Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Nem 1 erõs cucc az a capa és ha bb7 el használsz valamit akkor annak azért kell 1 kis merevség a capa meg szerintem nem arról híres. Nem is azt mondtam hogy ketté törik hanem azt hogy hajlani fog és ez a becsúszóknak nagyon nem tesz jót elég rövid idõ alatt el fogja koptatni a becsúszót és utánna már jön a kotyogás meg az olaj folyás
Akkor vegyél bb5 öt vagy V-féket sõt szerintem ilyen telókhoz én nem használnék tárcsát.....fõleg ha azt mondod nem is lejtõzöl meg stb...
Akor szerintem bõven sok lesz 1 jó V-fék is. de ahogy gondolod

Capából olaj?:wtf:
szerk: 2005 óta van capa t5 öm, jobb mint más hasonló teló, városba megfelelõ, amennyit kell még mozog is(úthibák) én v fékkel használtam, 2hét múlva már kotyogott, azóta is úgy van, nem jó érzés, de használható... Szerintem addig kell vele menni, míg teljesen meg nem adja magát, (akár tárcsafékkel akár v) majd cserélni valami komolyabbra...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Nem 1 erõs cucc az a capa és ha bb7 el használsz valamit akkor annak azért kell 1 kis merevség a capa meg szerintem nem arról híres. Nem is azt mondtam hogy ketté törik hanem azt hogy hajlani fog és ez a becsúszóknak nagyon nem tesz jót elég rövid idõ alatt el fogja koptatni a becsúszót és utánna már jön a kotyogás meg az olaj folyás
Akkor vegyél bb5 öt vagy V-féket sõt szerintem ilyen telókhoz én nem használnék tárcsát.....fõleg ha azt mondod nem is lejtõzöl meg stb...
Akor szerintem bõven sok lesz 1 jó V-fék is. de ahogy gondolod
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Nem fékezek mindig satura, tudom adagolni a fékerõt, szóval szvsz nem fog az elsõ fékezésnél kettétörni az egész. Új telot meg nem fogok venni emiatt, akor inkább új felni + V-fék. De, mint azt le is írtam, városban fogom használni a féket, nem hegyen, lejtõn ,stb.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

de mondom hogy ha ilyen féket szeretnél akkor a capa nem fogja sokáig bírni.

Miért is? Fejtsd már ki bõvebben!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Én a BB7et ajánlom mert az tényleg a legjobb madzagos fék (szerintem). Csak abban kételkedek hogy ezt a fékerõt kibírja 1 Rst capa......mert szerintem nem. Amúgy milyen nehéz vagy? Mert ez is fontos. A BB7-hez vagy akár a BB5-höz veszel még egy FR5-ös fékkart és akkor nagyon "brutális" féked lesz. : )
Haverom 110kg felett van és neki is elég a BB7, 160as tárcsával és Fr5-ös fékkarokkal.
de mondom hogy ha ilyen féket szeretnél akkor a capa nem fogja sokáig bírni.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tárcsaféket ajánlotok 12-13000 körül. Fõleg városba kellene, néha könnyû terep, a legnagyobb lejtõ meg egy gát lesz neki kb.(szolnoki vagyok...) Fontos lenne, hogy mindenhol megfogjon!!
Mechanikus/hidros elõnyei/hátrányai érdekelnének.
Fontos megjegyeznem, hogy Shimano ST-EF50 fékváltókart használok és RST Capa T6 telom van, ez esetleg csavarodás szempontjából lehet fontos. Gondolom azért ilyen árkategóriában még nem eszméletlenül csavarodós a dolog...
Néztem pár féket, pl:
Mechanikusból:
- Avid BB5
- Avid BB7
Hidrosból:
- Hayes Stroker Ryde (kereten kicsit túlmegy...)
- Avid Juicy 3 (ennek az árát is sokallom)
- Tektro Auriga 180mm tárcsával (éppen még beleférne...)
Néztem még Shimano mechanikusokat, mivel azt olcsón be tudnám szerezni, mivel csak a testet árulják külön, és mivel most is tárcsafékem van, így tárcsával nincs gond.A mostani fékem 1 sz*r Promax, ami alapból a biciklimen volt. Ez már 1 éves, bõven bekopott, amikor meleg, akkor 1 kicsit jobb, de jónak semmiképp sem nevezhetõ, középkategóriás V-fék leveri. Nekem olyan kellene, ami legalább úgy fog, mint egy jobb V-fék.
Hidrosokkal az a bajom, hogy ha azt veszek, akkor még +3k a váltókar. Úgyhogy inkább jó mechanikus, mint alsókategóriás hidro. BB7-et sok helyen dícsérik, meg a BB5-öt is, de azt mondják, hogy a BB7 megéri azt a +3k-t BB5-höz képest.
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Acor ABR-2910 tárcsáról vélemény?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
gyárit....Hayes v6

victory76

victory76

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hayes trail fékhez milyen tárcsát ajánlotok 160mm-est?
Aligator az jó tárcsa?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Erõsen a Hayes felé hajlok,fõleg az ára miatt,meg amire nekem kell bõven elég a fékereje.

mivel a kategóriában kb a legnagyobb így ez elég valószínû (márha a stroker trailrõl van szó. )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

victory76

victory76

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Erõsen a Hayes felé hajlok,fõleg az ára miatt,meg amire nekem kell bõven elég a fékereje.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
neeeem....erõsen rágondoltam...:P

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mert biztos fékeztél vele. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
1km alatt bekopott a storker trail-em ;)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,tárcsafék vásárlás elõtt állok és szerintetek melyiket vegyem.
Shimano SLX,Hayes Stroker Trail.Avid is szóba jöhet.
Túrázni lesz a fék inkább.Ezek tetszenek,azért írtam példának ezt a két féket.

Nekem Hayes stroker ryde van nagyon meg vagyok vele elégedve ( 1200 km ), a trail még egy fokkal jobb. Kell neki 2-3 száz km mig bekopik aztán egy ujjal blokkolja a hátsó kereket.Elsõt jobban behuzom emelkedik a hátulja. Remekül adagolható. Nagyon fontos ennél a tárcsatipusnán hogy teljesen tiszta / zsirmentes legyen a tárcsa ... egy csepp olajsár a láncról és egybõl elveszik a fékhatás negyede. Ujonnan 4.00 mm volt a fékpofa 1000 km után 3.86 - 3.88 mm ( A lemez és a kopóréteg teljes szélessége ) tehát az 1.6 mm kopóréteg kb 7-8000 km kibir ha minden igaz.!?

victory76

victory76

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,tárcsafék vásárlás elõtt állok és szerintetek melyiket vegyem.
Shimano SLX,Hayes Stroker Trail.Avid is szóba jöhet.
Túrázni lesz a fék inkább.Ezek tetszenek,azért írtam példának ezt a két féket.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Bízom benne.
Köszi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem Slx tárcsával mûködik.....sztem saint-el is fog

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok.
Szerintetek kompatibilis a Shimano Saint centerlockos tárcsa a Hayes Stroker Trail fékkel?
Kösz

õrületes birngagép

õrületes birngagép

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a segítségeteket, majd holnap ki is próbálom.