Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ez is ok, köszi. De még mindig nem tudom milyen a gyári?

Ha lejjebb görgeted, akkor találsz némi infót a különbözõ anyagú típusokról: About Compounds

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

http://cgi.ebay.com/...=item2eaa46dfd1 ?

Ha lejjebb görgeted, akkor találsz némi infót a különbözõ anyagú típusokról: About Compounds

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
OK. Csak ez nekem nem mond semmit.
http://cgi.ebay.com/...=item2eaa46dfd1 ?

organic

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
organic

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tudom én vagyok béna, de nem találom.Feltöltött kép
Milyen összetételû fékbetét van az avid ultimate fékben?

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Zeezoltanonak leírtam,hogy február elején/közepén lenne ez aktuális nekem,de az is lehetséges,hogy még késõbb 1 hónappal,emiatt ebbe a rendelésbe nem tudok beszállni.Egyedül viszont nem szeretnék rendelni külföldrõl.
De köszönöm az ötletet..próbálok rávenni pár ismerõst rendelésre:)
Üdv Horváth Péter Ákos

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ja, én is az aktuális CRCs árakkal számoltam ott nézegess.
Kifoghatsz néha nagyobb leárazásokat is ha nem vagy kimondottan egy típusra ráállva. Én annakelõtt 50ért vettem még itthon az XT szettet azóta valahogy felment az ára.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Néz szét itt is 20-án rendelünk részletek az online bringaboltot keresek topikban
http://www.chainreac...?CategoryID=113

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem mélyen tisztelt fórumozók.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...
A másik opció pedig egy komplett Elixir R 185/160 lenne 50ezerért:D

Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:

Horváth Péter Ákos

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Aske,köszönöm szépen a választ...én 70ért láttam XT-t viszont ahhoz nem volt tárcsa mellékelve,én meg szeretnék megválni az enyémtõl,ezért kellene tárcsa...emiatt van a keverés az SLX féktesttel.így még bele is férnék a költségvetésembe ami egy picit szûkös :)
Aske,nem tudnál valamilyen linket mutatni,hogy hol lehet ennyiért szerezni kompletten?
Köszi

Horváth Péter Ákos

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Sziasztok.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...

Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:

Horváth Péter Ákos

65-bõl komplett XT-szettet kapsz készreszerelve 180-160as tárcsákkal. (adapter nélkül) Így nem értem mindek kavarni az SLX-el. És az XT egy elég jó fék, én csak ajánlani tudom.

Elixirt nem ismerem, de 50-ért újan jónak hangzik.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
40 éves bringa tárcsafék ...http://www.flickr.co...oerz/522728034/

Pedig azt hittem a tárcsafék csak utóbbi idõbe jött divatba.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Sziasztok.

Horváth Péter Ákos

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hali, Ma rakattam fel a juicy 3.5 ösömet, idáig semmi bajom nincs vele, csak 1-2 kérdés lenne, ezis kopig gondolom.. kb meddig? ugyanúgy mint a sima bowdenes? a másik pedig, hogy fehér bowdent hol tudok kapni? mármint ezt a gumit vagy mit...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
2010-es új deore hidraulikus tárcsafékrõl mi a véleményetek? (nem tudom már próbálta e valaki közületek esetleg)
igazából minden érdekelne, mert megfogott, és ha jó, akkor inkább kiadnék ennyit a full rendszerért, nem pedig juicy 3-at, stroker-t, vagy br-m486-ot vennék. aki úgy gondolja szórjon meg minden infóval ezzel kapcsolatban. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Nagyon köszönöm a tippeket ez a fórum egy kezdõnek igazi paradicsom....
Egy utolsó kérdés.Hol lehet budán bowdenházat venni?Esetleg online shop,mert én nem találok..

off
itt keresgélhetsz: http://criticalmass....aboltok-listaja

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nagyon köszönöm a tippeket ez a fórum egy kezdõnek igazi paradicsom....
Egy utolsó kérdés.Hol lehet budán bowdenházat venni?Esetleg online shop,mert én nem találok..

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az nem egy bonyolult dolog, a féknél az imbuszt meglazítod, ami tartja, és kihúzod belõle, a féknél meg az állító pöcköt kell úgy tekerni, hogy kijöjjön a bowden, erre rá fogsz jönni. Elvágni meg egy jobb harapófogóval is menni fog.

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Ebben igazad van.....de akkor még vagdosni méretre stb....azt nem tom hogy kell a bowdent is kicserélni....

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Rendben azt értem ,de a canga még nincs 1 éves,szal még a bowden csere nem aktuális....
Sajnos nem tom mi az a szokásos,mert még nem csináltam ilyet.....:)

egy bowden nem olyan tétel, aminél gondolkodni kell, hogy kicseréljem vagy ne cseréljem
ha már hozzányúlsz az egész rendszerhez a ház cseréje miatt, akkor nehogy már visszatedd a régi kopott/koszos bowdent

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Simán aktuálissá válhat 1 év után, ha sokat használod.