Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
5 mm-es, metrikus

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egyforma a kettõ. A pontos méretét nem tudom most megmondani, mert nincs itthon sublerem.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Hátha valaki tud segíteni.
Mekkora méretû (külsõ átmérõ) az avid bleed kitjében a csavar, amit be kell tekerni a fékbe? Egyforma a kettõ?
Erre gondoltam.

Feltöltött kép

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Mivel a folyadék gyakorlatilag összenyomhatatlan, az elérhetõ nyomást tényleg csak a tömítések tûrõképessége korlátozza. Ha azt vesszük, hogy a fékrendszerben elég kis keresztmetszetek vannak, illetve a fékkar dugattyúja is kis felületû, akkor nem olyan nehéz nagy nyomást kreálni.

Valóban kicsit soknak tûnik a 100 bar, de simán elõalhat, ha az ember jól behúzz a a fékkart. Pontosan a dugattyú kis keresztmetszete miatt. a fékcsõ meg bírja.
OFF
Nemrég mutattak nekem egy 1/2 colos rozsdamentes acélcsõvet, ami 1000 bar nyomás után hasadt ketté. Nem akartam elhinni :-).
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

gyártó?

Avid Cleansweep G2 160mm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy féktárcsát (1.8mm vastag gyárilag) mekkora mértékû kopás után kell kukázni?

gyártó?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy egy féktárcsát (1.8mm vastag gyárilag) mekkora mértékû kopás után kell kukázni?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Nemsokazkicsit? Szerintem 100 bar nincs a rencerbe' akkor se ha félúton koppana betét és még onnan markolatig HAJLÍTOD a kart sem..

Mivel a folyadék gyakorlatilag összenyomhatatlan, az elérhetõ nyomást tényleg csak a tömítések tûrõképessége korlátozza. Ha azt vesszük, hogy a fékrendszerben elég kis keresztmetszetek vannak, illetve a fékkar dugattyúja is kis felületû, akkor nem olyan nehéz nagy nyomást kreálni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

szerintem ez csak az hogy mekkora nyomast bir el a rendszer [tomitesek, vezetek, stb]

Akkor nem 0-1700-as intervallumot írnának, hanem egy értéket ;)

Nemsokazkicsit? Szerintem 100 bar nincs a rencerbe' akkor se ha félúton koppana betét és még onnan markolatig HAJLÍTOD a kart sem..

Aha, akkor biztos hazudnak, nem?
Amúgy itt az oldal.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

A google ezt találta a Hayes-nél:
Hydraulic Pressures
Mag, Nine, Sole: 0-1700 psi
El Camino: 0-2300 psi

Kösz szépen!
Tehát 100 bar körüli nyomáson mûködnek.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem ez csak az hogy mekkora nyomast bir el a rendszer [tomitesek, vezetek, stb]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a hidraulikus tárcsafékekben fékezés közben mekkora a nyomás? Természetesen ez attól is függ, hogy mekkora erõvel húzom a kart, tehát az érték egy tartományon belül változhat.
Fontos lenne egy fejlesztéshez, melyben a kerékpáros tárcsaféket egy másik mûszaki területen használnánk (tengely fékezése a kritikus fordulatszám tartományban).

Köszi a válaszokat, bár tudom, hogy nem egyszerû a kérdés.

A google ezt találta a Hayes-nél:
Hydraulic Pressures
Mag, Nine, Sole: 0-1700 psi
El Camino: 0-2300 psi
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Lehet sok folyadék van a rencerbe'

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

vendég_naksys_*

vendég_naksys_*
  • vendég
Sziasztok!

Hayes nine fékben most cseréltem betéteket, de annyira befog a fék, hogy alig forog el a kerék. Cserénél szétnyomtam a munkahengereket amennyire lehetett. Mit kell csinálni vele, hogy kicsit távolabb legyenek a betétek a tárcsától? txh

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy a hidraulikus tárcsafékekben fékezés közben mekkora a nyomás? Természetesen ez attól is függ, hogy mekkora erõvel húzom a kart, tehát az érték egy tartományon belül változhat.
Fontos lenne egy fejlesztéshez, melyben a kerékpáros tárcsaféket egy másik mûszaki területen használnánk (tengely fékezése a kritikus fordulatszám tartományban).

Köszi a válaszokat, bár tudom, hogy nem egyszerû a kérdés.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Köszi fiuk!

Hátha valakit érdekel:
avid ultimate tömege elsõ-hátsó szett tárcsákkal, saját mérés.
http://picasaweb.goo...700652381018002

A hátsó az én mérésem szerint 295 g.

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Avid Juicy3mat lehet légtelenítõ szett nélkül légteleníteni? Ha igen mi kell hozzá?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Szia!

Korábban mértem egy ezer éves konyhai mérlegen '09 XT elsõ féket. A féktest a fékcsõ a fékkar, folyadékkel töltve adapter és tárcsa nélkül azon a mérlegen 280 g volt.

A hátsó az én mérésem szerint 295 g.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

speedline

speedline

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Hello!

A 2009-es xt fékszett tömege érdekelne, lehetõleg egy valós (mért) adatra lennék kiváncsi. Mondjuk egyben egy elsõ szett, kar, test, vezeték, olaj, IS adapter pl. 160-as, tárcsához, tárcsa.

Köszi!

Szia!

Korábban mértem egy ezer éves konyhai mérlegen '09 XT elsõ féket. A féktest a fékcsõ a fékkar, folyadékkel töltve adapter és tárcsa nélkül azon a mérlegen 280 g volt.
Másik mérésnél egy új, digitális mérlegen a 160-as, 6 csavaros XT tárcsa, csavar nélkül 122 g volt. A 6 csavar külön 11-12g körül jött ki.
1 db féktest rögzítõ csavar (Shimano) 5-6 g körül volt egy 160-as hátsó adapter pedig 26g-ra jött ki.