Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

gyári betétbõl is 2 féle van

http://www.xfactorne...mekek&nyelv=hun

Ez a forgalmazó oldala. Nincs két gyári betétje.

MJani01: félfémes(=gyantás) ????
Létezik: szinterezett, azaz a fémes, Organic azaz félfémes
Egyes gyártóknál létezik még külön egy gyantás (pl.:EBC)
én így tudom
Mellékesen a gyári az szinterezett, tehát nem ugyanaz, mint az A2Z és BBB.

Cseresznye: Szétnéztem az Ebike-on. Ez a kettõ gyártó terméke található meg, és semmi más használható.
Tény, ha nincs más, kénytelen leszek kipróbálni ezeket, de olyan mintha a fogam húznák. Akkor is hihetetlennek tartom, hogy eltûntek a minõségi betétet gyártó márkák.

Amúgy a gyári Hayes tárcsával használom. Lehet 180-at kell vennem legalább elõlre. Én csak azt szeretném, hogy ha kell akár blokkoljon a fék. Na, majd bemegyek pár boltba random, és odaadom a szervizeseknek, hogy próbálják ki. Ha azt mondják ez hû de jól fog, és normális, akkor ott helybe lelövöm magam.

Másik kolléga Elixir-jét próbáltam. Na arra a fékerõre gondoltam, mikor a Strokert vettem, csak annak a karja nem tûnt praktikusnak, és szépnek.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Nekem ugyan ilyen jó tapasztalatom van code gyári betétjét cseréltem énis ilyen kék bbb re és sokkal jobb sztem. Az ára is igen baráti:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy volt szo rola hogy a BBB feknyergeket majd az EBC fogja gyartani, de aztan megsem ugy lett. szerintem a mostani szeria is jo. csajom fekeben csereltem ki a gyari BB5 pofkat BBB kekre es erezhetoen jobb lett.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szezon elején vettem Stroker Trailt. Az avid BB7-et váltotta. Eddig nem nagy örömömre.
Még csak közel sem fog annyira, mint a bovdenes avid. Tény, hogy jobb benne, hogy finomabban lehet adagolni.
pl.: egyáltalán nem fog -->nem fog -->karistol és lassít --> jobban lassít de már reszeli a tárcsát
Ezek az átmenetek finoman. Ha stresszhejzetben berántom az elsõt, akkor úgy állok meg mint a szegedi gyors. Olyan hangosan, és olyan nagy féktávon. Mindenképpen kell a hátsót is tépnem! Boltba azt mondják nem kopott be. 3000 kilcsi van benne, ebbõl 1000 erdõ (Bükk, Pilis), a többi város. Nehogymár nem kopott be. A bükkben már direkt sütöttem. Ha meleg még kevésbé fog és még hangosabb. Szinte érzem, hogy darálja a tárcsát.

Megnéztem másét is, akik ilyet használnak, de ugyan így éreztem. Kollégám orvosolni kívánja a helyzetet az övén egy betétcserével gyantásra. Hajlok én is a dologra, de itt jön a lényeg!

Mit lehet ebbe a vacakba kapni??? Minõségi betétre gondolok! Nem akarok A2Z, BBB és hasonló noname vackokat.

Az A2Z és a BBB ugyanaz, mint a hayes félfémes(=gyantás) fékbetét és nagyon jól fognak hayes, shimano és hope tárcsán.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is kemény van...asszem

de fog mint a barom...

ami érdekes h a betét hátlapja az elsõben szép sárgaréz, hátul meg vmi barnás feketás...talán alu lehet
pedig egyszerre vettem a két féket

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
gyári betétbõl is 2 féle van
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Ezen már túlvagyok. Hibátlan elvileg. Amúgy nem visít, hanem a fémes betét reszeli a tárcsát. A szennyezõdés meg elõbb utóbb lejött volna a használattól, de ez soha nem fogott úgy ahogy számítottam rá. Aztán meg másokén is ezt tapasztaltam, csak õk ezt vagy nem vették észre, vagy nem értettek hozzá, mert nem volt viszonyítási alapjuk.

Szerintem a probléma még mindig az, hogy a betét amit a Hayes ad hozzá fémes, és emiatt a gyenge fékerõ. Olyan kemény a betét, hogy kollégám nem bírta dörzspapírral megcsiszolni! A probléma, hogy nem gyárt hozzá mást csak ezt. Ebben a "kedves" országban meg nem lehet semmit rendesen venni. Vagy utána kell járnod mindennek, vagy kéz alól, vagy ismerõsön keresztül, de semmiképpen sem a boltból.

A Biker sem hoz Jagwire cuccokat, Kool Stop sincs már itthon. Tiszta szívás a magyar piac. 3-4000 forintos betétet meg nem fogok külföldrõl rendelni, mert több a postaköltség.

Sztem is nálad lehet a hiba, nálam tökéletesen mûködik.Az, hogy kemény a gyári betét tényleg igaz, de azt hogy nem fogna a felmelegedés miatt rendesen, eddig kb csak kinti komolyabb dh pályákon tapasztaltam...Az meg hogy nem lehet bele kapni rendes betétet hülyeség, nézz körül kicsit a ebike on pl.... ezer féle van strokerhez utángyártott. Szerintem alapbol árához képest ez egy nagyon jó fék, nagy fékerõvel
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát nekem volt bb7 is meg a stroker trail-ek elõtt egy szett saint is.....de nekem a stroker magasan a legjobb....irgalmatlan nagyot harap....

gyéri tárcsával használod?

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Ezen már túlvagyok. Hibátlan elvileg. Amúgy nem visít, hanem a fémes betét reszeli a tárcsát. A szennyezõdés meg elõbb utóbb lejött volna a használattól, de ez soha nem fogott úgy ahogy számítottam rá. Aztán meg másokén is ezt tapasztaltam, csak õk ezt vagy nem vették észre, vagy nem értettek hozzá, mert nem volt viszonyítási alapjuk.

Szerintem a probléma még mindig az, hogy a betét amit a Hayes ad hozzá fémes, és emiatt a gyenge fékerõ. Olyan kemény a betét, hogy kollégám nem bírta dörzspapírral megcsiszolni! A probléma, hogy nem gyárt hozzá mást csak ezt. Ebben a "kedves" országban meg nem lehet semmit rendesen venni. Vagy utána kell járnod mindennek, vagy kéz alól, vagy ismerõsön keresztül, de semmiképpen sem a boltból.

A Biker sem hoz Jagwire cuccokat, Kool Stop sincs már itthon. Tiszta szívás a magyar piac. 3-4000 forintos betétet meg nem fogok külföldrõl rendelni, mert több a postaköltség.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
prof: arra nem gondoltál hogy nem a fékkel van baj?...szedd szét nézd meg folyik-e, mozognak-e a dugattyuk...ha igen akkor nem a fékkel van baj....ergó beállítás rossz vagy valami szennyezõ ment rá.....amugy ha visit és nmem fog akkor olajos...;) velem nemegyszer elõfordult

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Méricskéltem:

Avid Elixir R:
- Elsõfék tárcsa nélkül 185ös IS adapterrel: 300g
- Hátsófék tárcsa nélkül 160as IS adapterrel: 309g
- 185ös G3 Clean Sweep tárcsa: 150g + 13g csavar
- 160as G3 Clean Sweep tárcsa: 106g + 13g csavar
Együtt: 891g, fékcsövekbõl még nem vágtam.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Szezon elején vettem Stroker Trailt. Az avid BB7-et váltotta. Eddig nem nagy örömömre.
Még csak közel sem fog annyira, mint a bovdenes avid. Tény, hogy jobb benne, hogy finomabban lehet adagolni.
pl.: egyáltalán nem fog -->nem fog -->karistol és lassít --> jobban lassít de már reszeli a tárcsát
Ezek az átmenetek finoman. Ha stresszhejzetben berántom az elsõt, akkor úgy állok meg mint a szegedi gyors. Olyan hangosan, és olyan nagy féktávon. Mindenképpen kell a hátsót is tépnem! Boltba azt mondják nem kopott be. 3000 kilcsi van benne, ebbõl 1000 erdõ (Bükk, Pilis), a többi város. Nehogymár nem kopott be. A bükkben már direkt sütöttem. Ha meleg még kevésbé fog és még hangosabb. Szinte érzem, hogy darálja a tárcsát.

Megnéztem másét is, akik ilyet használnak, de ugyan így éreztem. Kollégám orvosolni kívánja a helyzetet az övén egy betétcserével gyantásra. Hajlok én is a dologra, de itt jön a lényeg!

Mit lehet ebbe a vacakba kapni??? Minõségi betétre gondolok! Nem akarok A2Z, BBB és hasonló noname vackokat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a szállítás kiszámolása viszonylag egyszerû. leméred a dugattyúk átmérõjét, és hogy pl ha egy centit mozdul el a fékkarod, akkor mennyit mozog a dugattyúd. ha közel azonos akkor nyertél. kékcsõ becsatlakozással nem lehet nagy gáz, mert mindenki közel azonos fékcsövet használ, max a kis fittingekben térnek el. be kell szerezni a megfelelõt, és már nyertél is. de én a helyedben cserélném az egészet. vagy inkább összeraknék valami olcsóbbat (pl slx fékkar, deore féktest). vagy xt?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

szépen néz ki az a tárcsa.
ha jól sejtem a tektro dot olajat használ (ha rá van írva a fékkar fedelére hogy use only dot xy oil akkor nem lehet cserélni shimanora, mert az ásványi olajat használ. a tömítések összevesznek az olajjal ha nem a megfelelõt használod. ha use only mineral oil felirat van a fékkaron akkor cserélhetõ (már csak az lesz a kérdés hogy a dugattyú a fékkarban ugyanannyi olajat szállít e mint a tektro)

Mineral oil van feltüntetve...ezzel már jobban indulunk.
A folyadék szállítást megpróbálom megkérdezni a két gyártótól, hátha válaszolnak valami értelmeset.
Egyéb eltérés lehetséges?...pédául fékcsõ csatlakozás, stb...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Itthon a hayes-en kívül lehet kapni 6 csavaros 140es tárcsát?

PL:http://piacter.bikem...=234778&cat=all
ezt!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
elvileg avid létezik, de nem vagyok benne biztos. mintha láttam volna.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Itthon a hayes-en kívül lehet kapni 6 csavaros 140es tárcsát?

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szépen néz ki az a tárcsa.
ha jól sejtem a tektro dot olajat használ (ha rá van írva a fékkar fedelére hogy use only dot xy oil akkor nem lehet cserélni shimanora, mert az ásványi olajat használ. a tömítések összevesznek az olajjal ha nem a megfelelõt használod. ha use only mineral oil felirat van a fékkaron akkor cserélhetõ (már csak az lesz a kérdés hogy a dugattyú a fékkarban ugyanannyi olajat szállít e mint a tektro)

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Sziasztok,

Lenne egy problémám. Tektro Auriga Comp fékeim vannak, ....
Üdv

Nekem elöl van 180-as közel 2 éve (a hátsó 160-as), de lassan a vas-szén állapotábra összes szövetszerkezeti átmenete és szinei megjelennek rajta...:)..igaz nem kímélem.
http://crescent.uw.h...e/P1090995_.jpg
SLX lett kinézve következõnek. Elõre komplett szett, hátra viszont nem szívesen adnék ki 35-40 ezret, mikor szinte úgyis alig használom, viszont hülyén nézne ki a kormányon egy SLX meg egy Auriga fékkar...
Olyat vajon lehet, hogy a hátsóból csak a fékkart cserélem ki?

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Thanks Champ! :dance2:
Holnap fel is hackelik.
Végre megszabadulok a HFX 9-tõl. (Akit esetleg érdekelne egy, szóljon. Tudom, nem piac topic. :P)