Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
uj xt , stroker trail télleg jok probáltam már mindkettöt csere ahogy gondolod de sztem a fékpofák fékcsö és egy légtelenités ért tulzás a 15 ezer.... anyxiba ugysem lenne

maximum ha fém fékcsövet akarsz hozzá ugy lehet drágább

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Sziasztok,

Van nekem két 2006os Juicy5 fékem, akik kis felujitásra szorulnának...
A pofák csereérettek, a fékvezeték/féktest csatlakozása kezd rozsádodni, egyik kar kicsit lötyög, de ezt még tulélem...

A kérdés föleg az lenne hogy megéri felujjitani egy kétéves féket (uj pofák, uj fékvezeték + légtelenités) tehát rákölteni 15000+ forintot, vagy inkább használjam még pár honapig amig végleg nem mondanak csödöt aztán csere?
Félek töle hogy elöbb utobb más problémák is lesznek velük...

Néztem SLX/XT/Stroker Trail egész emberi áron van...SLX vajon mennyire beválalhato?
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Köszönöm a választ srácok, sokat segítettetek, majd leírom, hogy sikerült. Ja és Xenium, ha láttad a Rock Shox topic-ban leírtakat, szerinted mi lehet a gáz a villámmal? Hátha ez is megoldódik...:) Hát még1x köszi mindenkinek!!

linkelj oda képet, mert úgy könyebb lesz!
;)
Sei, soku Si.

zodiac

zodiac

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás
Köszönöm a választ srácok, sokat segítettetek, majd leírom, hogy sikerült. Ja és Xenium, ha láttad a Rock Shox topic-ban leírtakat, szerinted mi lehet a gáz a villámmal? Hátha ez is megoldódik...:) Hát még1x köszi mindenkinek!!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
kössz a választ....

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
cseresznye már leirta a megoldást félig meddig:fékpofákat kivesz,csavarhuzóval(laposfejû) a dugattyukat visszanyomni az eredeti helyükre,pofák vissza,féktestet az adapterhez szorito 2 db csavart kitekered,kerék közben berak a helyére,fékkart behuzod-behuzva tartod,majd a két kilazitott csavart meghuzod,ha jol csináltad,a tárcsa középen fog futni és a két dugattyú is egyszerre fog mozogni...

cseresznye:a fékkar "kipattintás"-t szereléskor szokták használni,pl.:fékbetétcserénél,könnyeb visszanyomni a dugattyukat..vagy ha "véletlenül" meghuzod a fékkart és nincs a pofák közt semmi,esélyes a dolog és idöben rájösz,hogy ne huzd tovább...csak ennyi... :) (ha nemjól tudom,majd kijavítanak)

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Sziasztok!

Avid Juicy 5 fékpofa állításban tud nekem vki segíteni? Elõre is köszi

Mondjuk ebbõl nem derült ki a problémád.

A RockShox topikban is írták már amit most cseresznye is írt.

Ha nem megy ezek után sem, vidd szervízbe.
Sei, soku Si.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
azt simán szét tudod fesziteni csavarhuzoval ovatosan vagy ha még annyira nem ér össze a két pofa akor amit adtak ozá gyárilag kis piros müanyag cuc a két betét közé kel tenni még azzal is ki lehet tágitani a helyet a két pofa között

zodiac

zodiac

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás
Hát röviden Mew:

Nem értek hozzá, de amikor levettem, akkor be lett húzva a fékkar, és beállt magától szorosabbra. Tehát az önbeállással nem volt gond, csak így nem tudom használni, mert nem fér közé a tárcsa...csak ennyi:)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hi ! lenne egy amatör kérdésem... megtudná valaki mondani hogy mi az értelme annak hogy az avid fékkarokat igy ki lehet pattintani ha lefelé picit megnyomjuk?? amikor sokat áll a bico akor kell alkalmazni hogy ne legyen nyomás alat a rendszer vagy mi értelme? nemértem.. légyszi segitsetek

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Sziasztok!

konkrétabban?

önbeállos a rendszer,ha felrakod arra kell figyelni hogy a dugattyuk egyszerre mozogjanak,ne nyomja el a tárcsát-ha nem erre voltál kiváncsi,ird meg pontosabban,hogy mi a probléma

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sziasztok.

Elég kezdõ vagyok még a témában úgyhogy elõre is bocsi a hülye kérdésekért.
Szeretnék BB5-rõl hidrósra váltani.
Amiket kinéztem:
Avid Code 5
Juicy 5
Hayes Stroker Trail.

A villa Tora 318 Solo Air.
A kérdésem: melyik legyen, és mekkora tárxsát bírna el a TORA?

Köszi

Max. 210-est (lsd. gyártó honlap), de mivel mégiscsak egy XC villa, én nem gyilkolnám 180-nál nagyobbal.
Fék: Juicy, vagy Hayes. A Code más kategória.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zodiac

zodiac

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

vova666

vova666

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok.

Elég kezdõ vagyok még a témában úgyhogy elõre is bocsi a hülye kérdésekért.
Szeretnék BB5-rõl hidrósra váltani.
Amiket kinéztem:
Avid Code 5
Juicy 5
Hayes Stroker Trail.

A villa Tora 318 Solo Air.
A kérdésem: melyik legyen, és mekkora tárxsát bírna el a TORA?

Köszi

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Dartra elég.

Okoskacsa, képet kérünk!
Hátra arra minek a as tárcsa? Mondjukl elõre is... mindegy, amikor szétszakadt jusson eszedbe ;)
Tora+Juicy3 kombóra biztos tudsz vmi jó ellenérvet de megállnék annál a helyedben...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elég lesz az sztem

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintetek a régi bb5 még a klasszikus kerek szélû de szögletes belsejû (gondolom tudjátom melyik, amelyikkel az elsõ itthoni bb5-ök kijöttek kb 5-6 éve) elég megfogni 75-80 kilót (az én vagyok plusz hátizsák megpakolva) terepen?
ja 160 tárcsa és elöl, hátul pedig v fék
vagy inkább kéne a 180-as pizza

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Ha törik valami nyomj mar fel egy fotot legyszi :-)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Nem vitatkozok de láttad már a régi balance vázát ?? és a régi pont nem 50 000 volt ... majd meglátjuk... próba szerencse ;) és kicsit vastagabb meg jobb hegesztése van a réginek ( fejcsõ ) mint az újnak...

Mivel ez a tárcsafékek topik, zárjuk le azzal, hogy nickneveddel ellentétben nem hallgatsz az okos szóra, nem fontolod meg a tapasztaltabbak által felvázolt problémát beszerzéseddel kapcsolatban. Csináld, amit akarsz. A kórházat majd fizeti a TB.

okoskacsa

okoskacsa

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Nem vitatkozok de láttad már a régi balance vázát ?? és a régi pont nem 50 000 volt ... majd meglátjuk... próba szerencse ;) és kicsit vastagabb meg jobb hegesztése van a réginek ( fejcsõ ) mint az újnak...