Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
nekem volt ryde-om 203as tárcsával és semmi bajom nem volt vele... külföldön is jó volt...emelett tényleg kényelmes, bilincses és kevés helyet foglal, 1 év alatt 1x az én hibámból elromlott, mer a fékkart tartó pöcök tetejét lenyúztam esés miatt és így az kiesett, de pl levegõs soha nem lett

döntsd el h mire kell meg mennyi lóvé van :D
Sei, soku Si.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
még egy embert se hallottam dicsérni... fékeröben gyengébb,kb egy hayes sole szintjén van,"csak uj ruhába öltöztették"...

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

mert szar.....ennyi az indok
kissebb a pofa is pl.....meg nem fognak egyszerûen

Sokan mégis dicsérik, de látom te idegállapotba jössz miatta :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Köszi Maggi, így már értem! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

stroker ryde-ot meg ne vegyél....

Egy indokot is kérek szépen mellé. :)

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Azt is elmondod hogy miért?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Strokerbõl a ryde lenne, az fix, minimalizáltak a lehetõség szerinti költésgeim sajnos.

stroker ryde-ot meg ne vegyél....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
akkor miért adod el, koma?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerencsétlenségedre most ígértem el a Stroker-jeimet

én szerettem õket, erõsek mint a bivaly, nem is nehezek, fékkar kényelmes, blincses, kevés helyet foglal, alkatrész is van hozzó bõen....

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! :) Tényleg köszönöm! Strokerrel valamiért nem szimpatizáltam, nem tudom, jobban tetszett a juicy karja, illetve féltem picit talán tõle, mivel unokaöcsém gépén ülve engem, vagyis a "komoly" 65 kilómat úgy megfogta, hogy csak na. (stroker trail gyári betétekkel, merida trail merev vázas épített bicón)
Alkatrész ellátottságról sajnos vannak fogalmaim, mivel sokat dolgoztam bringa boltokban, legutóbb én voltam egy mûhely egyik vezetõje, még ha ez nem is látszik. :) Sajnos eezek közül egyik fékkel sem volt dolgom még. Tény h avid alkatrészt nehezebb beszerezni. Strokerbõl a ryde lenne, az fix, minimalizáltak a lehetõség szerinti költésgeim sajnos.
Mégis most még vacilálok az j3, és a stroker trail közt. Majd kiderül, de már nem zárkózom el a hayes elõl sem.
Esetleg ha akar valaki, még szívesen várom a tapasztalatokat. :)

Nagyon köszönöm mindnekinek.
üdv: czanga

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Üdv!

Miért van az, hogy -már a sokadik hayes hfx-9 fékemet légtelenítem- de akárhányszor megcsinálom és kihúzom a légtelenítõ dugót, összerakás után a dugó melletti pici lyukból mindig szivárog az olaj, magyarul a folyadék tágulást segítõ légzsákba olaj kerül.. de hogyan? Valamit mindig elcseszek, vagy rosszul csinálok valamit??

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Sziasztok, mostanába mentem esõbe hóba sárba... és fékezésnél bazihangosak a fékeim (juicy 3). Kiraktam tegnap napra a bringát, hogy száradjon, de semmi változás. Valami ötlet?

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Unoka öcsém gépén amit én raktam össze, vannak stroker-ek, de emlékezeteim szerint nagyon haraptak. Annyira elmarad fékerõben a juicy 3, hogy nem érdemes azt venni? Mondjuk több ember ötleteit is várom, mert több szem többet lát ugye. Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486

Remélem van itt pár lakó, akinek vannak élményei ezekkel a fékekkel. Az érezhetõ darálásról már letettem, a fékerõ növelése jobb lenne, viszont "mérges pitbull"ok harapását sem akarom a tárcsáimra. :D

Szervusz czanga!
A háromból választva szerintem stroker.
A j3 és a m485 alap fékek, olcsók, jók, de a strokernek , ha picit is de több az elõnye.
Alkatrész:strokerhez 2nap a F-ból, ráadásul a legkisebb kacat is van
avid, sh, -->bolt, kat.szám böngészés, nagyker, jövõ kedden megyek,majd nézz be... DOT4 majd minden 2. sarkon van, ásványi olaj már macerásabb. Avidot, ha megveszel sem tudod /185/ barkácsolás nélkül más féle tárcsával használni.
A légtelenítés a strokernél jár talána legkissebb dzsuvával, j3-nál asszem oldalt van a testen a feltöltõcsap +adapter, az sh-nál meg le kell vegyed az egész tartályfedelet onnan meg folyik szanaszét.
Azért van hátánya is:Elég elszabott a tartályfedél kialakítása, ha nagy a kezed és belülre akarnád tenni a kart útban lesz a váltónak, normál esetben eltolva meg nem éred el... Ha pedig lenne szarv normál markolat fék váltó esetleg kormánylock meg még óra is, hát nem biztos, hogy elég lesz egy 58as OS kormány.Ja, igen a karon a kis légtelenítõ csavarral sem szabad nagyon emberkedni,az enyém azóta is sztrájkol(még jó hogy 2 van rajta).
Alapjában, egész jó kis fék a saját kategóriájában, a gyári betétjét cseréld le ha tudod, egy bbb-vel már egész jól muzsikál.(Sikerült bele kool stop betétet szereznem... hát, izé.. még magázódunk.)
Amúgy pedig örök nagy szerelem a bb7, valahogy mindíg van egy itthon.
Remélem tudtam segíteni. üdv.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486

Juicy 3 van a CC bringámon 160-as tárcsával ~3 éve, az említett Shimano meg a Geminin 180-as tárcsával 1 éve. 75 kg vagyok, mindkettõ megfelelõ. A tárcsák közti méretdifi nem azért van, mert a dh bringával annyival gyorsabban mennék, sõt, inkább a bringák és fõleg a kerekek súlya közti nagy különbség indokolja. Mindkettõ fog, de adagolhatóak is. Esetleges különbségek nem a fékekbõl, sokkal inkább a karbantartásból és a beállításból adódnak szerintem. Az Avid fékkarját jobban szeretem, de ez meg tök szubjektív dolog.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Unoka öcsém gépén amit én raktam össze, vannak stroker-ek, de emlékezeteim szerint nagyon haraptak. Annyira elmarad fékerõben a juicy 3, hogy nem érdemes azt venni? Mondjuk több ember ötleteit is várom, mert több szem többet lát ugye. Ergo aki tud írjon legyen szives, hogy neki a 3 közül mi van, vagy mi ajánl, tapasztalatok ?!
-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486

Remélem van itt pár lakó, akinek vannak élményei ezekkel a fékekkel. Az érezhetõ darálásról már letettem, a fékerõ növelése jobb lenne, viszont "mérges pitbull"ok harapását sem akarom a tárcsáimra. :D

Tapasztalatok (83 kg-hoz ):
Juicy 3 AM biciklin: 185, 160 tárcsa kevés 210, 185 kell.
Juicy 5 AM biciklin: 185, 160 elég.
2008-as XT XTR tárcsával, merevvázas biciklin: 160, 160 elég.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Miért van az,hogy elöl ( avid bb7)-es fékem van, és a régi tektro V fékemmel fejre tudtam állni, evvel meg nem? kb 3 honapja van meg, viszont azóta elég keveset bicoztam, az létezik, hogy még nem kopott be? dehamár bekopott, és mégis ilyen, akkor mit tudok csinálni?

létezik... kb. 70-80km-t gyötörtem lejtõzve a Mátrában mire rendesen bekopott... azért vigyázz, ne süsd meg. Én is elég türelmetlen voltam vele, de aztán megkedveltem. :cool2:

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Miért van az,hogy elöl ( avid bb7)-es fékem van, és a régi tektro V fékemmel fejre tudtam állni, evvel meg nem? kb 3 honapja van meg, viszont azóta elég keveset bicoztam, az létezik, hogy még nem kopott be? dehamár bekopott, és mégis ilyen, akkor mit tudok csinálni?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Nekem hayes ryde 180/160 van (másik puhább betétet tetten bele mert a gyári kemény és gyengébben fog ...bár a gyári ezért lassan kopik )bekopás után nagyon jól fog és nagyon jól adagolható,nem harap de nem is nyúlós.
Többen mondják ez nem túl erös fék de én ezt nem érzem..ebbe az árban (15/17)ez a legjobb.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Halihó!
Használtam Avid, Shimano, Hayes és Hope tárcsát is, jelenleg XT fékem van Hayes tárcsával és nagyon szépen fognak.
Szerintem a Juicy fékek nem olyan extra jók, én inkább stroker-t vásárolnék persze a hozzávaló hayes tárcsákkal.
Én személy szerint shimano párti vagyok. Volt SLX fékem, ami nagyon jó volt, de váltottam XT-re, ami számomra a csúcs (igaz, most a hidegtõl beszart :D).
Stroker trail -t rövid ideig használtam, de nagyon tetszett, tudom ajánlani.
Volt még Hope-om is, de azt az ár miatt nem említeném (persze brutál jól fogott).
Illetve a legújabb 2010 Shimano Deore tárcsafékeket is megemlíteném.
Üdv!

-hayes stroker
-avid juicy 3
-vagy shimano br-m486