Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18548 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Sosem fog az leszakadni a küllõkrõl ;)
Idõnként meg szokták fordítani a tárcsát, ha nagyon rezonál fékezés közben...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Megnézném most az enyémen ha nem lenne szervizbe:D

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Kék.

Jobban jártál volna egy v-fékkel, az még fékerõben is verné ezt.

Ne magyarázd már meg, hogy egy rakás szar, tudom én azt...:D
Amúgy venni fogok egy BB5-öt vagy BB7-et és no problem...:D

Nem fordítva van fent a tárcsa?Legalábbis más tárcsáknál a küllõk fordítva állnak.

100%, hogy jól áll, és minden tárcsa így áll helyesen. Ha értesz vmit a dolgokhoz, rajzold fel a fékezéskor fellép erõket, és azt, hogy hogy kéne jól állni a tárcsának ahhoz, hogy ne szakadjon le a küllõkrõl.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Örülök, hogy nem komoly a a fékezési problémád :)

@Jani monta mit kell csinálni

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nem fordítva van fent a tárcsa?Legalábbis más tárcsáknál a küllõk fordítva állnak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na figyeljetek!
Itt a http://prohardver.hu..._fek_promax.jpg Az alsó pirossal jelölt csavarral ellentétes oldalon lévõ féktest-rész ér bele a tárcsa fékfelületébe. Tehát nem az adapter, a villa meg messze van.
Lehet, hogy a reszelõs megoldás lesz, de most melyik csavart is kell lazítani? "kék" vagy "piros"??

Kék.

Jobban jártál volna egy v-fékkel, az még fékerõben is verné ezt.

A sebesség mindent megold.

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Na figyeljetek!
Itt a http://prohardver.hu..._fek_promax.jpg Az alsó pirossal jelölt csavarral ellentétes oldalon lévõ féktest-rész ér bele a tárcsa fékfelületébe. Tehát nem az adapter, a villa meg messze van.
Lehet, hogy a reszelõs megoldás lesz, de most melyik csavart is kell lazítani? "kék" vagy "piros"??

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziasztok! Mit lehet tenni akkor, ha a tárcsafék-test hozzáér a féktárcsához? A probléma elõl van, a telonál.
Mielõtt kérdeznéd, hogy ér hozzá, nem tudom, nem estem el, nem csináltam semmit, csak azt vettem észre, hogy amikor balra kanyarodok, hozzáér a tárcsa vmihez, mivel hangja volt. Otthon fejrefordítottam a bringát, és amikor megforgattam a kereket látszott, hogy nem a pofába ér bele, hanem a testbe.
Egyébként már igazán tele van a t.köm az egész tárcsafékesdivel, vettem volna inkább V-fékes bringát, most semmi bajom nem lenne... Erõsen gondolkodom azon, hogy kicserélem a felnit fékfelületesre és teszek fel egy V-féket, oszt jónapot.:D
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Olvastam már a problémáról. Függ attol is, hogy CL vagy sima 6 csavaro fogás a tárcsa, meg az agytól.
Nézz utánna, hogy a villához, vagy az adapterhez ér e a tárcsa.
Ha az adapterhez, probáld pici reszelövel a belsö méretet (ahova megy a csavar) kiszélesiteni, ha a villához ér hozzá a féknyereg belsö részét reszeld ki ovatosan (probléma lessz lehet a garanciával).

Ezek sajnos az utosló megoldások.
Gondolom már lazitottad a féknyeregnél a 2 csavart, utánna behuztad a féket és meghuztad a csavarokat?! :chin:

Ha igen, akkor reszelés :)

http://www.pic-uploa...ormula.jpg.html

http://www.pic-uploa...Fox-36.jpg.html

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen fékrõl van szó?
Lehet elég lenne visszanyomkodni a dugattyúkat és középre beállítani a féket.

V-féket mindenkinek! :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy fotó megkönnyítené a dolgot.

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok! Mit lehet tenni akkor, ha a tárcsafék-test hozzáér a féktárcsához? A probléma elõl van, a telonál.
Mielõtt kérdeznéd, hogy ér hozzá, nem tudom, nem estem el, nem csináltam semmit, csak azt vettem észre, hogy amikor balra kanyarodok, hozzáér a tárcsa vmihez, mivel hangja volt. Otthon fejrefordítottam a bringát, és amikor megforgattam a kereket látszott, hogy nem a pofába ér bele, hanem a testbe.
Egyébként már igazán tele van a t.köm az egész tárcsafékesdivel, vettem volna inkább V-fékes bringát, most semmi bajom nem lenne... Erõsen gondolkodom azon, hogy kicserélem a felnit fékfelületesre és teszek fel egy V-féket, oszt jónapot.:D
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Indokolatlan gyakran cserélni (drága, pepecselés, fékfolyadék nem barátságos), én még nem nagyon hallottam olyat, hogy az élettartamával gond lenne, mire ez kikészülne addigra valószínüleg már másik féked lesz.
Nekem az elõzõ fékemet igaz az ásványi olajos volt, míg használtam (4 év) nem légteleníttettem, mégsem volt semmi baja, ugyanolyan kemény volt mint az elején.

szerk. ez nem kétütemû motor :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Viszonylag új féknél (Avid Juicy 7) eleinte nem kell gyakrabban fékfolyadékot cserélni? Ha az általánosan elfogadott gyakoriságnál sûrûbben cserélem le (tehát mondjuk 2-3 havonta), akkor az számít valamit is az élettartam szempontjából?

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Maggi!

Köszi a választ. Gond szerencsére nincs, a kérdés félig elméleti volt. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
semmiben nem befolyásol

és juthat be levegõ dfe azt úgyis észreveszed, max légteleníted ha érzel vmit, nem kell így beszarni....de ha nem érzel semmit akkor kérdem én...mi a gond?:)

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne pár fékes kérdésem... Meglepne, ha korábban nem tárgyaltátok volna ki õket, és próbáltam is keresni, de nem igazán találtam meg a választ.

Szóval azt hiszem, hogy sikerült egy kicsit megpörkölnöm az egyik tárcsámat. Más változást nem érzek/látok, de van egy kis elszínezõdés a tárcsán. Ez mennyiben befolyásolja a fék mûködését?

Más. Kazettatisztításhoz kivettem a hátsó kereket, és véletlenül sikerült egy kicsit behúznom a fékkart. Tudom, hogy nem szabad, de ügyetlen vagyok... Azt hiszem, nem nyomódott be annyira, mint ami normál esetben a fogáspontja lenne. A munkahengerek szépen visszacsúsztak a helyükre, sõt azóta használtam is, és nem érzem levegõsnek. A kérdésem igazából az lenne, hogy ha nem folyik ki olaj (szerencsére nem folyt ki), az azt jelenti, hogy elméletileg se juthat levegõ a rendszerbe?

Elõre is köszi mindenféle segítséget.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mér ne lehetne?:)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Sziasztok,

Adott egy 185 millis avid tárcsa + adapter hátul, ezt össze lehet kombinálni egy hayes stroker fékkel? Hayes adapter ugye nem lesz jo mivel az 180ashoz van, tehát a meglévö avidra rá lehet e normálisan aplikálni a stroker féktestet vagy inkább ne eröltessem?
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Az Avid "7-s adapter 185mm-s tárcsamérethez van kialakítva, míg a Hayes és a Shimano 180mm-s méretben gondolkodik. "8-s és "6-s tárcsáknál nincs ilyen eltérés.

A 185mm-es tárcsához való BB7-esem a 180as Xt tárcsával tökéletesen mûködik, pont nem fog a tárcsa küllõin, ellenbe hátul 160mm-hez még kellett alátét, mert ráfogott a pofa a küllõkre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ilyen drága konzol van? vagy van valami occsó?:D

Ez az olcsó. 7500huf-25% (25-én).