Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18552 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

van a féknyergen oldalrol 5mm imbuszcsavar
azzal állitod a fékpofák távolságát
tekerd beljebb
sajna nem önbeállos fék

nekem a 2009-es auriga nem tûnt nem önbeállósnak. az ideiek mások? vagy a korábbiak? az új az tulajdonképpen egy avid juicy3 csak kicsit módosítva.
(érdekes módon amint az avid elvitte a gyártást a tektro-tól máshova, a tektro megtanult féket csinálni :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Avid Juicy 7 gyári fékcsövét kellene rövidítenem. Gondolom a fékkarnál kell a roppanógyûrû. A féktestnél található végzõdés olyan, mint a Goodridge Connector Kit-nél, vagy az egy gyárilag összesajtolt, bonthatatlan kialakítású rész?
A Bleed Kit-ben mintha csak a roppanógyûrûs végzõdés alkatrészeit látnám.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Köszi a válaszokat !
A fék nem levegõs, mert "pumpálgattam" és nem keményedett és a fékkart is ugyanugy a markolatig be kellett húznom.
Megprobálok elõször a betétek távolsásgán állítani. De lehet, hogy 1 kis olajjal is megkinálom.

Ezt tedd!!!:ok2:

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Köszi a válaszokat !
A fék nem levegõs, mert "pumpálgattam" és nem keményedett és a fékkart is ugyanugy a markolatig be kellett húznom.
Megprobálok elõször a betétek távolsásgán állítani. De lehet, hogy 1 kis olajjal is megkinálom.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha levegõs a fék akkor nyúlik is mint a takony, na meg a fék hõmérsékletének függvényében mászik a nyomáspont. de ha fix és kemény a fék nyomáspontja akkor csak az olaj kevés szerintem
bár ha nem önbeállós a fék akkor a pofaállítás segíthet a legtöbbet.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziaztok,

Tektro Auriga Comp fékem van. Az a problémám a hátsóval, hogy fékezéskor a fékkart majdnem a markolatig be kell húznom, hogy erõsebben fékezzen. Amúgy jól fog, a fékerõvel nincs baj. Kényelmetlen a kezemnek, hogy szinte majdnem markolatig kell húznom kart.
Megoldaná a problémát, ha olajat töltenék bele ?

Azt meg hogy levegõs-e a féked le birod ellenõrizni!
Ha húzgálod egymás után többször a fékkart és nõ a magassága(behúzod tövig-kiengeded TISZTÁRA legalább 10-szer,és nem birod a markolatig behúzni), akkor van benne levegõ

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Elsõ 203-s adapter elvileg 180-s hátsónak felel meg.

Igazadvan bocs! Félreolvastam amit irtál

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elsõ 203-s adapter elvileg 180-s hátsónak felel meg.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Elvi szinten egy mérettel nagyobb az elsõ adapter, mint a hátsó. Tehát egy 180-s elsõ adapter 160-s hátsónak felel meg. De hangsúlyozom, hogy ez csak elvben van így, nem mûködik minden esetben.

Nekem volt fennt egy elsõ 203as adapter hátul szintén 203ashoz és még mindkét csavar alá kellett kb 1-1 centi alátét.
(láttam h irtad hogy csak elvbe)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
van a féknyergen oldalrol 5mm imbuszcsavar
azzal állitod a fékpofák távolságát
tekerd beljebb
sajna nem önbeállos fék

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha nem levegõs, akkor igen.
ha levegõs, akkor egy alapos légtelenitésre van inkább szükséged.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziaztok,

Tektro Auriga Comp fékem van. Az a problémám a hátsóval, hogy fékezéskor a fékkart majdnem a markolatig be kell húznom, hogy erõsebben fékezzen. Amúgy jól fog, a fékerõvel nincs baj. Kényelmetlen a kezemnek, hogy szinte majdnem markolatig kell húznom kart.
Megoldaná a problémát, ha olajat töltenék bele ?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elvi szinten egy mérettel nagyobb az elsõ adapter, mint a hátsó. Tehát egy 180-s elsõ adapter 160-s hátsónak felel meg. De hangsúlyozom, hogy ez csak elvben van így, nem mûködik minden esetben.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Gondolom, hogy "hátsó" helyett elsõt akartál írni. Ha igen, akkor a válasz egy elvi igen, de a gyakorlat megmondja a frankót.

Azért írtam hátsót, mert hátul van, és gondoltam, a vázhoz veszem...de akkor elvileg csak az a kérdés, hogy elsõ vagy hátsó adapter kell...
Kösz!
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

akkor egy hátsó 180-as IS-IS adapterrel tudok 160-ast rádobni, ugye?

Gondolom, hogy "hátsó" helyett elsõt akartál írni. Ha igen, akkor a válasz egy elvi igen, de a gyakorlat megmondja a frankót.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ha hátul egy elsõ féktest van fent 140-es tárcsával, akkor egy hátsó 180-as IS-IS adapterrel tudok 160-ast rádobni, ugye?
Furcsán néz ki az a picike tárcsa a hátsó keréken...:)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

ez az slx szett milyen felhasználásra van? mert nem találtam róla semmit a shitmanóéknál. na és milyen szinten van? lx és xt közt? vagy inkább deore és lx közt?
a fékükrõl képet tud linkelni valaki? (na jó csak vicceltem inkább megkérdem google barátom képügyben)
amúgy tapasztalat a fékrõl? mostanában szeretnék venni én is hidraulikus féket, és még nem tudom milyet lenne érdemes venni.

Lx utod,Lx trekking kategoriába zúg át

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ez az slx szett milyen felhasználásra van? mert nem találtam róla semmit a shitmanóéknál. na és milyen szinten van? lx és xt közt? vagy inkább deore és lx közt?
a fékükrõl képet tud linkelni valaki? (na jó csak vicceltem inkább megkérdem google barátom képügyben)
amúgy tapasztalat a fékrõl? mostanában szeretnék venni én is hidraulikus féket, és még nem tudom milyet lenne érdemes venni.

am/enduro kb a hone utódja...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Elsõ, hátsó fékcsõért, plusz csatlakozókért, fékpofákért, stb. egyáltalán nem sok a 15e.
Goodridge fékcsõszett hozzá
És ebbõl kell elsõ/hátsó, tehát összesen 60 font ~18000Ft.

Én a Sram/Grimecan Sys8 fékemmel voltam így, aztán letörtem a fékcsövet, és vettem helyette Stroker Trail-t...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök