Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Na változott a helyzet, csöbörbõl vödörbe
Nekiálltam légteleníteni, ment is a dolog, felül már folyt ki az olaj
behúztam a fékkart, hogy megnézzem fog-e már, de ekkor beállt az egész
a karba lévõ dugattyú beragadt a kar mozgó része nemigazán mozog és ha húznám akkor a nyomáspontállító tekerõt tolja ki

ez most miezmá????:D
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nem, nem tudom, de hogyha tévdek akkor elnézést. Jómagam az elsõ számú itthoni kerékpáros szaklapot olvastam, de ha hihetek a velo-nak, akkor örülök, ugyanis ott azt írták, higy a régebbi deore fékekhez képest hihetetlen nagy fékerõ növekedést tapasztatak.
Még egyszer elnézést, ha tévedtem, nem volt szándékomban álltalánosítani. A munkahelyemen kapható volt a lap, a hozzánk járó (pl szervíz miatt) bicósok vitték is, én pedig csak elolvastam pár cikket ami érdekelt benne, pl ezt.

Külföldi tesztet nem találtam, illetve itt sem írt senki semmit (gondolom mert nagyon új, és semmi tapasztalat), igy marad a veló-ból kimagozott információ.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Mért? Tudod ki írja az ottani montis teszteket?

Pont nincs meg az a bikemag, amiben az új deore szettet tesztelték, csak a velo-ban olvastam egy cikket, de az az újság nálam nem mérvadó...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

nekem elég jól fogott az slx hayes tárcsával, de most próbaképp felraktam avid tárcsával is, kiváncsi vagyok melyikkel fog jobban
egyébként a 2010 deore és az slx közt mi a különbség? sokkaljobb az slx?

Az SLX servo wave-es, de azt olvastam itt, hogy annak semmi köze a fékerõsséghez, annak viszont van, hogy a dugattyúk átmérõjét növelték. Nem tudom igazából, hogy jobb e, még egyiket sem probáltam, csak a deore nagyon szimpatikus fék, olyan amit mindig is szerettem volna, és ha hozza talán az slx fékerõ szintjét, akkor boldog is leszek.

arról nem olvastam, így megkérdem, hogy a servo wave rendszer az adagolhatóságba belejátszik, vagy tényleg csak annyi, hogy ezzel nagyobb fékpofa-tárcsa távolságot lehet elérni?

Pont nincs meg az a bikemag, amiben az új deore szettet tesztelték, csak a velo-ban olvastam egy cikket, de az az újság nálam nem mérvadó...

Köszi a választ, akkor ezek szerint remélhetõleg nem fog a tárcsákon darálni a deore sem, mivel ugyanaz a fékpofa van bennük.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Végülis úgy döntöttem, hogy feb elején megrendelem szépen a 2010-es deore fékeket. Annyi lenne még a kérdésem, hogy használ közületek valaki akár XT, SLX, vagy ilyesmi féket hayes tárcsákkal? (azért mert ha jól tudom a pofa teljesen megegyezik velük az új deore-ban is) Ilyen tárcsáim vannak, és remélem, hogy jól fog fogni rajta a shimano, illetve nem fog darálni.

nekem elég jól fogott az slx hayes tárcsával, de most próbaképp felraktam avid tárcsával is, kiváncsi vagyok melyikkel fog jobban
egyébként a 2010 deore és az slx közt mi a különbség? sokkaljobb az slx?

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

a dugattyu meg sem mozdul ilyenkor?

kicsit beljebb megy

de csak annyira hogy cincogjon a tárcsa ha gurulok

ilyen volt nekem strokerrel is, akkor levegõs volt és egy percíz légtelenítés után jó lett....
remélem itt is azlesz mer megb*sz az ideg

arra gondoltam hogy ugye folyamatosan fogy az olaj a fékbõl mivel szép lassan elszivárog, h esetleg ahogy pótolta a túlfolyóból az olajat, az kifogyott és most valahogy visszakerült a túlfolyóba(van a túlfolyóban olaj most, megnéztem) így a fékkarba légüres teret hagyott maga után.

ennek van értelme?
vagy esetleg van benne vmi tömítés ami kiszakadhatott és azért nem mûködik?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hello
Van egy elég nagy problémám egy avid code-dal
egyszer mûködik. aztán gépet letesz 2 órára. és semmi, a kart tövig húzom de semmit nem fog. amikor mûködik akkor a fékcsõvet rángatja az olajnyomás. Most nem. ergó a fékkarból nem megy tovább az olaj....

ötletek?

peace

a dugattyu meg sem mozdul ilyenkor?

----

FÁJVÓ

----

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hello
Van egy elég nagy problémám egy avid code-dal
egyszer mûködik. aztán gépet letesz 2 órára. és semmi, a kart tövig húzom de semmit nem fog. amikor mûködik akkor a fékcsõvet rángatja az olajnyomás. Most nem. ergó a fékkarból nem megy tovább az olaj....

ötletek?

peace

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Végülis úgy döntöttem, hogy feb elején megrendelem szépen a 2010-es deore fékeket. Annyi lenne még a kérdésem, hogy használ közületek valaki akár XT, SLX, vagy ilyesmi féket hayes tárcsákkal? (azért mert ha jól tudom a pofa teljesen megegyezik velük az új deore-ban is) Ilyen tárcsáim vannak, és remélem, hogy jól fog fogni rajta a shimano, illetve nem fog darálni.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hope Mono Minit nézegettem...
Utánanéztem fórumokon. A fékerejével nincsenek megelégedve.
http://piacter.bikem...=274550&cat=all
Szerintetek ez ennyiért megérné?

nyugodtan megveheted,ha valami baj van vele, akkor is kintrõl a legapróbb alkatrészig lehet kapni mindent hozzá!
nekem M4 van,eddig nem hagyott cserben!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem semmi baj nincs a fekerovel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hope Mono Minit nézegettem...
Utánanéztem fórumokon. A fékerejével nincsenek megelégedve.
http://piacter.bikem...=274550&cat=all
Szerintetek ez ennyiért megérné?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

cseresznye: Ha meglett az új tárcsa, írj, hogy elmúlt-e ez a jelenség...

Én nem hinném, hogy ez lenne a probléma! De azért kivárom az új tárcsával való tesztet...

rendben! jöv héten kiderül...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
cseresznye: Ha meglett az új tárcsa, írj, hogy elmúlt-e ez a jelenség...

Én nem hinném, hogy ez lenne a probléma! De azért kivárom az új tárcsával való tesztet...

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ok :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És ezzel meg van magyarázva, hogy néha fog, néha nem..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
A lábán van tárolva a bicó, nincs függesztve.Amúgy erre a láncról átkerülõ olajról már én is gondolkodtam, de tegnap megint mentem egyet, és kiderült hogy a tárcsa a sz*r.A közepén ahol a legnagyobb hûtõ furatok vannak ott jobban elvan kopva a tárcsa mint közvetlen alatta és felette.Közelebbrõl rendesen megnézve látszik is, hogy a betét csak a fékezõfelület alját és tetejét fogja.Szerencse hogy csak ennyi volt a gond. )
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nekem is csinálta a hayes ugyanezt az elsõ 1-2 honapban de magátol elmult
de csak a hátsó ! én akkor azt hittem a láncról megy rá valami de nem az volt ??
még most is elõjön nagyritkán aztán pár melegedés után elmúlik...lehet irni kéne a hayesnek van techsupport mail-cimük hayestech@hayesbrake.com azt irják kb 1hét mire válaszolnak

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nem lehet, hogy levegõs a rendszer??? Használta közben, punpálva van, de 2 nap múlva már nem... A lábán tárolod a szekeret vagy esetleg a falra felfüggesztve??? Én azért ezt is megnézném... Bár, ha levegõs azt a fékkarnál is észreveszed...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO