Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
végülis logikus:D

és mégis szerinted mi lenne az ami megbízható, adagolható, van ereje, egyszóval jó?Feltöltött kép(nem muszály hayesnek lennie)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

sziasztok!

csak érdeklõdni szeretnék h enduro/am felhasználásra a inkább egy stroker carbon-t v ace-t vegyek.

és ha véki tudna arról h meiknek mi az elõnye/hátránya és le is írná azt megköszönném.Feltöltött kép
ja és egyenlõre 160 as simano tárcsával lenne használva, elõl-hátul.

mivel hogy stroker ace-t még kb senki nem próbált csak talaálgatni lehet

mondjuk enduo felhasználáshoz pont ne stroker carbont azért az a karbon fékkar le tud törni....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
sziasztok!

csak érdeklõdni szeretnék h enduro/am felhasználásra a inkább egy stroker carbon-t v ace-t vegyek.

és ha véki tudna arról h meiknek mi az elõnye/hátránya és le is írná azt megköszönném.Feltöltött kép
ja és egyenlõre 160 as simano tárcsával lenne használva, elõl-hátul.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
az adaptert minden bizonnyal gond nélkül rá tudod tenni.
az hogy mennyire jól müködne V9 tárcsával azt nem tudom.

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
sziasztok
mit gondoltok 2009-es 4 dugattyús Saint fék és Hayes V9-es tárcsa milyen párosítás lenne? egyáltalán kompatibilis a két cucc, ugyértem rá tudom tenni a hayes 9"-es adaptert saint féktestre meg a fékfelület megfelelõ lenne neki?
üdv

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok! Használ, vagy látott valaki Stroker Trail-t markolatváltóval? Elférnek rendesen egymás mellett? Gondolok itt arra, hogy a rendhagyó módon kialakított olajtartály nincs-e útban. Ill. még egy kérdés: ha nincs Hayes tárcsa, más tárcsával (pl. Avid) érdemes-e ezzel a fékkel próbálkozni? Köszönöm.

A Stroker trail fékkar szélessége a belsõ síktól az olajtartály tetejéig kb.27-28 mm. Szerintem simán elég hosszú hozzá a kar, 1-2 ujjal elég úgyis húzni.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Sziasztok! Használ, vagy látott valaki Stroker Trail-t markolatváltóval? Elférnek rendesen egymás mellett? Gondolok itt arra, hogy a rendhagyó módon kialakított olajtartály nincs-e útban. Ill. még egy kérdés: ha nincs Hayes tárcsa, más tárcsával (pl. Avid) érdemes-e ezzel a fékkel próbálkozni? Köszönöm.

Nekem elöl deore xt 203-as tárcsával lesz majd ha összeraktam és bekopott mondok róla véleményt ;) hátul strokerhez való tárcsa lesz tudok majd viszonyítani....

a stroker ryde gyorsan bekopik? 1 nap jánoson elég neki, nem?

RIDE OR DIE! :scared:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tehát 0,2 mm

Ismét kösz magamnak :D

0,05-0,1mm, nekem már volt ilyen kicsi távolság a betét és a tárcsa között.

A sebesség mindent megold.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Tehát 0,2 mm

Ismét kösz magamnak :D

Ride everywhere.

.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Még épp nem ér hozzá ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Figyelem! Primitív kérdés következik ;) :

A tárcsa és a pofa között mennyi a minimum távolság?

Ride everywhere.

.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
esetleg játszhatna shimano slx is. teljesen korrekt, árban meg ugyanott van mint a juicy5 és a stroker trail.
és nagybicóra elegendõ fékcsõ van hozzá...
106180 centi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.090 hozzászólás

komolyan mondom légyszives ezt hozd vissza, adunk egy újat, add el és vegyél hayest
vagy avidot
vagy bármit, ami nem shimano.
köszi

kedden viszi vissza a boltos srác.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem még nem volt gondom bowdenelkoszolódással.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szerintem a juicy 5 szebb mint a trail bár ez szubjektív, és elõbb is bekopik, de a trail az erõsebb. Régen énis úgy voltam h sose veszek hidrás féket, aztán vettem egyet elõre egy éve aztán hátra is és egyenlõre elõl cseréltem betétet, ennyi. Mellesleg amit az út szélén megtudsz javítani egy mecháson azt a hidráson is( csak pl. nemkell szórakozni a fékpofák beállításával, meg hogy hol fogjon a fék, nem koszolódik el a bovden stb.)

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Meg vagyok gyõzve, köszi mindenkinek :beer:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Zsol, ha nem értesz a hidraulikus fékekhez, vagy ha baja van nem szeretnéd szervizbe vitetni, akkor BB7. Én is ezért vettem. Út szélén is megcsinálom, ha kell. :)

egyszer volt bajom hidraulikus fekkel [eltort a fekkar-cso talalkozasnal] ott a bovdenesnek is annyi lett volna. [feltetelezem senki nem hord magaval bovdent, meg bovdenhazat, kupakot, vagoszerszamot mindig] amugy semmi para. ha elkopik a fekpofa kicsereled, ahhoz nem kell tul sok szerszam, meg tudas, aztan k ennyi. hobbi hasznalat mellett evente egy olajcsere meg sok is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tanker55

tanker55

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Szevasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Van egy avid code 5 fékem és levegõs lett vhogy légtelenítenem kéne de ugye itt a 2 oldat külön kell és nem tudok h neki kezdeni

shimano és magura féket volt már szerencsém légteleníteni de azokon volt légtelenítõ csavar a codon viszont nincs

ha vki csinált ilyet az legyenszíves leírni h hogyan fogjak hozzá!

elõre is köszi

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Sole felejtõs.

Amúgy Juicy Five.

És csak addig bovdenes párti az ember, amíg a saját bringáján nem kezd el hidrásat használni.. hát na. nem egy kategória, nagyon nem.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda