Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Rendben azt értem ,de a canga még nincs 1 éves,szal még a bowden csere nem aktuális....
Sajnos nem tom mi az a szokásos,mert még nem csináltam ilyet.....:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
...akkor az is ki lesz cserélve...egyébként ez a szokás (ha már házat cserélsz, akkor bowdent is, egy hamburger árán kár spórolni)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Értem,nagyon köszönöm...
És ha olyat veszek amiben bowden isvan,az jó?Akkor mi a teendõ?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Sziasztok!
Még zöldfülû vagyok a témában érdeklõdni szeretnék.....Van nekem 1 Shinamo tárcsafékes bringám,és zöld bowdenházat szeretnék rá.
Néztem a boltokban,de csak bowdennel egyyütt kapni.Kérdésem:Hogyan kell azt beszerelni(sapkák stb.)?Vagy ha csak házat veszek azt hogyan kell belerakni,valamint a vfékes bowden ház jó a tárcsára is?
elõre is köszönöm a tippeket!

Ha bowdenes akkor ugyanugy mint a véféknél bowdent ki kötöd a régi házat lehúzod és be füzöd a méretre vágot uj házba fék be köt boldogság. A Jagwire gyárt zöldet van készlet egy egy sapi kell a végére a háznak tulkép bármien bowden ház jo csak minnél olcsobb annál nyulosabb lessz a fék ezért érdemes jobb minöséget venni.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Még zöldfülû vagyok a témában érdeklõdni szeretnék.....Van nekem 1 Shinamo tárcsafékes bringám,és zöld bowdenházat szeretnék rá.
Néztem a boltokban,de csak bowdennel egyyütt kapni.Kérdésem:Hogyan kell azt beszerelni(sapkák stb.)?Vagy ha csak házat veszek azt hogyan kell belerakni,valamint a vfékes bowden ház jó a tárcsára is?
elõre is köszönöm a tippeket!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

- Mono Mini/M4
- Mono Mini/M4 Saw

A V2 a Moto V típushoz lett vagyon fejlesztve, vagyis kimondottan DH/FR felhasználásra (nagyobb vastagság, szélesebb fékezõ felület).

Köszönöm szépen

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

kérdésem a Hope Disc v2 az vajon szabvány tárcsa vagy csak Hope fékhez passzol vagy esetleg tudnátok ajánlani valami más alubakost ami van 160ba is 2010-es xt-n kívül?

- Mono Mini/M4
- Mono Mini/M4 Saw

A V2 a Moto V típushoz lett vagyon fejlesztve, vagyis kimondottan DH/FR felhasználásra (nagyobb vastagság, szélesebb fékezõ felület).

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
kérdésem a Hope Disc v2 az vajon szabvány tárcsa vagy csak Hope fékhez passzol vagy esetleg tudnátok ajánlani valami más alubakost ami van 160ba is 2010-es xt-n kívül?

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Sárban, esõben, hóban valóban jobb a tárcsa:)

Az igaz... Múltkor ráfagyott a felnimre olajos víz, és ettõl nem nagyon fogott elöl a V-fék, de hátul a tárcsafék ugyanúgy üzemelt (a megszokott módon késõn, gyengén fogott)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Sárban, esõben, hóban valóban jobb a tárcsa:)

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Fel tudod majd rakni gila-ra, ha van rajta tárcsafékszem. XC-re v-fék is elég, szóval ez biztosan.

képek alapján olyan mint egy ráncfelvarrott juicy5ös, amivel semmilyen problémám nem akadt.
deore kar mellé, meg az említett villákra minden gond nélkül fel kell hogy menjen.
szerintem megéri.

Hát nem tudom, sárban azért jobb a tárcsafék, no meg hóban is...
Elvileg a Juicy 3-as fékteste, és az 5-ös fékkara. Ezt hallottam. Ezért lett 3.5 :D A szülei viszont idén már megszûnnek. Csak ez marad.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Avid Juicy 3.5-öt vennék itt: http://ebike.hu/term...id 10 juicy 35/
Szerintetek megéri?
XC-re jó lehet?
Fel tudom rakni deore váltókar mellé?
RST Gila teleszkópom van, de majd talán SR Suntour XCR lesz... Erre fel lehet rakni?

képek alapján olyan mint egy ráncfelvarrott juicy5ös, amivel semmilyen problémám nem akadt.
deore kar mellé, meg az említett villákra minden gond nélkül fel kell hogy menjen.
szerintem megéri.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Fel tudod majd rakni gila-ra, ha van rajta tárcsafékszem. XC-re v-fék is elég, szóval ez biztosan.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Avid Juicy 3.5-öt vennék itt: http://ebike.hu/term...id 10 juicy 35/
Szerintetek megéri?
XC-re jó lehet?
Fel tudom rakni deore váltókar mellé?
RST Gila teleszkópom van, de majd talán SR Suntour XCR lesz... Erre fel lehet rakni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
amúgy meg agyat én cl-est vennék

lassan az összes gyártónak lesz cl-es tárcsája.
2, cl ról 6 csavarra van adapter fordítva nincs

de én nem tárcsásítanék a helyedben. másik topikban irtam miért
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem.
Ha elõl-hátul IS-es vagyok, akkor mindkettõre tudok szerelni PM-es cuccot?
Hátra is van adapter?

Igen. IS-re elõre-hátra bármit lehet rakni adapterrel.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Értem.
Ha elõl-hátul IS-es vagyok, akkor mindkettõre tudok szerelni PM-es cuccot?
Hátra is van adapter?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem.

Amit DaveRider említett a "Ki milyen bringával nyomul" topikban, hogy állandóan beleér a tárcsába, az gondolom csak az IS felfogatásnál van, nem?

Nem, PM-nél is elõfordul. Persze nem állandóan csak mondjuk kanyarban vagy ha berezonál aszfalton a gumitól a tárcsa vagy csak szimplán nyolcas van a tárcsában vagy éppen nem pont annyira húztad meg a gyorszárat, mint elõtte. A rezonálás és a nyolcas elég jól kivédhetõ alu bakos tárcsával (mondjuk nekem a normál tárcsákkal sincs bajom). Egyébként hamar meg lehet szokni a tárcsa hangját, terepen meg úgyse hallani.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Értem.

Amit DaveRider említett a "Ki milyen bringával nyomul" topikban, hogy állandóan beleér a tárcsába, az gondolom csak az IS felfogatásnál van, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fú. Köszi a választ. Ebben azt hiszem, minden benne volt.
Az IS és a PM felfogatás között mi a különbség? A PM szerelhetõségben jobb, miért jó?
Illetve ugyanez a kérdés a 6 csavar, és a CL-nél. Melyik jobb, miért? Melyik agy+tárcsa kombó a könnyebb?

A PM vs IS-t nem tudom elmagyarázni, látni kell és onnantól egyértelmû. Az IS felfogatás hátránya, hogy precízen megmunkált tárcsafék konzolt igényel. Az IS egy dimenzióba állítható (csak egy egyenes mentén tologathatod a féktestet), a PM pedig kettõbe (egy egész síkon mozgatható), sõt az avidok 3D-be. A legtöbb fék PM felfogatású (mondjuk az xtr pont kivétel :) , abból két fajta van).
6 csavar vs CL: egyik sem jobb, mint a másik, a CL-t gyorsabban le tudják szedni a szervizben, de az téged nem érint. Mindkettõbõl létezik alu bakos fajta (xtr, hope), azok nem ciccegnek és merevebbek oldalirányba, mint a sima acél tárcsák, de ez elég elhanyagolható szempont, mert a fékerõt nem befolyásolja.
A 6 csavaros könnyebb minimálisan (pár gramm, elhanyagolható, ha ahhoz hasonlítjuk, hogy mennyivel nõ a gép súlya a tárcsásítással), és még könnyebb ha ashima airotor-t használsz, itthon bts néven találod meg.

Hát ez egy hozzászólás... MJani01 minden tiszteletem !

Köszönöm. :)