Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

igaz, a tárcsa csak 160-as. 85 kg vagyok,

Szerintem a 160-as elsõ tárcsa 85kg alá szimplán kevés.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nagyjából egy kategória, nekem nem volt HFX-em, de sokan inkább a J5-öt mondanák.
J5 minden hülyeségével együtt is jó fék szerintem (gyorsan levegõsödik, 185-ös tárcsával darálós érzése van, a tárcsa gyorsan melegszik például egy XT-hez képest).
185/160-as tárcsákkal használom, fékerõben elég tartalékot érzek.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Milyen telón? Nem hiszem hgoy sok esetben érheti meg... már egy J5 is úgy fog mint a beton...

Egy Stumpjumper FSR Comp vásárlásán gondolkozom erõsen. Gyárilag J5 van rajta, és ahogy hallom, ez nagyjából egy kategória a Hayes HFX-szel. A mostani bringámon elöl a HFX van, és nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, igaz, a tárcsa csak 160-as. 85 kg vagyok, olyan féket akarok, amivel bármikor pofára tudok esni. Ja, és a Stumjumperen Fox Float 120 RL teló van.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Milyen telón? Nem hiszem hgoy sok esetben érheti meg... már egy J5 is úgy fog mint a beton...

akkor próbáld ki a kódot. j5-höz képest dupla erõ. katapult:D
tudod, féknél nem árt, ha van tartalék;)

amúgy revelatiönt nem csavarja, csak egy-két kilométeres sebességnél beremeg a fék, de az a szar hayes tárcsa miatt van

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Érdemes lecserélni Juicy 5-öt Code-ra?

szerintem igen. engem kistárcsával megfog, pedig mindig rövidre fogom a fékezéseket (75kg) csak figyelni kell, mert a fék erõsebb mint a tárcsa és elégetheti egy csöppet

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

elég

OK, remélem :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Üdv a hozzáértõknek is!
Amiben a segítséget kérem:
Szóval elégedetten használtam régim 4 dugós XT fékemet 180-as tárcsával. Miután kereket cseréltem a tárcsa minimális helyzetváltozásához utána hézagoltam a féknyerget. Azóta erõsebb fékezésnél eszeveszett hangot hallat.
Bíztam abban, hogy újból összekopnak az alkatrészek, de nem történik semmi változás. Elsõfékrõl van szó és XT tárcsa jaggvire betétekkel. Van valakinek ötlete, hogy ilyenkor mi van?

Nem értél hozzá valamilyen módon a tárcsához?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

probike
allez (speed metal volt)

Köszike!!:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.192 hozzászólás

Nem tudjátok hol lehet veni tárcsára ilyen átalakítót hogy centerlock-os legyen a tárcsám?:)
Most nincs kedvem agyat cserélni.

probike
allez (speed metal volt)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Üdv a hozzáértõknek is!
Amiben a segítséget kérem:
Szóval elégedetten használtam régim 4 dugós XT fékemet 180-as tárcsával. Miután kereket cseréltem a tárcsa minimális helyzetváltozásához utána hézagoltam a féknyerget. Azóta erõsebb fékezésnél eszeveszett hangot hallat.
Bíztam abban, hogy újból összekopnak az alkatrészek, de nem történik semmi változás. Elsõfékrõl van szó és XT tárcsa jaggvire betétekkel. Van valakinek ötlete, hogy ilyenkor mi van?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Nem tudjátok hol lehet veni tárcsára ilyen átalakítót hogy centerlock-os legyen a tárcsám?:)
Most nincs kedvem agyat cserélni.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Érdemes lecserélni Juicy 5-öt Code-ra?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kisherceg: szerintem az xtr a legjobb féktárcsa, amit valaha csináltak. ha 6 csavaros lenne, olyanom lenne :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

100kg-s ember alá Tektro Auriga Comp 160 vajh elég lehet?
(1805/160 Juicy3 cserét ajánlottam neki, csak nem tudom mennyire hajlanak rá, mennyiért cserélnék)

elég
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.192 hozzászólás

ha már igy szóba került: a cl tárcsák súlyadátohoz még hozzá kell adni a záróanyát is ugye?

nem.

ez meg egy a sokféle kapható adapterbõl:
http://penncycle.com...ils&sku=BR0380#

am. a shimanonak is va, az 50gr/db (lemértem) és 4.5-5eFt

erre vki?

mennyire jó ötlet magura marta fék xtr (sm-rt97m) tárcsával történõ összepasszítása? fog ez fékerõ növekedést/csökkenést okozni? fog javulást hozni a fék melegedés-tûrésében az xtr tárcsa alu bakjának elvileg jobb hõelvezetése?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kissebb fékpofa út...

Tektro Auriga-s kérdésemre vki vmit?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
mi a különbség a bb7 road és a bb7 mountain között?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Akinek gyárilag sípol a féke, és nem tud vele mit kezdeni, javaslom a vastartalmú vizet. Ma locsoltam slaggal kicsit erõseb bele a fékbetétekhez, 12km alatt egyszer sem szólalt meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
100kg-s ember alá Tektro Auriga Comp 160 vajh elég lehet?
(1805/160 Juicy3 cserét ajánlottam neki, csak nem tudom mennyire hajlanak rá, mennyiért cserélnék)