Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. január 20. - 09:48

Írta 2010. január 20. - 09:08

Hali!
nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....
az nem lehet, h a pofara rafolyik vmi dzsuva? XT-vel volt ez, hogy eresztette az olajat, 0 fekero, lejto vegere kiegett belole a szmotyi es fogott, aztan kov. bringazasnal megint semmi. bar az olajos, a hayes meg fekfolyadekos...
Írta 2010. január 19. - 22:47

nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....
Írta 2010. január 18. - 21:17

szvsz elixirÉrtem.
Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.
A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. január 18. - 19:46

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. január 18. - 19:39

Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.
A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?
Írta 2010. január 18. - 01:24

split clamp azert jo mert nem kell leszedni a markolatot hogy lehuzd a kormanyrol a fekkart, a matchmaker meg az hogy a fekkar bilincsere szerelheto adapter amire a valtokart is fel lehet tenni. igy ha keskeny a kormanyod akkor helyet lehet sporolni. de ez csak sram valtokarral mukodik. lehet hozza shimano rapidfire kart hasznalni, csak akkor ugye ket kulon bilincsen lesz a fekkar es a valtokar. LINK
XT fekekkel volt egy hibas szeria, amik elengedtek az olajat, de az mind vissza lett hivva, ha ujat veszel elvileg nem lesz ilyen gond.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. január 18. - 00:53

Az Elixir CR és az Elixir R között mi a különbség? A leírásban ennyi eltérést találtam, hogy a CR-nél van "Elölrõl hozzáférhetõ fékezési pont beállítás", meg "integrált forgáspont állítás".
Ezek az eltérések fontosak? Miért jók?
Juicy 7 2008... vélemények? Elixir a dizájnon kívül miben különbözik? Ez a Split Clamp, meg Matchmaker kompatibilitás mit jelent?
XT tárcsafékrõl olvasgattam egy kicsit külföldi fórumokon. Azt mondják, hidegben rossz. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Vagy ez mindegyiknél így van?
Hayes Stroker Trail... miért? Miért ne?
Például a Strokeren eddig el sem gondolkoztam, de tömegben alig van különbség közöttük. Mondjuk a CR jóval könnyebb mindegyiknél... de az ára is jóval húzósabb.
Írta 2010. január 17. - 23:39

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. január 17. - 23:30

Jöttem le szombaton a jancsihegyröl egy részen (45fok,csuszos falevelek) és a fékeim majdnem "kigyulladtak", már olyan szaga volt.Be is paráztam mert tudtam nemsoká van egy kidölt fa de hálisten megáltam.
Most kezdtem el kerekezni megint de ugy látszik erösebb fék kell mert ez nem fogott meg rendesen.130 kilo vagyok. Tudtok ajánlani valamit? Amugy az ut során egész jó volt a fék csak itt volt ez a sülés.Vagy ez ilyen,nektek is van ilyen?
Írta 2010. január 17. - 20:05

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. január 17. - 17:41

Köszi! Alkohollal megtisztítottam még a légtelenítés elõtt, viszont a kenés elmaradt. Vékony mûszerolaj megfelelõ lesz?ez elofordul. a dugattyukat ki kell tolni amig biztonsagosan lehet, es megtakaritani es valamivel megkenni.
Írta 2010. január 17. - 17:36

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. január 17. - 16:38

Írta 2010. január 14. - 23:16

Bár nem pont ezt kérdezted de azért nézd meg hátha segit valamitsziasztok!
adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.
lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?
Írta 2010. január 14. - 21:41

adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.
lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?
Írta 2010. január 14. - 15:45

2010-es új deore hidraulikus tárcsafékrõl mi a véleményetek? (nem tudom már próbálta e valaki közületek esetleg)
igazából minden érdekelne, mert megfogott, és ha jó, akkor inkább kiadnék ennyit a full rendszerért, nem pedig juicy 3-at, stroker-t, vagy br-m486-ot vennék. aki úgy gondolja szórjon meg minden infóval ezzel kapcsolatban.
Írta 2010. január 14. - 00:52

Írta 2010. január 14. - 00:47

Tudnátok segíteni, hogy a mavic center lock adapteréhez milyen szerszám kell?
http://www.mavic.com...r.108007.3.aspx
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Írta 2010. január 13. - 09:15

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem mélyen tisztelt fórumozók.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...
A másik opció pedig egy komplett Elixir R 185/160 lenne 50ezerért:D
Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:
Horváth Péter Ákos
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"