Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha nem valami spec csavar akkor bármilyen jó oda. menj be a bicóval csavarboltba és nézd meg hogy a sima normálmenetes belemegy-e. vagy vedd le a féket és csak azt vidd be (egyszerûbb és még nagyon hülyén se néznek majd rád). ja kérj alá rugós alátátet, és akkor ha nem zargatod sokat (leszeded 2-3-szor) akkor még csak el se hagyhatod. nem lesz szép de a kart se hagyod el, így nem kell sebészre se költeni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Feltöltött kép

Amivela végén megszorítod a bovdent?

bármilyen 5ös (vagy 6os?) imbusz.

nem,a képen a nagy A-hoz közeli kis csavar,ami végülis azt a karszerû képzõdményt tartaná.sajnos nemtudom mi a neve,de anélkül is mûködik rendesen a fék,de hát annak illenék ott lennie.....

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Ha néha cincog erõsebb/hosszabb fékezések után, de elmúlik pár másodperc elteltével az általában normális.

Ha állványon nem ér hozzá, de ha ráülsz akkor igen, az nem normális. Érdemes kivenni a kereket és a lehetõ legpontosabban berakni újra ("földön" rakd be, ne állványon legyen a bicaj), majd a féket beállítani.

orbea_d

orbea_d

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Sziasztok, kb. egy hónapja vásároltam egy Merida MATTS TFS 500-D-t. A hátsó tárcsafék nagyon gyakran ad egy csikorgó hangot, mintha valami beleérne a tárcsába, tekerés közben. (néha nics ez a hang) Már visszavittem a boltba, megnézték, állványra téve nem igazán hallható ez a hang, lehet súlyterhelés esetén jön elõ? Kell ezzel a hanggal foglalkoznom? A boltban azt mondják minden rendben van.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Feltöltött kép

Amivela végén megszorítod a bovdent?

bármilyen 5ös (vagy 6os?) imbusz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sikerült elhagynom mindkét rögzítõ(?),lencsecsavart Tektro IO tárcsafékeim oldalairól.(most lehet röhögni...)Valaki tudna nekem küldeni 2 db ilyet,ha a csavarrról elhagyta féket,vagy adatot róla,ill fellelhetõségi helyet?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
röviden? Tényleg ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Valaki ûberhaxpro, elmeséli nekem ,hogy Miért jobb a hidraulikus tárcsafékkel vacakolni meg légteleníteni, mint egy bowdenest sitty sutty felpattintani azt kész. Mert nekem csak bowdenes van és ajánlották nekem a Juicy5-öt? Sokan mondják hogy jobban adagolható, hát ami nekem van azt úgy tudom adagolni ahogy én akarom. Tényleg jobb a hidrós?

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Off
Viszek virágot, a sírodra:D
on
FanatiX

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
eleve nehezebb egy avidot mint pl Shimanot
Code annyiban szopósabb, hogy a féknyereg mindkét oldalát külön kell légteleniteni :D

szóval nincs idõm, nem érek rá, haldoklom...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

enyém se csinálja.

vidd el máshova légteleníteni, lehet hogy még is levegõs csak elbénázták.

azlessz ... sztem is levegös maradt , és ök nemcsinálták meg szervizbe normálisan

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Miért?
Ilyen szívás lelégteleníteni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
avidot nem vállalok pláne nem code-ot :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
enyém se csinálja.

vidd el máshova légteleníteni, lehet hogy még is levegõs csak elbénázták.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

ez igy szokott lenni az avidoknál

:chin: tényleg?, jo tudni... de akor elsö mértnem csinájja?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

jahh és ha a bicot beálitom pl egy tároloba hogy hátso keréken áll akor pár perc mulva leengedem és a fékart a markolatig huzhatom.. utána fékart csomoszor behuzom és megint normális lesz ( már ugy hogy ugyan ojan nyulos szar csak nem a markolatig kel huzni a kart )

ez igy szokott lenni az avidoknál

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

avid code 5-nek van valamilyen légtelenítési módja ?

am légtelenítettem a gyári avid légtelenítõ szettel , de nem az igazi.
van rajta 4 db légtelenítõ csavar , és gondolom nem mindegy hogy melyikbõl-melyikbe nyomjuk az olajat??!!

ez engem is érdekelne mivel miota megvan a fék ojan mintha levegös lenne nyulik stb... már elsö naptol fogva ... . Bevittem szervizbe , ot 3 szor is kilégtelenitették és még mindig ugyan ojan sz*r..
és csak a hátsó . az elsö tökéletesen müködik semmi gondja nincs..

jahh és ha a bicot beálitom pl egy tároloba hogy hátso keréken áll akor pár perc mulva leengedem és a fékart a markolatig huzhatom.. utána fékart csomoszor behuzom és megint normális lesz ( már ugy hogy ugyan ojan nyulos szar csak nem a markolatig kel huzni a kart )

rafni

rafni

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
avid code 5-nek van valamilyen légtelenítési módja ?

am légtelenítettem a gyári avid légtelenítõ szettel , de nem az igazi.
van rajta 4 db légtelenítõ csavar , és gondolom nem mindegy hogy melyikbõl-melyikbe nyomjuk az olajat??!!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

A gyári csomagban adtak hozzá elvileg roppantógyürüt, és a csõ belsejébe tekerhetõ 'cuccot'
itt mutatják hogy kell csinálni:

Köszi, volt egy félelmem, hogy a fékkarnál kell csinálni :)
A fék zsír új, de sajnos nem gyári kiszerelésû, így nincs hozzá semmi.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Avid Juicy 7 gyári fékcsövét kellene rövidítenem. Gondolom a fékkarnál kell a roppanógyûrû. A féktestnél található végzõdés olyan, mint a Goodridge Connector Kit-nél, vagy az egy gyárilag összesajtolt, bonthatatlan kialakítású rész?
A Bleed Kit-ben mintha csak a roppanógyûrûs végzõdés alkatrészeit látnám.

A gyári csomagban adtak hozzá elvileg roppantógyürüt, és a csõ belsejébe tekerhetõ 'cuccot'
itt mutatják hogy kell csinálni: