Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hello
Van egy elég nagy problémám egy avid code-dal
egyszer mûködik. aztán gépet letesz 2 órára. és semmi, a kart tövig húzom de semmit nem fog. amikor mûködik akkor a fékcsõvet rángatja az olajnyomás. Most nem. ergó a fékkarból nem megy tovább az olaj....

ötletek?

peace
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Végülis úgy döntöttem, hogy feb elején megrendelem szépen a 2010-es deore fékeket. Annyi lenne még a kérdésem, hogy használ közületek valaki akár XT, SLX, vagy ilyesmi féket hayes tárcsákkal? (azért mert ha jól tudom a pofa teljesen megegyezik velük az új deore-ban is) Ilyen tárcsáim vannak, és remélem, hogy jól fog fogni rajta a shimano, illetve nem fog darálni.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hope Mono Minit nézegettem...
Utánanéztem fórumokon. A fékerejével nincsenek megelégedve.
http://piacter.bikem...=274550&cat=all
Szerintetek ez ennyiért megérné?

nyugodtan megveheted,ha valami baj van vele, akkor is kintrõl a legapróbb alkatrészig lehet kapni mindent hozzá!
nekem M4 van,eddig nem hagyott cserben!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem semmi baj nincs a fekerovel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Hope Mono Minit nézegettem...
Utánanéztem fórumokon. A fékerejével nincsenek megelégedve.
http://piacter.bikem...=274550&cat=all
Szerintetek ez ennyiért megérné?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

cseresznye: Ha meglett az új tárcsa, írj, hogy elmúlt-e ez a jelenség...

Én nem hinném, hogy ez lenne a probléma! De azért kivárom az új tárcsával való tesztet...

rendben! jöv héten kiderül...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
cseresznye: Ha meglett az új tárcsa, írj, hogy elmúlt-e ez a jelenség...

Én nem hinném, hogy ez lenne a probléma! De azért kivárom az új tárcsával való tesztet...

Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ok :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
És ezzel meg van magyarázva, hogy néha fog, néha nem..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
A lábán van tárolva a bicó, nincs függesztve.Amúgy erre a láncról átkerülõ olajról már én is gondolkodtam, de tegnap megint mentem egyet, és kiderült hogy a tárcsa a sz*r.A közepén ahol a legnagyobb hûtõ furatok vannak ott jobban elvan kopva a tárcsa mint közvetlen alatta és felette.Közelebbrõl rendesen megnézve látszik is, hogy a betét csak a fékezõfelület alját és tetejét fogja.Szerencse hogy csak ennyi volt a gond. )

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nekem is csinálta a hayes ugyanezt az elsõ 1-2 honapban de magátol elmult
de csak a hátsó ! én akkor azt hittem a láncról megy rá valami de nem az volt ??
még most is elõjön nagyritkán aztán pár melegedés után elmúlik...lehet irni kéne a hayesnek van techsupport mail-cimük hayestech@hayesbrake.com azt irják kb 1hét mire válaszolnak

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Nem lehet, hogy levegõs a rendszer??? Használta közben, punpálva van, de 2 nap múlva már nem... A lábán tárolod a szekeret vagy esetleg a falra felfüggesztve??? Én azért ezt is megnézném... Bár, ha levegõs azt a fékkarnál is észreveszed...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

akkor lehet h ki kene probalnod masik tarcsaval

Igen, én is erre gondoltam. ezt még megpróbálom :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

megnéztem, de max olyan dzsuva van körülötte , ami normális ilyen idõben.:S Plussz elég új a fék és erre nem is igazán jellemzõ ez a tömítési hiba, mint a 08 as xt -kre.Az a leg aggasztóbb, hogy haverommal egy idõben vettük és neki semmi gondja nincs vele, úgy fog ahogy azt egy ilyen féktõl ellehet várni (nem az, hogy egyszer fog, egyszer meg nem).Úgy látszik csak engem nem szeretnek ezek a hayes fékek...Feltöltött kép

akkor lehet h ki kene probalnod masik tarcsaval

----

FÁJVÓ

----

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

az nem lehet, h a pofara rafolyik vmi dzsuva? XT-vel volt ez, hogy eresztette az olajat, 0 fekero, lejto vegere kiegett belole a szmotyi es fogott, aztan kov. bringazasnal megint semmi. bar az olajos, a hayes meg fekfolyadekos...

megnéztem, de max olyan dzsuva van körülötte , ami normális ilyen idõben.:S Plussz elég új a fék és erre nem is igazán jellemzõ ez a tömítési hiba, mint a 08 as xt -kre.Az a leg aggasztóbb, hogy haverommal egy idõben vettük és neki semmi gondja nincs vele, úgy fog ahogy azt egy ilyen féktõl ellehet várni (nem az, hogy egyszer fog, egyszer meg nem).Úgy látszik csak engem nem szeretnek ezek a hayes fékek...Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
értöm.
na majd akkor megnézetem.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

aszittem csak a fékkarnál lévõ tömítés gáz.
10 fok körüli idõben volt ez amúgy szóval nemvágom.

fekkarnal nincs gaz, a dugattyunal ereszt, ezert irtam cseresznyenek, h a tunetek hasonloak voltak nekem is

----

FÁJVÓ

----

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
aszittem csak a fékkarnál lévõ tömítés gáz.
10 fok körüli idõben volt ez amúgy szóval nemvágom.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

hm. nekem is volt ilyen az xt-vel. Te micsináltál vele? Nekem elmúlt magától .)

vazzeg matt, parszor itt ki lett targyalva :)
szeriahibas, hidegre beszarik, gariba cserelik. lehet, h nem mult el, csak nem mentel hidegben bringazni?

----

FÁJVÓ

----