Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

És ha már itt tartunk
CRCrõl hogy mûködik a rendelés?
Hitelkártyás, vagy a futárnak kell KP-ban fizetni?
Mennyi idõre jön?
Euróban Fontban vagy Forintban kell fizetni?
és mivel külföldrõl jön: vámok+adók esetleg?

de megtaláltam a goodridge magyar oldalát...
akkor mégis van forgalmazó??

Ezek a dolgok már X alkalommal elhangzottak az "online vásárlás" topicban, ergo nem ártana néha oda is átnézni.
Egyébként, neked mint az Egyesült Királyságon kívüli személy:
- fizetés: banki utalás, hitelkártya, paypal
- pénznem: angol font
- mivel 2004 óta EU tagállam vagyunk, se vám, se más adó jellegû járulék
- 150£ feletti vásárlásnál nincs szállítási díj
- szállítási idõ: amennyiben minden van náluk raktáron, akkor bõ egy hét (nem banki utalásos fizetés esetén - úgy hosszabb)
- szállító: válaszd a Parcel Force-ot (neked a GLS fogja kihozni; egy cég a kettõ)

EBC-nek és a Goodridge-nek is van hazai forgalmazója, de ez nem jelenti azt, hogy amit te szeretnél, az náluk is van (a forgalmazóknak nem a kerékpáros rész az elsõdleges profilja)

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

crc-rõl fékcsövet/betét egyaránt tudsz rendelni, elõbbi itthon nem beszerezhetõ (tapasztalat)

És ha már itt tartunk
CRCrõl hogy mûködik a rendelés?
Hitelkártyás, vagy a futárnak kell KP-ban fizetni?
Mennyi idõre jön?
Euróban Fontban vagy Forintban kell fizetni?
és mivel külföldrõl jön: vámok+adók esetleg?

de megtaláltam a goodridge magyar oldalát...
akkor mégis van forgalmazó??
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Akkor ok...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
crc-rõl fékcsövet/betét egyaránt tudsz rendelni, elõbbi itthon nem beszerezhetõ (tapasztalat)

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hali

olyan kérdésem volna, h a 90 kilóm és a 22 kilós demóm alatt kicsit megizzasztom a stroker trailjeimet. nem nagyon, de néha igencsak tépnem kell, ha közeledik a fa:D
szerintetek adjam el és vegyek ACE-t vagy tuningoljam meg Goodridge kittel és EBC betétekkel?

utóbbi esetben hol tudok venni ilyen fékcsõkittet és betétet, ill. kb mennyie fájna?
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

V.Victrix, szerinted mehet a BB7 Capa T6-ra? A szövegbõl, amivel Scotty19-nek válaszoltál, nem igazán derül ki egyértelmûen...
A telonak nem tudom hol kéne kotyognia, de sehol sem kotyog, és észrevettem, hogy mr ez a fék is hajlítja kicsit a villát, de simán visszaáll és nincs semmi baja.

Ott, ahol és amire használni akarod, "6- s tárcsával vígan elfutkározik.

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
V.Victrix, szerinted mehet a BB7 Capa T6-ra? A szövegbõl, amivel Scotty19-nek válaszoltál, nem igazán derül ki egyértelmûen...
A telonak nem tudom hol kéne kotyognia, de sehol sem kotyog, és észrevettem, hogy mr ez a fék is hajlítja kicsit a villát, de simán visszaáll és nincs semmi baja.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

A leírtakból egyértelmûen kiderül, hogy fogalmad sincs az érintett telóról, de azért hinted az igét.:chin:
Csendben maradtál volna...

Milyen leírta?
Na mind1 nem vitatkozok.mert úgy látom van nálam okosabb is....
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az Alivio lötyis fék vajon elég lenne triálra? Tudnék most egy újat, LX aggyal, meg tárcsával, 17-be. Vagy vegyem a jól bevált BB7-et?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
te se vetted eszre az ironiat semmi baj :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a v-fék a fékhídnál akarja szétfeszíteni a villát, és fékezés közben próbál hátrahajlani a villa.
a tárcsa pedig a bal szárat nyomja kicsit elõre, a jobb pedig próbál lemaradni értelemszerûen, közben a villa hajlik hátra. a villa merevségétõl függ mindezek mértéke.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Nem 1 erõs cucc az a capa és ha bb7 el használsz valamit akkor annak azért kell 1 kis merevség a capa meg szerintem nem arról híres. Nem is azt mondtam hogy ketté törik hanem azt hogy hajlani fog és ez a becsúszóknak nagyon nem tesz jót elég rövid idõ alatt el fogja koptatni a becsúszót és utánna már jön a kotyogás meg az olaj folyás
Akkor vegyél bb5 öt vagy V-féket sõt szerintem ilyen telókhoz én nem használnék tárcsát.....fõleg ha azt mondod nem is lejtõzöl meg stb...
Akor szerintem bõven sok lesz 1 jó V-fék is. de ahogy gondolod

Könyörgöm valaki magyarázza el nekem a teló hajlítást végre.
Különös tekintettel a tárcsa és a V-fék közti különbségre.
Kérem.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem nem kell venni új villát ha meg van ezzel elégedve. max egy kicsit csavarni fogja. de nem kell síkra 160-asnál nagyobb tárcsa. azzal bõven nem lesz gond.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az Axel Comp szerintem nem olyan rossz. És nem drága.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nem 1 erõs cucc az a capa és ha bb7 el használsz valamit akkor annak azért kell 1 kis merevség a capa meg szerintem nem arról híres. Nem is azt mondtam hogy ketté törik hanem azt hogy hajlani fog és ez a becsúszóknak nagyon nem tesz jót elég rövid idõ alatt el fogja koptatni a becsúszót és utánna már jön a kotyogás meg az olaj folyás
Akkor vegyél bb5 öt vagy V-féket sõt szerintem ilyen telókhoz én nem használnék tárcsát.....fõleg ha azt mondod nem is lejtõzöl meg stb...
Akor szerintem bõven sok lesz 1 jó V-fék is. de ahogy gondolod

A leírtakból egyértelmûen kiderül, hogy fogalmad sincs az érintett telóról, de azért hinted az igét.:chin:
Csendben maradtál volna...

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

hol és mennyiért tudok venni a lgkissebb kiszerelést

http://ebike.hu/term...[]=12&r[41][]=0

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Nekem még soha nem kotyogott egyetlen teleszkópom sem, pedig nem több100ezres marzocchik voltak... KB ilyenek mint a capa, meg még gyengébbek. Egyáltalán hol kotyognak ezek? a becsúszónál??
V-féket nem veszek, mert nem kompatibilis vele a felnim, hátra meg mégúgyse, mert a vázon nincs v-fék rögzítõhely.
Mondj már egy olyan telot légyszi, ami nem túl drága, és kibírja a tárcsafékek erejét. Mondjuk mondd a legolcsóbbat, amire már nyugodt lélekkel tehetek tárcsaféket!

bisont

bisont

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hol és mennyiért tudok venni a lgkissebb kiszerelést

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
magura az nem dot-os hanem asvanyi olajos szerintem :wtf:

az a kek a "Royal Blood"-nak hivott gyari magura fekfolyadek. lehet kapni egeszen pici kiszerelesben is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bisont

bisont

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok!

magura hydrofékem van, és sikerült kifolyatnom sgy kevéske zöldeskék olajat a rendszerbõl...a kérdés: mindenképpen a több ezer forintos olajat kell használnom utánpótlásra, vagy a "sima" dot3-as ásványi olaj is jó hozzá????