Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Persze,amikor raktam fel a BB7-esemet én is meglazítottam a csavarokat,amik tartották a féknyerget,behúztam a féket,csavarok vissza,és jó is.

azt ismerem,csak ha kilazítom a kereket és úgy húzom meg,arra gondoltam.mind1,végülis ha kipróbálom nem árthat

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Szia. No de hol állítom be rajta? Ezt a képet találtam a neten a fékrõl: Tektro Auriga Comp Ha minden igaz akkor a kép szerinti fenti talán 3-mas imbusz csavar rögzíti a fékbetétet.

A kicsi imbuszt hagyd az akkor játszik ha cserélni akarod a betétet. A kereket is hagyd mert ne a farok csóválja a kutyát.
Kilazítod a két nagyobbik imbuszcsavart ami a féknyerget az adapterhez rögzíti (amik a képen nagyjából felfelé állnak).
Aztán van több lehetõség. Vagy behúzod a féket - és a mûvelet végéig úgy is tartod (ekkor központosul a féknyereg) és óvatosan felváltva meghúzod a nevezett csavarokat (végén persze rendesen), vagy szépen szemre beállítod, hogy elölrõl hátulról mindenhonnan nézve nagyjából középütt legyen a tárcsa a betétek közt meg ne is álljon ferdén. Kerék közben megpörget aztán vizsgál. Ennyi, korábban többször elhangzott.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Persze,amikor raktam fel a BB7-esemet én is meglazítottam a csavarokat,amik tartották a féknyerget,behúztam a féket,csavarok vissza,és jó is.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Lazítsd meg a kereket és behúzott fékkel szorítsd vissza.Vagy ha ez nem segít, akkor a féknyereg tartó csavarok fellazítása, fék behúzva tartása, majd a csavarok meghúzása.

ez mechanikusnál is mûködne?mostanság ezzel a jelenséggel én is sokat szopok

Cholbi

Cholbi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Nos, a lényeg:van egy merev cc bicóm, elöl 180, hátul 160 shimano 64 es tárcsával(shimano a cl miatt). Ehhez van Tektro Auriga Comp fékem (melyet így-úgy dícsérnek), de nem érzem megfelelõnek a fékerõt(95 kiló vagyok). Pénzem nincs csúcs féxettre, mit tudtok ajánlani. A cc miatt nem akarok tárcsaméretet növelni, tárcsát cserélni a cl miatt nem. Kérlek e-mailben (cholbi@freemail.hu) vagy msn-en (racecougar@hotmail.com) válaszoljatok ! Elõre is köszönöm !

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Megpróbáltam a kerék kilazítást, fék behúz, kerék megszorít, miután meghúztam jó is volt, de egy idõ után újra elkezdte. A féknyereglazítást nem próbáltam, mert épp nem volt olyan csavarhúzóm, amivel ki bírtam volna csavarni. Ma tekertem vele kb 65 km-t kicsit halkult, de még mindig súrlódik. Volt egy két lejtõ, ahol nagy sebességnél be tudtam húzni a féket, hogy bekopjon. (Szilvásvárad)

Lazítsd meg a kereket és behúzott fékkel szorítsd vissza.Vagy ha ez nem segít, akkor a féknyereg tartó csavarok fellazítása, fék behúzva tartása, majd a csavarok meghúzása.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Szia. No de hol állítom be rajta? Ezt a képet találtam a neten a fékrõl: Tektro Auriga Comp Ha minden igaz akkor a kép szerinti fenti talán 3-mas imbusz csavar rögzíti a fékbetétet.

Vagy egyszerûen szemre beállítod, hogy a féktárcsa a betétek között legyen szimmetrikusan.

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Hali!

Mi a véleményetek a Tektro Auriga hidrós fékrõl?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Point-nak is van tárcsafékszeme, ha jól emlékszem 12ezer körül, valamelyik BM-ban benne volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Vagy egyszerûen szemre beállítod, hogy a féktárcsa a betétek között legyen szimmetrikusan.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Köszönöm, megpróbálom

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!

A Tektro Auriga Comp hidraulikus fékem fékbetétje, súrlódik a tárcsán (csak az elsõ). Ennél a féknél a betéten lehet állítani vagy ez önbeállós? Ha lehet akkor hogyan? Még csak kb 80 km van a bringába/fékbe, de nem veszem észre, hogy halkulna.
Köszi.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

és olyat is láttunk már, hogy gyárilag levegõsen volt összeszerelve

én még csak ilyennel találkoztam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm a segítséget, uraim!
Valakinek esetleg tippje, hogy itthon vmelyik nagyker árulja-e?

bringapont hálózat

A sebesség mindent megold.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, uraim!
Valakinek esetleg tippje, hogy itthon vmelyik nagyker árulja-e?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van megoldas

A2Z
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én eddig csak sufni-megoldásokat láttam. Egyáltalán bírni fogja a váz a tárcsaféket? Úgy értem sok tárcsás váz ott eleve meg van erõsítve.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
A segítségetekre lenne szükségem.
Hogyan tudom megoldani azt, hogy a nem tárcsafékkompatibilis vázra felrakjak tárcsaféket? Valahol már láttam ilyen adapter.
Tipp???

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
és olyat is láttunk már, hogy gyárilag levegõsen volt összeszerelve