Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. február 02. - 12:55

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. február 02. - 12:48

igazából nem néztemAkkor lehet rosszat találtam meg, egy linket is kérhetnék?
de vhol itt
http://www.bike-magazin.de/
benne volt az újságban hogy gratis online test és webcode
de mit nézegessek rajta mikor papíron már +van egy hónapja, csak mondom ha már adták

Faja kis marketingduma. Apróbb fordítási malõrökkel. Tartósságot hogyan lehet továbbfejleszteni?
éreztem hogy oda kellett volna írnom hogy nem a marketingduma érdekel hanem a termék

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. február 02. - 12:45

erre viszont kiváncsi leszek
http://www.xfactorne...zleten=1&kezd=0
Faja kis marketingduma. Apróbb fordítási malõrökkel. Tartósságot hogyan lehet továbbfejleszteni?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. február 02. - 12:35

Esetleg deore lx?
A bikemarketen 17000/db
Írta 2010. február 02. - 12:33

Köszi. Megtaláltam õket, de sajnos reg ellenében tölthetõ le, illetve pénzes a tõrténet, ezen felül pedig pont németül nem tudok.
Nem pénzes, itt tudod letölteni:
http://content.deliu...ayment/?id=5869
Vizuálisan is megjelenítik a teszteredményeket, nem kell németül tudni. Kis fékerõ, nagy tömeg, stb stb. Legjobb.
Írta 2010. február 02. - 12:32

3006 az online fékteszt kódja az olvasáshoz
(a zújságban adták meg vmiért)
Akkor lehet rosszat találtam meg, egy linket is kérhetnék?
Írta 2010. február 02. - 12:27

3006 az online fékteszt kódja az olvasáshozKöszi. Megtaláltam õket, de sajnos reg ellenében tölthetõ le, illetve pénzes a tõrténet, ezen felül pedig pont németül nem tudok.
(a zújságban adták meg vmiért)
erre viszont kiváncsi leszek
http://www.xfactorne...zleten=1&kezd=0
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. február 02. - 12:00

Írta 2010. február 02. - 11:21

A 2010-es Deore a németeknél elég rendesen elhasalt a teszten (az XTR-el egyetemben:)) Vagy a Bike-nál vagy a Mountainbike-Magazin-nál, egy-két hónappal ezelõtt. Aki kíváncsi rá, keresse a honlapjukon (letölthetõ formában fent van a teljes teszt)!
Köszi. Megtaláltam õket, de sajnos reg ellenében tölthetõ le, illetve pénzes a tõrténet, ezen felül pedig pont németül nem tudok.

Írta 2010. február 02. - 09:27

Írta 2010. február 02. - 02:04

Írta 2010. február 02. - 00:33

Próbáltál már egy szarrá kopott fékbetétet felülrõl kicserélni? Elmondom: még ha be is tudod erõszakolni az újat, mindenképpen ki kell szedne a kereket, hogy visszanyomd a dugattyúkat, mert igen szoros lesz az új betét.
A fékeket nem kell állandóan légteleníteni. Én a régi 525ös deorét nem légtelenítettem 3-4 évig és semmi baja nem volt. Az újat sem, csak mivel rövidebbre vágattam a vezetéket, ezt is meg kellett csinálni. (szervizben persze)
Hogy hol van a túlfolyótartály, ugyan mindegy.
Az, hogy valami nem tetszik (juicy, storker), az nem érv akkor, ha funkciókat hasonlítunk össze. (pl juicynek tök érdekes fékkarja van, homlokegyenest más mint a shimanoé)
Végülis az van, hogy valaki megvesz egy féket az általad felsoroltak közül, aztán remélhetõleg ismétlõdõ légtelenítés, meghibásodás, garanciális javítások meg hiba nélkül használja meglelégedéssel.
Az XT visszahívás egy speciális eset volt, attól az még ugyancsak egy elég jó fék.
Írta 2010. február 01. - 23:51

légteleníteni esetleg?
Egy hónapos, újonnan lett véve boltból. Fog rendesen, nem nyúlik, csak nem határozott, hanem kicsit puha a vége. Vagy ez ilyen?
Olyan vége sosem lesz mint pl. egy jól beállított BB7-nek?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2010. február 01. - 23:32

Lényeg a lényeg, szerintem vedd meg a deore szettet újonnan, garanciával. Próbáld ki és ha nagyon nem jön be, szerintem minimális pénzveszteséggel túl tudsz adni rajta és nyersz egy kis tapasztalatot. Ha tetszik és megszereted, az esetleges gyári hibákra ott az 1-2 év garancia.

Igen, ezt a nézõpontot osztom én is. Egyedüli gond, hogy most feb közepe fele veszem meg, szóval jó idõ is kéne, hogy használni is lehessen, mert ha mégse jön be, akkor nem szeretném túl "idõsen" eladni.

A lényeg, hogy sokmindenbe bele lehet kötni, de a deore valamiért nagyon megfogott. Az slx k.jó állítólag, akárcsak az XT, és az XTR... utóbbi servo wave mentes, mégis szeresse a nép, szóval sz%r nem lehet a deore sem.

A jelenlegi fékem egy szett egyszerûbb vfék fékerejét hozza, szóval ennél fényévekkel jobb lesz bármi amit veszek. Ezt úgy képzeljétek el, hogy a bicó áll a talajon, behúzom az elsõ féket (1 ujjal, de jó erõsen) és tudom tolni a GT-t...

Még tuti itt fogok idegelni midenkit, de tudom, hogy az lesz a vége, hogy megveszem, és akkor legalább többen kapnak képet majd a fékrõl.

Írta 2010. február 01. - 23:19

Hátsó Stroker Trail-el mit kell csinálni, hogy legyen 'vége' a karnak?
Nem olyan érzésre, mint egy XT. Az számít, hogy karbon karos?
légteleníteni esetleg?
Írta 2010. február 01. - 23:15

Nem olyan érzésre, mint egy XT. Az számít, hogy karbon karos?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2010. február 01. - 21:12

Szerintem a '10-es Deore egy külsõleg lebutított, de fékteljesítményben megegyezõ SLX. Elég megnézni a váltókat vagy a váltókarokat. SLX copy az egész. Biztos vagyok benne, hogy egy jól adagolható és blokkolható rendszer, de a megbúvó hibák sajnos egy hosszabb teszt során sem biztos, hogy elõjönnek.
Csak egy példa: '08-as XT fékek nagyon nagy százaléka hidegben felkeményedik és fossa az olajat a munkahengerek mellett. Bosszantó, de legalább garanciába megjavítják.
Lényeg a lényeg, szerintem vedd meg a deore szettet újonnan, garanciával. Próbáld ki és ha nagyon nem jön be, szerintem minimális pénzveszteséggel túl tudsz adni rajta és nyersz egy kis tapasztalatot. Ha tetszik és megszereted, az esetleges gyári hibákra ott az 1-2 év garancia.

Írta 2010. február 01. - 19:52

20 körül kapsz juicy 3 juicy 5 juicy 3,5 juicy 7, aztán slx 65font és jók róla a vélemények
ezek webshopos árak
Maradnék az itthoni beszerzésnél. Az abiztos, egyszerûbb így intézzem a garanciális kérdéseket, ha adódik. Mint legtöbbünknek, a szín nálam is kérdés, így a juicy-k legtöbbsége kiesett, bár azok amúgy sem nyújtanak annyit mint ez a deore, max fékerõben. (szürke ruckus, szürke-fekete alkatrészekkel) Elixir és code azok nagyon drágák és feleslegesek is lennének erre a gépre. Hogyha a deore hozza az álltalad felsorolt fékek tudását, akkor még mindig az a befutó.
Esetleg ha ez járható út, ha valakinek megvan a szemtember-októberi bikemag, amiben a 2010-es deore tartós teszt volt, akkor ha megoldható csak azt írja meg nekem a mail cimemre, hogy mit írtak a fékrõl. El akartam olvasni, de már nem találtam az újságosnál sajnos, késõn kapcsoltam akkor.
Írta 2010. február 01. - 18:18

Páran korábban írtátok, hogy a hayes stroker trail gyári fékbetétei gagyik és cserélni érdemes. de mire?
Írta 2010. február 01. - 12:12

ezek webshopos árak