Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

azt írd már le légyszi, hogy miért gyengülne el a rugó a fékkarházban?Feltöltött kép érdekelne..
ha meg már a fékérzésrõl, akkor csak annyit elöl code 5 van hátul stroker de még a code is nyúlósabb érésre mint a stroker trail.
alátétezésnél meg pont hogy a HAYES!! féktest és az adapter közé NEM kell alátét, míg az AVIDNÁL IGEN..........

Mondjuk azért ,mert az elmúlt hónapban 4 sroker trailt szereltem fel és ebbõl 3-ban alapból cserélni kellett a rugót,mert szar anyagból van,illetve rövid.=Kiengedés után nem megy vissza a fékkar alaphelyzetbe.Nagykeresek úgy kokányoltak külön rugót gariba hozzájuk.Amit az alátétezésrõl mondasz:ha neked nem kell, akkor marha nagy mákod van,ugyanis a legtöbb váz ,illetve villa megmunkálási pontossága a nullával egyenlõ.Álltalában célszerü fék felszerelése elött felmarni.Avid ezt a hibát alapból kiküszöböli mivel kúpós alátétek vannak a féktest és az adapter között.=Bármilyen irányban könnyen állítható.Tartom,hogy a Code-od szarul van légtelenítve.

Elviekben, ha rendesen van megmunkálva a tárcsafékszem, nincs elbaszva a festés, valóban nem kell. Nem csak a Hayes-nél, másnál se. De ha ez a probléma fennáll, akkor az Avid-al könnyebb orvosolni, mert a kialakítása miatt soha nincs szükség alátétezésre a váz és az adapter között.

De mivel a nem megfelelõ megmunkálás gyakori - nem csak itt, más részeken is - nem véletlenül gyártanak a neves szerszámgyártók megfelelõ célszerszámokat.

Köszi. Erre gondoltam.

az hogy milyen a fek erzesre sokban befolyasolja hogy hogy lett legtelenitve. szoval errol nem kell altalanositani

beallitas szempontjabol pedig nem nagy elteres van, vegeredmenyben mindketto PM-es felfogatas, kb ugyanolyan konnyen be lehet loni egy avidot mint egy hayest.

Ez akkor igar,ha a vázad-villád megmunkálása alapból nyerõ.De kevés ilyen van.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

SepticK

SepticK

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hali. Vennék egy Avid Code tárcsát ... Mi a véleményetek róla? köszi elöre is

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Code 5 elöl van. de fog rendesen meg minden csak nyúlósabb érzés mint stroker

bocsi, nemfigyeltem. Amúgy megéri juicy 5rõl code 5re váltani? Nincs bajom a juicy-val csak hogy több tartalék legyen fékerõbe

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Code 5 elöl van. de fog rendesen meg minden csak nyúlósabb érzés mint stroker
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Rob, a fék még nemvolt légtelenítve szóval az olaj nem azért csapódott ki ezek szerint, hanem akkor a tömítés mondta fel a szolgálatot:(. De legalább most jó lesz mer amióta megvan azóta olyan h behúzás közbe érezni valami kis ellenállást egy ponton, de mivel nemvolt vészes és fogott rendesen ezért nem küldtem vissza.

Cseresznye, az hogy a Code 5-öt nyúlósabbnak érzed lehet azért is mert az hátsó és a több fékvezeték eredményezhet nagyobb nyúlást.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elviekben, ha rendesen van megmunkálva a tárcsafékszem, nincs elbaszva a festés, valóban nem kell. Nem csak a Hayes-nél, másnál se. De ha ez a probléma fennáll, akkor az Avid-al könnyebb orvosolni, mert a kialakítása miatt soha nincs szükség alátétezésre a váz és az adapter között.

De mivel a nem megfelelõ megmunkálás gyakori - nem csak itt, más részeken is - nem véletlenül gyártanak a neves szerszámgyártók megfelelõ célszerszámokat.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Az alátét, amire õ gondol, az nem a féknyereg alatt van, hanem az adapter és a tárcsafékszem között, mivel hogy ott szoktak alátétezni.

ha meg az adapter és a konzol közötti helyre gondolsz, a hayes -nél ugyan úgy nem kell ott SEM...........

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

itt pont hogy nem ez volt a téma, hanem Bringavarázs írta hogy "avid nem alátétezõs bizbaszolós dolog"
erre irtam, hogy pont az avid alá kell.... ha figyelmesen elolvasodFeltöltött kép

Az alátét, amire õ gondol, az nem a féknyereg alatt van, hanem az adapter és a tárcsafékszem között, mivel hogy ott szoktak alátétezni.

http://www.jagwireus...ts/mountain/484 - elsõ tétel

Egyébként meg PM-s tárcsafék rögzítés hátra is. Szerencsére akad már olyan gyártó, aki így csinálja egyes vázait.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Úgy látom, nem vagy tisztában azzal, miért is vannak alátétek az Avid féknyerge alatt:chin:

itt pont hogy nem ez volt a téma, hanem Bringavarázs írta hogy "avid nem alátétezõs bizbaszolós dolog"
erre irtam, hogy pont az avid alá kell.... ha figyelmesen elolvasodFeltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

alátétezésnél meg pont hogy a HAYES!! féktest és az adapter közé NEM kell alátét, míg az AVIDNÁL IGEN..........

Úgy látom, nem vagy tisztában azzal, miért is vannak alátétek az Avid féknyerge alatt:chin:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy milyen a fek erzesre sokban befolyasolja hogy hogy lett legtelenitve. szoval errol nem kell altalanositani

beallitas szempontjabol pedig nem nagy elteres van, vegeredmenyben mindketto PM-es felfogatas, kb ugyanolyan konnyen be lehet loni egy avidot mint egy hayest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Hali. Én is új vagyok,viszont talán nem tapasztalatmentes.Szerintem Avid. Strokerek fékkarházba integrált rugója vagy alapból gyenge vagy elgyengül.Illetve én nem osztom a mások által felvázolt digitális fékérzést.Illetve Avid fékek beállítási rendszere még mindig a legjobb,nem alátétezõs-bizbaszozós dolog.

azt írd már le légyszi, hogy miért gyengülne el a rugó a fékkarházban?Feltöltött kép érdekelne..
ha meg már a fékérzésrõl, akkor csak annyit elöl code 5 van hátul stroker de még a code is nyúlósabb érésre mint a stroker trail.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Hali. Én is új vagyok,viszont talán nem tapasztalatmentes.Szerintem Avid. Strokerek fékkarházba integrált rugója vagy alapból gyenge vagy elgyengül.Illetve én nem osztom a mások által felvázolt digitális fékérzést.Illetve Avid fékek beállítási rendszere még mindig a legjobb,nem alátétezõs-bizbaszozós dolog.

Juicy akkor takony ,ha szarul van légtelenítve.Egyébként csak más érzés.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszönöm. Igen a stroker-t volt alkalmam látni és kipróbálni az tudom, hogy harap és talán rob volt az itt aki aztmondta a juicyra, hogy az viszont érzetre olyan, mint a takony viszont fog rendesen.
Bevallom teljesen döntésképtelen vagyok ez ügyben és határozatlan, de tudom (ha szubjektív) akkor nekem kell döntenem.
Azért thx! Legalább ennyit sikerült tisztáznom a többit lekell küzdjem magamba. (:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Beszélik, hogy a Stroker kissé digitális. Van akinek ez bejön, van akinek nem. Alkatrészt igencsak kapsz mindkettõhöz. A Stroker trendibb a kormányra merõleges dugattyújával, nem tudom ez a használhatóság szempontjából mennyit jelent, de talán valóban kisebb helyet foglal el a kormányon a kar. Ha ezek nem szempontok, akkor tényleg vedd azt amelyik jobban tetszik :)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszönöm javítva (stroker...kis diszlekszia sorry).
Szóval akkor a trail és juicy 5 között max szubjektíve tudok döntést hozni. Ez nehezíti kicsit a dolgomat, de megpróbálok akkor valahogy döntést hozni. (:

Thx!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
loszor is ha annyit olvastad feltunhetne h Stroker a neve :)

a Ryde nem igazan jo....a Trail viszint igen....az meg h a Trail vagy a Juicy 5 az izlés dolga, jo fek mindketto

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Nos olvasgatom egy ideje ezt a szekciót mivel vacilálok a juicy 5 és a stroker között (a stroker-t is megúsznám 18 körül de még várom a választ hogy trail vagy ryde). Viszont akárhány oldalt lapozok végig és akár hány spec. -et nyomtam le nem tudok egyértelmû döntést hozni. Van olyan pont amely alapján egyértelmûen kilehet jelenteni, hogy egyik másik jobb választás vagy abszolult szubjektív? (mert kb csak ilyet találtam, hogy a juicy nem annyira direkt érzetet biztosít mint a stroke viszont a juicynak vastagabb a tányérja és nekem szubjektíve jobban is tetszene).

Mind a kettõ elõre lenne 185-ös tárcsával novatech agyra és egy raidonra rászerelve. A váz (ami annyira nem fontos de kb tükrözi a felhasználást) egy merida matts tfs. Olyan nagyon extrém hatásnak nem lenne kitéve, de azért használom szinte mindenkörülmény közt.

Így újként (meg amúgy is) elõre is köszönöm a válaszaitokat és tudom sokszor visszajött már ez a kérdés és lehet csak az én figyelmetlenségem, de egyértelmû igazságokat valahogy nem leltem e témakörben. (ebben a szekcióban 250 oldalt lapoztam végig hátha találok megoldást de nem jutottam közelebb)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Ezt a féket tudnám elsõfékként használni (fékcsõ rövidítés után) ? A villámon közvetlen PM felfogatás van.

igen. ahogy mondod, fékcsö méretre vágás ill. adapter eltávolítás után berakható elöre is...

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

http://piacter.bikem...t=194262&cat=17

Ezt a féket tudnám elsõfékként használni (fékcsõ rövidítés után) ? A villámon közvetlen PM felfogatás van.