Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hm. nekem is volt ilyen az xt-vel. Te micsináltál vele? Nekem elmúlt magától .)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hali!
nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....

az nem lehet, h a pofara rafolyik vmi dzsuva? XT-vel volt ez, hogy eresztette az olajat, 0 fekero, lejto vegere kiegett belole a szmotyi es fogott, aztan kov. bringazasnal megint semmi. bar az olajos, a hayes meg fekfolyadekos...

----

FÁJVÓ

----

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hali!
nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Értem.

Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.

A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?

szvsz elixir
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mert a tobbi Juicy mar nincs gyartasban valoszinuleg. a helyuket atettek az Elixirek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Értem.

Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.

A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem a sima elixir R is teljesen jo. a nyomaspontot azon is lehet allitani, sulyban is ugyanaz mint a CR

split clamp azert jo mert nem kell leszedni a markolatot hogy lehuzd a kormanyrol a fekkart, a matchmaker meg az hogy a fekkar bilincsere szerelheto adapter amire a valtokart is fel lehet tenni. igy ha keskeny a kormanyod akkor helyet lehet sporolni. de ez csak sram valtokarral mukodik. lehet hozza shimano rapidfire kart hasznalni, csak akkor ugye ket kulon bilincsen lesz a fekkar es a valtokar. LINK

XT fekekkel volt egy hibas szeria, amik elengedtek az olajat, de az mind vissza lett hivva, ha ujat veszel elvileg nem lesz ilyen gond.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Pár kérdés:
Az Elixir CR és az Elixir R között mi a különbség? A leírásban ennyi eltérést találtam, hogy a CR-nél van "Elölrõl hozzáférhetõ fékezési pont beállítás", meg "integrált forgáspont állítás".
Ezek az eltérések fontosak? Miért jók?
Juicy 7 2008... vélemények? Elixir a dizájnon kívül miben különbözik? Ez a Split Clamp, meg Matchmaker kompatibilitás mit jelent?
XT tárcsafékrõl olvasgattam egy kicsit külföldi fórumokon. Azt mondják, hidegben rossz. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Vagy ez mindegyiknél így van?
Hayes Stroker Trail... miért? Miért ne?

Például a Strokeren eddig el sem gondolkoztam, de tömegben alig van különbség közöttük. Mondjuk a CR jóval könnyebb mindegyiknél... de az ára is jóval húzósabb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nagyobb atmeroju tarcsak kellenek az tuti

RAUH-Welt
B E G R I F F

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Hali! Avid bb7 MTN tárcsafék-em van
Jöttem le szombaton a jancsihegyröl egy részen (45fok,csuszos falevelek) és a fékeim majdnem "kigyulladtak", már olyan szaga volt.Be is paráztam mert tudtam nemsoká van egy kidölt fa de hálisten megáltam.
Most kezdtem el kerekezni megint de ugy látszik erösebb fék kell mert ez nem fogott meg rendesen.130 kilo vagyok. Tudtok ajánlani valamit? Amugy az ut során egész jó volt a fék csak itt volt ez a sülés.Vagy ez ilyen,nektek is van ilyen?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat valami olyasmi ami utanna nem fogja bantani a tomiteseket

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

ez elofordul. a dugattyukat ki kell tolni amig biztonsagosan lehet, es megtakaritani es valamivel megkenni.

Köszi! Alkohollal megtisztítottam még a légtelenítés elõtt, viszont a kenés elmaradt. Vékony mûszerolaj megfelelõ lesz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez elofordul. a dugattyukat ki kell tolni amig biztonsagosan lehet, es megtakaritani es valamivel megkenni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok! Van egy Shimano Saint fékem (BR-M800). Most cseréltem benne olajat, és légtelenítettem. Közben arra lettem figyelmes, hogy miközben a fékkart húzom(nem volt benne a fékbetét), a két egymással szemben lévõ munkahenger közül az egyik sokkal jobban kimozdul, mint a másik. Ez nagyon nagy hiba? Ha igen, akkor hogyan orvosolható a jelenség?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

sziasztok!

adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.

lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?

Bár nem pont ezt kérdezted de azért nézd meg hátha segit valamit

olahlali

olahlali

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
sziasztok!

adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.

lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
erre valaki?

2010-es új deore hidraulikus tárcsafékrõl mi a véleményetek? (nem tudom már próbálta e valaki közületek esetleg)
igazából minden érdekelne, mert megfogott, és ha jó, akkor inkább kiadnék ennyit a full rendszerért, nem pedig juicy 3-at, stroker-t, vagy br-m486-ot vennék. aki úgy gondolja szórjon meg minden infóval ezzel kapcsolatban. :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
ranezesre ez olyan, mint az atutos shimano agyak cl rogzitesenek bontasahoz: HollowtechII hajtokarhoz valo bontoszerszam

----

FÁJVÓ

----

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy a mavic center lock adapteréhez milyen szerszám kell?
http://www.mavic.com...r.108007.3.aspx

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.126 hozzászólás
vedd az elixirt.

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem mélyen tisztelt fórumozók.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...
A másik opció pedig egy komplett Elixir R 185/160 lenne 50ezerért:D

Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:

Horváth Péter Ákos

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"