Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Csak egy példa: '08-as XT fékek nagyon nagy százaléka hidegben felkeményedik és fossa az olajat a munkahengerek mellett. Bosszantó, de legalább garanciába megjavítják.
Lényeg a lényeg, szerintem vedd meg a deore szettet újonnan, garanciával. Próbáld ki és ha nagyon nem jön be, szerintem minimális pénzveszteséggel túl tudsz adni rajta és nyersz egy kis tapasztalatot. Ha tetszik és megszereted, az esetleges gyári hibákra ott az 1-2 év garancia. :)[/QUOTE]

Igen, ezt a nézõpontot osztom én is. Egyedüli gond, hogy most feb közepe fele veszem meg, szóval jó idõ is kéne, hogy használni is lehessen, mert ha mégse jön be, akkor nem szeretném túl "idõsen" eladni. :) Minden lehetséges féket végignéztem ami ebben az árszegmensben elérhetõ. Avid juicy: problémás légtelenítés, és töltés, dizájn nem nyert meg bár a fékerõ lehet h jó, alulról kivehetõ fékbetétek. Bár az avid a kedvenc fékmárkám, a juicy sorozat mégsem nyert meg valamiért magának. Hayes stroker: Nos sok jót hallok róla, de nekem nem tetszett ez sem. Bumszli fékkar, feltöltõ csonk van, de a túlfolyó tartály hülye helyen van (szerintem)
A lényeg, hogy sokmindenbe bele lehet kötni, de a deore valamiért nagyon megfogott. Az slx k.jó állítólag, akárcsak az XT, és az XTR... utóbbi servo wave mentes, mégis szeresse a nép, szóval sz%r nem lehet a deore sem. :) Alkatrész ellátottság van, tapastalataim szerint, mivel eddig még mindig tudtunk hozni a shimano-tól alkatrészt, ha kellett pl fékhez. Hayes-hez is ilyen a helyzet, de a biker már más tészta...
A jelenlegi fékem egy szett egyszerûbb vfék fékerejét hozza, szóval ennél fényévekkel jobb lesz bármi amit veszek. Ezt úgy képzeljétek el, hogy a bicó áll a talajon, behúzom az elsõ féket (1 ujjal, de jó erõsen) és tudom tolni a GT-t... :D Menet közben pedig a 65 kilóm nem fogja meg sajna rendesen. Azért valahol még utána járok, meg megpróbálok meglesni egyet talán élõben egy bicón akár, bár amit furcsáltam, hogy kerestem a neten ilyen fékkel szerelt bringát, de gyárilag alig találtam, kb 2-3 volt, az is ismeretlen márka abszolút, és itthon fel sem lelhetõ. Az "olcsóbb" szegmensben álltalában stroker-t találtam, és juicy-t. Ez fura, mert a deore azért felvonultat pár jó és hasznos feature-t, amiket esetleg a másik kettõ nem, és ahogy hallom rossz nem lehet.

Még tuti itt fogok idegelni midenkit, de tudom, hogy az lesz a vége, hogy megveszem, és akkor legalább többen kapnak képet majd a fékrõl. :)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Hátsó Stroker Trail-el mit kell csinálni, hogy legyen 'vége' a karnak?

Nem olyan érzésre, mint egy XT. Az számít, hogy karbon karos?

légteleníteni esetleg?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hátsó Stroker Trail-el mit kell csinálni, hogy legyen 'vége' a karnak?

Nem olyan érzésre, mint egy XT. Az számít, hogy karbon karos?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Esetleg ha ez járható út, ha valakinek megvan a szemtember-októberi bikemag, amiben a 2010-es deore tartós teszt volt, akkor ha megoldható csak azt írja meg nekem a mail cimemre, hogy mit írtak a fékrõl. El akartam olvasni, de már nem találtam az újságosnál sajnos, késõn kapcsoltam akkor.[/QUOTE]

Szerintem a '10-es Deore egy külsõleg lebutított, de fékteljesítményben megegyezõ SLX. Elég megnézni a váltókat vagy a váltókarokat. SLX copy az egész. Biztos vagyok benne, hogy egy jól adagolható és blokkolható rendszer, de a megbúvó hibák sajnos egy hosszabb teszt során sem biztos, hogy elõjönnek.
Csak egy példa: '08-as XT fékek nagyon nagy százaléka hidegben felkeményedik és fossa az olajat a munkahengerek mellett. Bosszantó, de legalább garanciába megjavítják.
Lényeg a lényeg, szerintem vedd meg a deore szettet újonnan, garanciával. Próbáld ki és ha nagyon nem jön be, szerintem minimális pénzveszteséggel túl tudsz adni rajta és nyersz egy kis tapasztalatot. Ha tetszik és megszereted, az esetleges gyári hibákra ott az 1-2 év garancia. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

20 körül kapsz juicy 3 juicy 5 juicy 3,5 juicy 7, aztán slx 65font és jók róla a vélemények
ezek webshopos árak

Maradnék az itthoni beszerzésnél. Az abiztos, egyszerûbb így intézzem a garanciális kérdéseket, ha adódik. Mint legtöbbünknek, a szín nálam is kérdés, így a juicy-k legtöbbsége kiesett, bár azok amúgy sem nyújtanak annyit mint ez a deore, max fékerõben. (szürke ruckus, szürke-fekete alkatrészekkel) Elixir és code azok nagyon drágák és feleslegesek is lennének erre a gépre. Hogyha a deore hozza az álltalad felsorolt fékek tudását, akkor még mindig az a befutó.

Esetleg ha ez járható út, ha valakinek megvan a szemtember-októberi bikemag, amiben a 2010-es deore tartós teszt volt, akkor ha megoldható csak azt írja meg nekem a mail cimemre, hogy mit írtak a fékrõl. El akartam olvasni, de már nem találtam az újságosnál sajnos, késõn kapcsoltam akkor.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

Páran korábban írtátok, hogy a hayes stroker trail gyári fékbetétei gagyik és cserélni érdemes. de mire?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
20 körül kapsz juicy 3 juicy 5 juicy 3,5 juicy 7, aztán slx 65font és jók róla a vélemények
ezek webshopos árak

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Szervusz!
Én használtam hayes tárcsákat slx és xt fékkel is. Az slx kicsit rugalmasabb fék volt, gondolom mert a féknyereg két darabból van összeállítva.
Az XT-nél ez a jelenség eltûnt. Jól adagolható és brutál fékerõ elöl 160, hátul 140mm-es hayes tárcsákon is. Igaz, 11kg-os bringán.
Tehát hayes tárcsa + shimano fék = jó fékerõ (szerintem).
A 2010-es deore-ról én is csupa jót hallottam. Ha fékvásárlás elõtt álnék és valamivel kevesebb pénzel rendelkeznék, akkor 2010-es deore.
Szerintem jól jársz velük! Sok sikert! ;)

Igazán, tényleg köszönöm! :) Még örlõdök a dolgon, de valahogy a deore felé húz a szívem, mivel árban feljebb nem akarok menni. Bennem van a para, és túl sokat foglalkozok ezzel, de sajna nem tudom bikemag-os tartóstesztben mit írtak, sajna ismerõsöm sincs aki próbálta volna akár, illetve mivel az elsõ széria jön ki ebbõl félek a gyermekbetegségektõl. Igaz nem most kezdett a shimano ilyen jellegõ fékeket gyártani. Ellenfele mi lehet ennek a féknek amúgy? Max 20/db áron? Van egyálltalán? :D:D (hayes valamiért nem szimpatikus, nem tudom megmondani)

Köszönöm akkor a hayes tárcsák mindenképpen maradnak, és az adapterek is. Elõl 180 van, hátul 160. Azthiszem bármit veszek erõsen szokni kell majd a nagy fékerõ növekedést. :)
Köszönöm mindenkinek a felém mutatott türelmet, és a segítségeket. Hidjétek el nem értetlen vagyok, csak túlságosan megfontolt, ezért olvasgatok naphosszat erre felé, illetve várom az infókat. :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nem, nem tudom, de hogyha tévdek akkor elnézést. Jómagam az elsõ számú itthoni kerékpáros szaklapot olvastam, de ha hihetek a velo-nak, akkor örülök, ugyanis ott azt írták, higy a régebbi deore fékekhez képest hihetetlen nagy fékerõ növekedést tapasztatak.
Még egyszer elnézést, ha tévedtem, nem volt szándékomban álltalánosítani. A munkahelyemen kapható volt a lap, a hozzánk járó (pl szervíz miatt) bicósok vitték is, én pedig csak elolvastam pár cikket ami érdekelt benne, pl ezt.

Külföldi tesztet nem találtam, illetve itt sem írt senki semmit (gondolom mert nagyon új, és semmi tapasztalat), igy marad a veló-ból kimagozott információ.

Szervusz!
Én használtam hayes tárcsákat slx és xt fékkel is. Az slx kicsit rugalmasabb fék volt, gondolom mert a féknyereg két darabból van összeállítva.
Az XT-nél ez a jelenség eltûnt. Jól adagolható és brutál fékerõ elöl 160, hátul 140mm-es hayes tárcsákon is. Igaz, 11kg-os bringán.
Tehát hayes tárcsa + shimano fék = jó fékerõ (szerintem).
A 2010-es deore-ról én is csupa jót hallottam. Ha fékvásárlás elõtt álnék és valamivel kevesebb pénzel rendelkeznék, akkor 2010-es deore.
Szerintem jól jársz velük! Sok sikert! ;)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Az új tárcsával már most jobbnak tûnik a fékerõ, nap végére már elég szépen fogott . Remélem ez így is marad, és nem lép fel a következõ bringázásnál újra az a szitu ami régen volt.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Nah miújság??? Én kiváncsian várom az eredményt!!!

Hnap lesz az elsõ tesztkör vele:)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás

rendben! jöv héten kiderül...

Nah miújság??? Én kiváncsian várom az eredményt!!!
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Használtam XT -vel Hayes tárcsával és semmi gond nem volt vele.

Köszi szépen! :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem lesz azzal semmi baj. ha majd a jovoben konnyebb villat akarsz, vagy jobban allithatot, szebb mozgasut akkor persze le kell cserelni, de a tarcsafek nem fog neki annyit adni hogy amiatt kelljen kukazni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

egyelore maradhat a splice. ez a telocsavargatas nem ugy megy am hogy behuzod a feket es egy nagy reccsenes utan kihajlik oldalra a villa.

vannak ilyen nagyon komolytalan vekony becsuszos regi villak amikre nem tul ajanlott, de a splice relative uj, es ha jol tevedek 30-as becsuszoja van.

igen, 30-as a becsúszó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyelore maradhat a splice. ez a telocsavargatas nem ugy megy am hogy behuzod a feket es egy nagy reccsenes utan kihajlik oldalra a villa.

vannak ilyen nagyon komolytalan vekony becsuszos regi villak amikre nem tul ajanlott, de a splice relative uj, es ha jol tevedek 30-as becsuszoja van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek milyen termékszinttõl reménykedhetek abban, hogy egy Hayes Trail nem csavar el egy telót. Mondjuk a Manitou Splice-om ellenáll vajon? Ha telót is kell cserélnem, akkor az nagyon megdobja az átállást V-fékrõl. Én 90 kiló vagyok és túrázásra, hobbi maratonra (közép, hosszú) használom a gépet.

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Végülis úgy döntöttem, hogy feb elején megrendelem szépen a 2010-es deore fékeket. Annyi lenne még a kérdésem, hogy használ közületek valaki akár XT, SLX, vagy ilyesmi féket hayes tárcsákkal? (azért mert ha jól tudom a pofa teljesen megegyezik velük az új deore-ban is) Ilyen tárcsáim vannak, és remélem, hogy jól fog fogni rajta a shimano, illetve nem fog darálni.

Használtam XT -vel Hayes tárcsával és semmi gond nem volt vele.

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

go to szakszerviz. raadasul a code-ot allitolag nagyon pepecs legteleniteni

Nem gó szakszervíz :D

unalmamba szétszedtem. a dugattyún egy kis mûanyag biszbasz van ami beakadt a nyomáspont állítóba és az volt a baj

2 óra után kész is lett a fékkar:D

és amúgy mint kiderült, tök könnyû légteleníteni (én össz-vissz egy fecskendõvel csináltam, nem légtelenítõszettel), ugyanolyan könnyû mint egy strokert

mégegy tévhit megdõlt:D
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Na változott a helyzet, csöbörbõl vödörbe
Nekiálltam légteleníteni, ment is a dolog, felül már folyt ki az olaj
behúztam a fékkart, hogy megnézzem fog-e már, de ekkor beállt az egész
a karba lévõ dugattyú beragadt a kar mozgó része nemigazán mozog és ha húznám akkor a nyomáspontállító tekerõt tolja ki

ez most miezmá????:D

go to szakszerviz. raadasul a code-ot allitolag nagyon pepecs legteleniteni

----

FÁJVÓ

----