)

ezt sose értettem. miért nem lehet a formulákat simán lelégteleniteni otthon? speciális más méretüek a csonkok vagy mi?
a dot más fék karjáról is lemarná a feliratot elvileg nemde?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Oro K24-em van elõl-hátul is 160-as XT tárcsákkal. Én nagyon ajánlom hidegben, melegben, sárban, esõben is. Eddig még semmi gondom nem volt vele (ha jól emlékszem nyár közepe táján vettem), a fékteljesítményre semmi panaszom nincsen, még hossz távon is egyenletes marad, nem melegszik. Igencsak kapaszkodom a fékekbe, a legfrissebb XTR ugyan ilyen stílus mellett már használhatatlan volt a lejtõ felénél (azt cseréltem 1-1.5 hónap után a Formulára). Pik-pak be tudod állítani teljesen a te stílusodhoz.

aztán majd szólj, ha
a) tudtál hozzá emberi áron, pár napon belül alkatrészt szerezni (én több mint egy hónapot vártam gumitömitésre a fékkarba)
B) le lehet légteleníteni otthon, mindenféle extra szerszám vagy tudás nélkül (x-factor csinálta nekem, de ugy, hogy õk megvették a gyári célszerszámot - ennek ellenére a dot lemarta a féknyeregrõl a feliratot...)
c) van hozzá gyári fékpofa az elsõ sarki kerékpárboltban

a formula csak addig jó, amig nincs probléma vele. ha egyszer elromlik, onnan maga a nagybetûs sz*pás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Oro K24-em van elõl-hátul is 160-as XT tárcsákkal. Én nagyon ajánlom hidegben, melegben, sárban, esõben is. Eddig még semmi gondom nem volt vele (ha jól emlékszem nyár közepe táján vettem), a fékteljesítményre semmi panaszom nincsen, még hossz távon is egyenletes marad, nem melegszik. Igencsak kapaszkodom a fékekbe, a legfrissebb XTR ugyan ilyen stílus mellett már használhatatlan volt a lejtõ felénél (azt cseréltem 1-1.5 hónap után a Formulára). Pik-pak be tudod állítani teljesen a te stílusodhoz.

A HS33 az örök kedvencem, nagyon sokáig használtam cc-re, csak a mostani vázamon nincsenek tüskék sajnos.

Köszi.

Aktuálisan a Bianco-ra fáj a szivem:love1:. Nagyon menne a Lapierre polirozott vázamhoz. A Magura Louise BAT kb. 130gr, Ventidiscel pedig kapaszkogy kb. 230gr. nehezebb mint egy K24. Szóval Formula lessz.

Ma kiszedem a Louise FR böl a dugót, dichtungot és megnézem miért nem müxik. Meg azért sem lessz magura, mert egy k@rva gumi dichtungot sem lehet hozzá egyenként venni. Mi ezen a képen olyan komplikált, hogy be kell küldeni a servicebe?

http://www.bilder-ho...43v2-5-jpg.html

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás
Karakoram: merre jártál? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Nemtudom mi legyen.

Louise BAT 08 (venti 180-180)
vagy Formula oro K24 (180-180)

Pro a Maguránal: mág van stahlflex fékcsövem meg service szettem, olajam.
Kontra: Randa(relativ), nehéz (relativ)

Pro a Formulánál : csinos, könyü
Kontra: dágáb mint a Magura

Szerintem mind 2 fék jol harap a magura egy picit defináltab nyomáspontal.
Nemtudom probáljam e a Magurát 4 x is meg. Louise FR 02-es egy kaki volt, a mostani FR 05-ös is fikázik, ami 1A volt az a HS 33.

Formulát még nem nyomtam.

Ti vagytok a soron.

A HS33 az örök kedvencem, nagyon sokáig használtam cc-re, csak a mostani vázamon nincsenek tüskék sajnos.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó, elhiszem, igazad van
nem tudtam a nyomáspontállítóról, csak azokat a juicyket amiket próbáltam azok mind ilyenek voltak

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
elötte köbö 1,5-2évig BB7em volt... (és van is a kisbringán)
fél óra múlva megszerettem a jucyt, mert nem lehet egy lapra tenni az adagolhatóságukat.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát hozzátartozik h csak 1 kört tudtam menni vele de több juicyt is próbáltam és elég digitális a hatása
lehet azért mert a bb7et megszoktam

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szóval szerinted a bovdenes fék jobban adagolható, mint a hidraulikus? lol.

jól érzem, hogy csak mentél egy kört egy biciklivel, amin Juicy volt? Lehet ám állítani a nyomáspontot..
a "Hozzáérek és satuzik"tól egészen a "kormányig húzom" és ott kezd el fogni állapotig.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
én meg fordítva tapasztaltam
juicy meghúzod 3 mm-t a fékkart fejreállsz
bb7nél lehet sztem adagolni, ezzel soha nem volt problémám, inkább az hogy még a baromi rövid jánoshegyi lejtõkön is eléggé elgyengült a fékhatásuk, az ott hosszabbnak és nehezebbnek számító pályák végén 2 ujjal kellett már húznom a hátsót, igaz ehhez a valszeg helytelen hátsófékhasználat is hozzátartozott.
holnap adom el a féket, most rohad kiváncsi leszek ér e majd vmi pluszt a hayes.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

azért amit én tapasztaltam a juicy 5 jóval erõsebb

BB7nél? hülyeség.
Jucy jobban adagolható. De fékerõben ~semmi különbség.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
J2-es villához járt ilyen kis mûanyag Rock Shox feliratú fütyi, aztán szigszalag rá, és bele a tüskébe.:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Bringaboltokban lehet próbálkozni a mûa. vagy gumi változattal.
Fémet még nem nagyon láttam itthon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, bringaboltban van.

A sebesség mindent megold.

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
Köszike! Esetleg hazánkba? Vagy simán kérjem bringaboltban? (ott még nem is kérdeztem,gondoltam kiröhögnek...)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Létezik belevaló gumi vagy mûanyag betét, de ha igényesebb vagy, akkor lehet fémet is venni klf. szinekben.
http://www.chainreac...?CategoryID=189

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
NA hali! Okosság:Tárcsaféket raksz amúgy boltilag v-fékes gépre,mire kedves ismerõs."Há a v-fék tartó bakokat mé nem szeded le csába? Ki lehet tekerni telóból,vázból!"És télleg! Ilyenkor ottmarad a luk a menettel,megy tele kakival,stb..? Vagy hülyeség kiszedni? Szoktak valami dessing megoldást alkalmazni az urak? Csavarboltba mutattam kütyüket,mondom saválló,alu,elox,sima acél "d" fejû csavar? Boltos:withvort menet,mennyé érte amerikába ott van sok! A telóba tudott adni sima nagyfejû csúnya csavart, de a vázba nem.Egyébként 2007-es mag. serpens váz.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

igazából most már jobb egy fokkal, meg elképzelhetõ ha kopna még egy kicsit ismét a régi lenne.
úgy volt h felraktam az apróba aztán most meg kis ráfizetéssel tudnék hfxet venni ezért kipróbálom.

Nekem HFX 9 volt 180-as tárcsával a trancliba. Gyakran meg kellet álnom, hogy "megpihenyenek" egy picit lefele. 3 Külömbözö betétet is probáltam, Formula tárcsát is, sajnos nem volt sokkal eröseb. Lecserélem öket Louise FR 180-180-és ugyanazon a terepen egy újal utazom.

Attól füg ki mire meg hogy használja. Nekem nem jött be. ( AM, 65kg)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás

Mert így tetszik Nekem :) és nem volt 160as tárcsa éppen akkor. De a hátsó Juicy még mindig nyekereg. Egyelôre megoldás még nincs, de azért megfog, ha kell.

...és mert a 160-as nem passzolt volna össze vele. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Grande: két napja jöttem rá, hogy miért van elöl-hátul 180-as tárcsád a juicy-hoz a trance-en. :D

Mert így tetszik Nekem :) és nem volt 160as tárcsa éppen akkor. De a hátsó Juicy még mindig nyekereg. Egyelôre megoldás még nincs, de azért megfog, ha kell.