Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

hát nagyon szûkszavúan igen :D

a macera kérdés pedig attól is függ h milyen féket akarsz légteleníteni ;)

keress vissza: egyszer - egyszer lépésröl lépésre leirtam pl én is hogy hogyan kell hayes ill shimano féket légteleníteni.

kulcsszavak: hayes hfx9 bleeding, shimano fék légtelenítés vagy ilyesmik :D

Köszi! Majd elszórakozom a fékkel.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

A légtelenítés annyit jelent h a régi fékolajat leengedem és új fékolajat töltök bele?

hát nagyon szûkszavúan igen :D

a macera kérdés pedig attól is függ h milyen féket akarsz légteleníteni ;)

keress vissza: egyszer - egyszer lépésröl lépésre leirtam pl én is hogy hogyan kell hayes ill shimano féket légteleníteni.

kulcsszavak: hayes hfx9 bleeding, shimano fék légtelenítés vagy ilyesmik :D

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Csók!
A légtelenítés annyit jelent h a régi fékolajat leengedem és új fékolajat töltök bele? Mennyire macerás?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás
csavarokkal? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

sm-rt97m 165gr (mért)

hope 183 floating: 158g mért.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás
sm-rt97m 165gr (mért)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

perecelek

perecelek

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Hát nem tudom... nekem is hfx9-em van,igaz 203 pizzával de akár fejre is tudnék állni vele pedig 100kg vagyok

Én egyáltalán nem akarok fejre állni, maximálisan elég az is, hogy simán megállít bárhol egy ujjal! ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Stumpjumperen elöl 203-as korong van. :)

kicsit "darálós" de jól adagolható és elég jól is fog.
amiben hiba lehet, hogy gyárilag kevés az olaj benne, igy benn fog a markolatnál. azonnal kell bele olajat önteni, és jó lesz. sokat segit a fékérzésen az átmenõtengelyes DT RWS gyorszár.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Akkó meg jóvan :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

J5rõl még ne soktól hallottam hogy kevés, szvsz 185ös tárcsát/adaptert vegyél oszt jónapot. :prosze:

Stumpjumperen elöl 203-as korong van. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Teleszkóp és gumitól is függ az érzés ám!
80as telóval agresszívgummával úgy éreztem hoy csuklómat töri a BB7 gyári (Roundagon) tárcsával, nagyjából tényleg úgy is fogott, nedves aszfalton vagy 5× csúszott el az eleje mire kezdtem emgtanulni használni.

Érzésre aztán az Excavader+130as utas telóval mintha nem lett volna olyan harapós, perszer jól fogott (jobb bowden, kar, 185ös Clean Sweep tárcsával).
Aztán érzés után mértünk és 50rõl jó fél méter elõnyre tett szert (gumi), csak a sokkal többet 'felfogó' teló miatt más volt a fílingérzés.

HXF nem nyûgözött le 203as tárcsához képest, bár nem más bringáján próbáltam Talassal. J5rõl még ne soktól hallottam hogy kevés, szvsz 185ös tárcsát/adaptert vegyél oszt jónapot. :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Egy Stumpjumper FSR Comp vásárlásán gondolkozom erõsen. Gyárilag J5 van rajta, és ahogy hallom, ez nagyjából egy kategória a Hayes HFX-szel. A mostani bringámon elöl a HFX van, és nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, igaz, a tárcsa csak 160-as. 85 kg vagyok, olyan féket akarok, amivel bármikor pofára tudok esni. Ja, és a Stumjumperen Fox Float 120 RL teló van.

Hát nem tudom... nekem is hfx9-em van,igaz 203 pizzával de akár fejre is tudnék állni vele pedig 100kg vagyok
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Ez a 160-as tárcsa kérdés elég sok mindentõl függ ám ;)
Pl. egy könnyû kereket könnyeben megfog, mint mondjuk egy DoubleTrack + 2.5 Highroller 2ply kombót. Meg a stílustól is. Ha végig húzod a féket a lejtõn, akkor a 160as kevés lehet a végére. És akkor a tárcsa/fék/betét összefüggéseit még nem is vettük figyelembe...
Meg ami elég az Alföldön, az nem elég SAUH-on ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem eddig elég volt a 160-as 91kg körül vagyok...saint-el

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

igaz, a tárcsa csak 160-as. 85 kg vagyok,

Szerintem a 160-as elsõ tárcsa 85kg alá szimplán kevés.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nagyjából egy kategória, nekem nem volt HFX-em, de sokan inkább a J5-öt mondanák.
J5 minden hülyeségével együtt is jó fék szerintem (gyorsan levegõsödik, 185-ös tárcsával darálós érzése van, a tárcsa gyorsan melegszik például egy XT-hez képest).
185/160-as tárcsákkal használom, fékerõben elég tartalékot érzek.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Milyen telón? Nem hiszem hgoy sok esetben érheti meg... már egy J5 is úgy fog mint a beton...

Egy Stumpjumper FSR Comp vásárlásán gondolkozom erõsen. Gyárilag J5 van rajta, és ahogy hallom, ez nagyjából egy kategória a Hayes HFX-szel. A mostani bringámon elöl a HFX van, és nem vagyok vele maradéktalanul elégedett, igaz, a tárcsa csak 160-as. 85 kg vagyok, olyan féket akarok, amivel bármikor pofára tudok esni. Ja, és a Stumjumperen Fox Float 120 RL teló van.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Milyen telón? Nem hiszem hgoy sok esetben érheti meg... már egy J5 is úgy fog mint a beton...

akkor próbáld ki a kódot. j5-höz képest dupla erõ. katapult:D
tudod, féknél nem árt, ha van tartalék;)

amúgy revelatiönt nem csavarja, csak egy-két kilométeres sebességnél beremeg a fék, de az a szar hayes tárcsa miatt van

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Érdemes lecserélni Juicy 5-öt Code-ra?

szerintem igen. engem kistárcsával megfog, pedig mindig rövidre fogom a fékezéseket (75kg) csak figyelni kell, mert a fék erõsebb mint a tárcsa és elégetheti egy csöppet