Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem meg fel sem tûnt, hogy az avid digitális:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Az avid szerintem sokkal digitálisabb, ízlés dolga.
Kriszta gépén az van, én nem szeretem, mert kemény nyomáspont után hirtelen fog mint a barom, szokni kell, hogy tudjad adagolni, tényleg egy újjas.
Az xt sokkal jobban adagolható, amennyire húzom, annyira fog és ez is elsõ kerékre állít egy újjal. Ezt jobban szeretem.

na én meg azt utáltam az xt-ben

szal tényleg ízlések :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Kriszta gépén az van, én nem szeretem, mert kemény nyomáspont után hirtelen fog mint a barom, szokni kell, hogy tudjad adagolni, tényleg egy újjas.
Az xt sokkal jobban adagolható, amennyire húzom, annyira fog és ez is elsõ kerékre állít egy újjal. Ezt jobban szeretem.

Köszi...
akkor marad.
az adagolhatóság nekem nagyon fontos
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

sziasztok!

szerintetek mi a különbség egy 08-as juicy7 és egy xt765 fék között?
utóbbi van nekem...érdemes lenne váltani?
szín miatt :D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Üdv srácok. Kereszt kérdés következik. Adott egy Mavic crossride ceenter lock kerékszett, SH center lock adapterrel, 6 csavaros hayes tárcsákkal, régi avid bb5ös fékek, bbb betétekkel, egy RS Tora, és egy GT Ruckus váz. A lényeg ebbõl az, hogy mind az elsõ, mint a hátsó fék darál fékezéskor. Nem hinném, hogy a felfogató szemekkel lenne a gond, vagy a beállítással.
Ezen kívül annyira gyér fékereje van, hogy a kemény 65 kilómat azért fékezhetné jobban is, de sajnos nem teszi. A gyári betétekkel sem jobb a helyzet.
Mi lehet a gond fõleg a darálás terén?
Gondolkodom hidrásra váltáson, valami jó és olcsó fékszett kéne, viszont a tárcsa és az adapter maradna, de addig nem merek semmit venni, amig nem derül ki, hogy mi a baj, illetve, hogy milyen féket kéne vegyek.

Mi lehet az érezhetõ vibrálós darálás oka? A center lock adapter? a tárcsa, és pofa kombó? (hayes tárcsák és bbb betétek ha jól emlékszem avid bb5-ben)
Elõl 180-as tárcsa van, hátul 160, shimano IS to PM adapterekkel.

Erõsen gondolkodom egy full fékszett cserén, eddig juicy sorozat lenne a befutó, de nem tudom mi lehet a gond.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Milyen itthon az alkatrész ellátás hozzá? A szervízháttér? Van egyáltalán forgalmazója?

- 0 (külföldrõl viszont az utolsó incifinci tömítés is beszerezhetõ)
- annyira bonyolult, mint bármelyik más márka terméke;)
- nincs

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
A HOPE-ról mik a vélemények,tapasztalatok? Szemezek egy használt szettel az apróban,de nem tudom,h meg merjem-e venni. :S Milyen itthon az alkatrész ellátás hozzá? A szervízháttér? Van egyáltalán forgalmazója? Elõre is köszi.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy az avid juicy3 203-as tárcsákkal tudja e azt fékerõben,mint a most használt hayes hfx9-m 203,tárcsákkal.
Dh-gépre kéne,Sajnos sokat használom lefelé a féket,és a végére mindíg úgy felkeményedik és sokat veszít a fékerõbõl hogy mostmár egyre jóbban zavar,ez az avid meg olyan olcsó hogy hátha.
De csak akkor váltanék ha azt mondjátok legalább úgy fog mint a hayes

sztem nem érdemes.
inkább vegyél hõállóbb betéteket a hfx-be úgy jobb egy fokkal, bár még sztem úgyse teljesen

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha meg vagy vele elégedve butaság lenne...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
szín miatt mindenképp. fontos, hogy gyönyörködhess is benne :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
sziasztok!

szerintetek mi a különbség egy 08-as juicy7 és egy xt765 fék között?
utóbbi van nekem...érdemes lenne váltani?
szín miatt :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Scottraider: nézz bele az aláírásomba

scottraider

scottraider

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy az avid juicy3 203-as tárcsákkal tudja e azt fékerõben,mint a most használt hayes hfx9-m 203,tárcsákkal.
Dh-gépre kéne,Sajnos sokat használom lefelé a féket,és a végére mindíg úgy felkeményedik és sokat veszít a fékerõbõl hogy mostmár egyre jóbban zavar,ez az avid meg olyan olcsó hogy hátha.
De csak akkor váltanék ha azt mondjátok legalább úgy fog mint a hayes
Az alkohol nem válasz,de legalább elfelejted a kérdést:cheers:
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Üdv srácok. Kereszt kérdés következik. Adott egy Mavic crossride ceenter lock kerékszett, SH center lock adapterrel, 6 csavaros hayes tárcsákkal, régi avid bb5ös fékek, bbb betétekkel, egy RS Tora, és egy GT Ruckus váz. A lényeg ebbõl az, hogy mind az elsõ, mint a hátsó fék darál fékezéskor. Nem hinném, hogy a felfogató szemekkel lenne a gond, vagy a beállítással.
Ezen kívül annyira gyér fékereje van, hogy a kemény 65 kilómat azért fékezhetné jobban is, de sajnos nem teszi. A gyári betétekkel sem jobb a helyzet.
Mi lehet a gond fõleg a darálás terén?
Gondolkodom hidrásra váltáson, valami jó és olcsó fékszett kéne, viszont a tárcsa és az adapter maradna, de addig nem merek semmit venni, amig nem derül ki, hogy mi a baj, illetve, hogy milyen féket kéne vegyek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mehet elõre is fémes nyugodtan....én most az a2z-t fogom kipróbálni

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Elölre BBB gyantás, hátra gyári fémes.
stumpjumpa

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nagyrabecsült Dave kolléga azt mondta a fékeimrõl, hogy elég csereérettek a betétek. Milyen fékbetétet ajánlanátok Juicy 5-hoz? 160 mm, CC, merevfarú, elég tempósan közlekedek lefelé, és elég igénytelen vagyok, szal sárban is lenne használva.

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Szevasztok

Nézzétek mit találtam:D:
http://img40.imagesh.../9964/avid1.jpg
http://img10.imagesh...0/822/avid2.jpg

gondolom páran már láttátok....

új avid code....

valaki amúgy tud valami konkrétat felõle?:D
mert össz-vissz ezt a két képet találtam, meg egy rakat külföldi fórumot, ahol róla beszélnek...
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Igazad van, fordítva gondolkodtam.
Amugy az van, hogy van egy Juicy 3 szettem hátul 160 as tárcsa, elöl 185 ös. De nem kapok sehol 185 ös is adaptert.
Ezek szerint akkor 160assal is meg lehet oldani. Ennek örülök.
Az alátéteket hova kell rakni?

pl
http://ebike.hu/term.../adapter/11353/
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2274

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
az adapter és a féktest közé(0,5 ill 1 mmeres kis alátétek,ha kellenek)