Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
meg gondolom HFX-széria, és abba a gyári betét siralmas. És lehet hogy megint azt tettél bele. Valaki itt biztos tud ajánlani egy jobb tipusú betétet

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
elvileg pofa ki, laposfejû csavarhúzó be, és szétfeszít óvatosan. ennek mûködnie kéne. ha a fékerõvel van a gond akkor lehet hogy piszkos a tárcsa és/vagy betét. ha még belemegy a tárcsa a régi betétek közé akkor a betéteket vedd ki, csiszold meg amíg nem látod a pici csillogó fémszemcséket a betét anyagában, majd féktisztítóval fújd le a tárcsát (nem kell törölgetni, mert magától elpárolog pikkpakk) aztán ne tapizd össze. koptasd be ismét a betétet és majd jónak kell lennie (hacsak nem levegõs)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

;756801']úgy tudtam, hogy a fékkarban lévõ pici imbuszcsavarral lehet állítani, hogy mennyire legyen benyomódva a két henger

rosszul tudtad!

szerviz ---> légtelenítés

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
köv. probléma: vettem egy hayes mag féket(nem tudom pontosan melyik verzió, de itt mindegy) használtan, de ismerõstõl, megbízható vásár volt. elõtte 1 évet állt, szóval légtelenítésre szorult, de elvileg nincs semmi baja. felraktam, használom, sajnos a légtelenítésen még nem esett át(köszönhetõ részben a megrendelt légtelenítõ szett hülyeségéért) de egy ideje úgy gondolom, hogy a gyenge fékerõ nem is a levegõsségnek köszönhetõ, meg nem is fog szerintem olyan drasztikus változást elõidézni. kaptam új fékpofákat de nem tudtam berakni, mert ugye nicns elég hely neki... úgy tudtam, hogy a fékkarban lévõ pici imbuszcsavarral lehet állítani, hogy mennyire legyen benyomódva a két henger, meg gondolom attól is függ, mennyi olaj van a cuccban. tudom, hogy amúgy ez a benyomódás automatikus ezért van a fékekhez egy kis mûanyag lószar, de service manualban meg máshol is írják, hogy szét kell csak nyomni simán a két hengert és jó lesz. ez nekem nem igazán mûködik(szét tudom nyomni de elsõ behúzásnál megint jobban bent marad). gondolom volt már másnak is ilyen problémája, de nem nagyon tudtam mit írjak keresõbe+ elég összetett és félek, hogy a hétfõn történõ légtelenítés után még mindig szívni fogok.

sokan használnak/tak ilyet írjon olyan aki nagyon ismeri a cuccot vele talán könnyen megértetem magam;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sokmindentõl függ....

tárcsaméret, mennyire merev a villa...

amik nagyon erõsek...Gustav M, Hope Moto, Saint....ezek elég durvák

valahol láttam egy ilyen diagramot d nem találom, asszem a Gustav M volt a legbikább

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Jónagyot,
azon tipródom,hogy van e lehetõség valamilyen erõsorrend felállítására a fékek között,vagy ez csak a gyakorlatban derül ki úgyis?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a fékezéses módszer hatásos, és veszélytelen ha nem pírítod meg a féket.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a rongy azért is hasznos, mert akkor nem vágja el a tárcsa a kezed:D igaz csak bõrt hoz le, nem mélyen vág, na de akkor is:)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
ha nem nagy a nyolcas akkor kimegy belõle magától is, legalábbis nekem kijött(kb akkora volt h fékpofától fékpofáig járt)
Ha aztcsinálod amit VV mond akkor figyelj oda hogy nenagyon süssed meg a tárcsát

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én tettem már akkora nyolcast a Roundagon-ba, hogy a vázba beleért, otthon kerék ki, állíthatós kulcs elõ, és azzal huzigáltam. Még a nagyon picit is ki bírtam szedni belõle. Olyan lett, mint a gyári.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
köszi,a kézzel való hajlítgatás nemsokára megtörténik,a lejtõzés hétfõn a mátrában :P (várom már:))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

tudtok valami jó módszert arra,hogy hogyan lehet enyhe 8-ast kiszedni féktárcsából?már régebben írtatok pár módszert,csak sajna nem váltak be.....

simán kézzel hajtogass rajta picit. elõtte persze nem árt kesztyût húzni, vagy egy rongyba tekerni a tárcsát, hogy ne nagyon zsirozd össze.
ha ügyes vagy, tudsz javítani rajta.
és a VV által ajánlott sok lejtõzés sok fékezés is szokott segíteni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hosszú lejtõzés fékkar "tépéssel", egyengetés (célszerszámmal vagy egyéb:) eszközökkel).

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
tudtok valami jó módszert arra,hogy hogyan lehet enyhe 8-ast kiszedni féktárcsából?már régebben írtatok pár módszert,csak sajna nem váltak be.....

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Boltban is van bent 1,simán fékkarnál elfolyt a tömítés,sztem. 1 hónapos nem volt a fék.
www.sintesibikes.com

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ha a betét és tárcsa anyaga ugyanaz, mint a Tektro Aqulia-n, akkor ûberdurva lehet! Nekem olyan fékem volt, igaz bowdenes az, de nagyon szerettem.

Auriga Pro van/volt apróban párban, nézz körül. 30 Matyi környékén.

Erre a fékre pedig Tam mondta, hogy a fékkarnál valami tömítés gagyi, sokat vittek be hozzá.

Amúgy meg BB7. :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

mennyire jó a tektro auriga comp típusú tárcsafék?valakinek vmi tapasztalata?vagy itt is igaz,h olcsó húsnak híg a leve?

Hát ennyire ... http://www.testbike....t2.php?pid=2064

Egy pár ezer forintal drágábbért szerintem jobbat is kapsz pl: Hayes HFX MAG tárcsafék 160mm 19900.- probike ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
mennyire jó a tektro auriga comp típusú tárcsafék?valakinek vmi tapasztalata?vagy itt is igaz,h olcsó húsnak híg a leve?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
holnap ráérek
de csak délután

módosítva, lehet hogy nincs ilyen feltöltõcsonkom

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

hagen

hagen

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Üdv!

Formula oro szervízelésével merre foglalkoznak Budapesten?
Történt ugyanis, hogy a vadi új biciklimen fékbetét és tárcsa nélkül sikerült behúznom a fékkart, az egyik munkahenger kiköpõdött, olaj elfolyt.
Mielõtt még nagyobb hülyeséget csinálok, inkább elviszem szakemberhez...

Köszi!