Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Avid BB5-össel szerelt Polarisom, amin a fékek eddig megfelelõen mûködtek.
A közelmúltban azonban feltûnt, hogy az elsõ mintha már fogott volna jobban is. A hátsóra nem gyanakodtam, az eddig is bármilyen sebességnél képes volt megállítani a kereket, viszont az elsõ szerintem érezhetõen gyengült.
A fékbetétek elkopására nem gondoltam, hiszen nincs 600km a gépben, tavaly vásároltam, és fõleg aszfalton, meg városban használtam, kímélve.
Ami feltûnt, hogy az elsõ tárcsában van 0,1-0,2mm-nyi "nyolcas", gondoltam, ez okozza a problémát. A hátsó tárcsában nem láttam ilyet, így gondoltam, próba képpen megcserélem a tárcsákat, ha ez megoldja a dolgot, akkor veszek egy új tárcsát elõre, és kész.
Azonban ezzel csak romlott a helyzet, gyakorlatilag gyalogtempóban gurulva, elsõ féket erõsen meghúzva is legalább egy méter kellett a megálláshoz.
Ekkor arra gondoltam, hogy biztos a kissé eltérõ tárcsák, és az eltérõen kopó fékbetétek miatt lehet ez, így visszacseréltem a tárcsákat.
Ezzel azonban a hiba nem múlt el, gyakorlatilag nem változott semmi.
Gyanakodtam arra, hogy valami szennyezõdés került a tárcsára, de cserekor ügyeltem, hogy ne érjek a fékezõ felülethez, illetve le is töröltem róla a rárakódott kevés port egy ronggyal.
Egyébként utána megnézve a hátsó fék sem sokkal jobb, mindkét kereket el tudom forgatni kézzel, behúzott fék esetén is. (nem könnyen azért)
Szervízbe a jövõ héten nem tudok eljutni vele (érettségi, ezmegaz...), ezért kérem, hogy ha valaki tapasztalt már ilyesmit, esetleg tudja, hogy mi a gond, írja meg, mert pillanatnyilag teljesen tanácstalan vagyok.
Köszi és üdv:
Dávid