Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás

nem csak a bovdened laza picit?

nem. nem egy éve szerelek, és nem ez az elsõ fékem. mûszakilag nagyon rendben van a bicó. ha elkezdett gyorsabban kopni akkor ennyi, csak furcsának tûnt.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Hogy a pékmáriába "hólyagosodhat" fel egy féktárcsa?

Bõven 1000 fok fölött van az acél olvadáspontja, nem kéne a hólyagosodás megindulása elõtt elõbb hamuvá válni a fékpofának, fékcsõnek?

Nem lehet, hogy szimplán anyaghibás az a tárcsa?

Hát, a kérdés nem rossz :D Holnap viszem a boltba, majd ott megmondják, és küldök is róla képet.

Én arra gyanakszom, hogy a tárcsa anyagában lehetett valami légzárvány, ami a hó hatására ezt csinálta, de nem vok egy múszaki zseni. :P

Nekem most Shimano tárcsát ajánlottak, azok jóók?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Hogy a pékmáriába "hólyagosodhat" fel egy féktárcsa?

Bõven 1000 fok fölött van az acél olvadáspontja, nem kéne a hólyagosodás megindulása elõtt elõbb hamuvá válni a fékpofának, fékcsõnek?

Nem lehet, hogy szimplán anyaghibás az a tárcsa?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Felhólyagosodott tárcsát én is megnézném.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Attól még lehet levegõs ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Levegõs:)

nincs egy hete, hogy légtelenítették:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Mitõl mászhat el állandóan a nyomáspont a juicyban?

Levegõs:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mitõl mászhat el állandóan a nyomáspont a juicyban?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom mekkora a mostani, de en nagyobbat valasztanek. igaz ugy plusz adapter is kell, de ha nem akarsz megint igy jarni akkor sajna nincs mas valasztasod.

ja es lehet hogy nem artana kicsit fejleszteni a technikadon. mindket feket hasznalod? szakaszosan fekezel?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

felholyagosodott a tarcsa. meg lett nagyon sutve. ha nagyon daralja a fekpofat akkor en cserelnem.

Akkor, valszeg tényleg felhólyagosodásról van szó, mert iszonyatosan meleg szokott lenni lejtõzés után, volt, hogy megpöcköltem, és ráfüstölt a kesztyûm :D:D

Inkább cserélem, nem akarom a pofát elrontani, milyen tárcsát ajánlotok, ami jól tûri a forróságot, de azért nincs annyira agyonlyuggatva, hogy fékezõfelülete 0? :P

Lefényképezni nem tudom, de úgy képzeld el, mintha a féktárcsára ráhegesztettél volna egy vékony pálcát, és azt letörnéd, és ott maradna a kiálló maradványa :o:O

Lécci segítsetek, milyen tárcsát vegyek!

Köszönöm!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem csak a bovdened laza picit?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
van aki meg a két fék használatáról, vagy a szakaszos fékezésrõl nem hallott.
az normális hogy a fékpofa felének elfogyasztása után minden ride után kell egy kicsit állítani a bowdenen, és a fix oldalon egy bb5-ön? úgy tûnik elkezdett rohamosan elfogyni a fékbetétem. érezhetõen bentebb van a nyomáspont minden bicózás után, pedig 2-3-szor kell csak megállni kb 60-ról.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hú, ilyenrõl még nem is hallottam. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
felholyagosodott a tarcsa. meg lett nagyon sutve. ha nagyon daralja a fekpofat akkor en cserelnem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Milyen kinõvés? Le tudnád fényképezni?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok,

Lenne egy problémám. Tektro Auriga Comp fékeim vannak, elöl-hátul 180-as tárcsával. A hátsó tárcsa felületén megjelent egy "kinövés", ami olyan, mintha oda lenne hegesztve :o Most vettem észre, de már látom, hogy kárt tett a fékpofában is...
Lehet ezzel valamit csinálni? Pl. nyomni lefelé, mint hülyegyerek és majd leég? Vagy vegyek új tárcsát, és akkor milyet, ami nem melegszik ennyire?

Köszönöm elõre is!!!

Üdv

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Stroker Trail?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
engem nagyon tud idegesíteni mikor a pofa beleér a tárcsába.de olyan nagyon nem tudok mit tenni,vagy beleér és fog,vagy nem ér bele és nem fog.

fmamba

fmamba

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Kösz Spoti az infót!
Én egyébként leginkább a Hayes-eket néztem. Most az Avid jött be még a képbe,meg az általad is felsorolt fékek,szóval elég nagy a választék. Éppen ezért elég sok értékelést olvastam,csak sajnos sok ellentmondást találtam. Nyilván a tapasztalat mindenkinél más,a felhasználástól függõen,de ez sajnos ritkán derül ki. A Hayes El Camino például egy asszem anno XC versenyzésre tervezett fék,tehát biztos nem piskóta,ma már tûrhetõ áron hozzá lehet jutni,amit valaki az egekig magasztalt,máshol rossz volt olvasni is,amit írtak. Na ebbõl nem egészen lehet normális következtetést levonni...
Aki kifejezetten all mountain felhasználásra jó fékeket ismer,légyszi ossza meg a nagyérdemûvel! Én meg köszönöm.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem is, de engem nem foglalkoztat. Látom a fényrésnél amikor beleér a tárcsa.