Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ha úgyis nemsokára megérkezik a kérdéseid nagy részére választ fogsz kapni. :)

venigarpad

venigarpad

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hali.
Nemsoka megjon az uj elso tarcsafekem.
Szeretnek velemenyeket, es eszreveteleket kerni.
Shimano Br-m 800as Saint ketdugattyus feknyereg, a hozza valo Saint karral, asszzem 2008as, szinterezett pofakkal, 203as Hayes v8s tarcsaval.
Magyarorszagi dhra lenne, elsofeknek.
Ami erdekelne :ereje,adagolhatosaga, mennyire melegszik, megbizhatosagi faktor, hosszutavon mik johetnek elohibalehetosegkent.
Esetleg mas, szelesebb korbe ilyen hasznaltra elterjedt fekekkel valo osszehasonlitas, gondolok itt pl Code 5re, hfx 9, Stroker Trail,Juicy 7,ilyeneket lattam, a legtobb itthoni dh bringan.
Koszontem!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
igazából a fében úgyis olyan erõk és HÕ keletkeznek, higy elintézi azt magától is

rendszeresen va na bükkben velünk, hogy eccercsak eltûnik tengelyig a bringa egyik része :D hidrásoknak nem nmagyon okoz bajt (és az SLX nem egy olcsó szar minõség ugye), de ha aggódsz akkor jo dolog a kulaccsal kinyomatni a retket - mégiscsak könnyebb mint a slagot húzni magaddal otthonról

a tömítéseket nehezen éri el bármiféle retek is , így nagyobb kárt nem tudnak okozni a darabkái a reteknek

errefele jópáran használnak shimanot ganaj körülmények között és nemigazán problmáznak vele (hope-al sincs gond)

Edelweiss

Edelweiss

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Avid BB7 mechanikus tárcsafékhez milyen bowdenszettet kéne beszereznem? Vagy mit ajánlotok?

Kössz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Nyugi ! Másnál is hullanak oda a dolgok, fõleg sarazáskor. Haver egyszerûen a kulacs ivókájával jó erõsen kispricceli ilyenkor a dszuvát onnan és megy nyugodtan tovább. Ennyi.
Marci

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis priblémával vagyis inkább csak bosszusággal kapcsolatban kérném ki a vélemnyeket/tapasztalatokat.
SLX tárcsafékeim vannak, teljesen meg vagyok elégedve velük, viszont van egy bosszantó tulajdonsága. Mivel a hátsó fék teste nyitott, így könnyen beesik a fékhez mindenféle kavics sár stb. ami nem tud távozni (Mivelhogy lefele nincs akkora hely hogy ki tudjon esni) igy ha oda beesik valami akkor vagy kipiszkálom vagy megforditom a bringat es kirazom stb stb. Persze ha sáros mócsing esett be akkor nem esik ki... Mivel a tárcsa ott forog a "lyukban" ezert ezek a kis kavicsok csunya hangokat tudnak okozni akár meg is karmolhatják a fék felületét.
Gondoltam talán le lehetne ragasztani azt a nyílást, vagy ilyesmi.. Valami tipp?
Más is járt így vagy csak én vagyok ilyen ügyes hogy oda berodolfózom a kavicsokat? :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Marás, nem csiszolás. Eltávolítja a nem odavaló dolgokat (pld. festék, sérülés), és ahogy írtad, síkba hozza a felületeket.
Egyébként ugyan ezt kellene csinálni a középrésszel és a fejcsõvel is.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Juicy betegség. Tárcsafékszem megmunkálás (pld. Zöldpont vagy Bringavarázs) és nagyon aprólékos féknyereg beállítás.

Mit foglal magába a tárcsafékszem megmunkálása? Egy síkba kell csiszolni?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Juicy betegség. Tárcsafékszem megmunkálás (pld. Zöldpont vagy Bringavarázs) és nagyon aprólékos féknyereg beállítás.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy Avid Juicy 3.5-ös tárcsafékszettem, és a hátsó fék bizonyos nyomatéknál elkezd rezonálni. Ugyanezt csinálja faterom 2007-es juicy 7-ese, ami kb másfél évet volt használva... Mind a két fékbetéten van még kopófelület. Hogy tudom megszüntetni?

gergogyerek

gergogyerek

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok,
tárcsafék tisztításhoz vettem "Technolit - brekutex" tisztító spray-t. csak a tárcsát kell befújni, ugye? vagy a fékbetétet is?
mire kell még ügyelni?
köszi,g

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Igazad van, csak én pécsi vagyok a garanciám pedig Bátaszéken van.
Szal jobban jövök ki ha elviszem itt Pécsen szervízbe, csak gondoltam hátha itt valaki tud segíteni.
A forgalmazó egyébként azt mondta, hogy levegõs a fék..... nos ez blõdség......

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mivel új a bringa gondolom van rajta garancia is használd ki.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Tektro Auriga Comp 160mm elsõ fékkel lenne egy kis problémám.
Új a bringa, eddig kb 12km-t tekertek vele aszfalton, viszonylag sík terepen.Tegnap egy hosszabb (kb 1,5-2km) és meredekebb leejtõn meggurultam olyan 40-50közé onnan fékezgettem majd a végén megáltam.A végén fékezésnél ilyen "bugyborékolás" szerû hangot adott a fékbetét és a tárcsa surlódása és az elsõ villa iszonyatosan berázott.Azóta megvan ez a jelenség........
Mit ajánlanátok?Járt e már így esetleg valaki?(nekem ez az elsõ hidrós tárcsafékem)
Mennyi idõ még "bekopik" a fék?Mert jó erõvel kell húzni 2újjal az elsõt is hátsót is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás

Lenne egy "amatõrnek" tûnõ kérdésem.
Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?

Hát lehajolsz és megnézed néha. Akkor kell cserélni, ha már elkopott. Nem lehet idõhöz/km-hez kötni. Amikor már nagyon vékony a fékfelület, kicseréled. De érdemes tartalék pofát magadnál tartani, nehogy útközben maradj fék nélkül.
Marci

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Amennyiben réz színû a fékbetét alap (erre viszik fel a pofa anyagát), akkor színteres, minden más szín (szürke, fekete, kék, stb.) esetén a könnyebbség kedvéért mûgyanta alapú. Ha már érzed, hogy elkopott (a fém a fémen fog), akkor "nagy" a baj. Idõszakonként tessék ellenõrizni, és akkor elkerülhetõ ez a blama!

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Nem ártana tudni, hogy milyen betét van benne. A mûgyanta alapú hamar el tud fogyni, a színterezett sokat bír (aki nem úgy kapaszkodik a fékkarba, mint a budiajtóba, annak akár két szezont is).

Ki tudja milyen fékpofa van a gyári szettben... Csak annyit tudok, hogy brutál jól megfog bárhol!
De akkor nem aggódom, a fékkart nem szoktam a budiajtóval összekeverni! :)
Egyébként érezni fogom, ha kopik?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?
A kopást érzem majd, mint a V-fékeknél, vagy egyszer csak elfogyott, és no fék? Mert a Duna maratonon nem szeretnék a közepétõl rájönni, hogy nincs fékem. Eddig mentem vele 1300km-t 72 kg vagyok, szóval én úgy gondolom ennek még bírnia kellene egy darabig.

Nem ártana tudni, hogy milyen betét van benne. A mûgyanta alapú hamar el tud fogyni, a színterezett sokat bír (aki nem úgy kapaszkodik a fékkarba, mint a budiajtóba, annak akár két szezont is).

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
télleg pofa
bb7 -be használható betét? /gyári tárcsáához/

Dr. Gonzo

Dr. Gonzo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
A kopást érzem majd, mint a V-fékeknél, vagy egyszer csak elfogyott, és no fék? Mert a Duna maratonon nem szeretnék a közepétõl rájönni, hogy nincs fékem. Eddig mentem vele 1300km-t 72 kg vagyok, szóval én úgy gondolom ennek még bírnia kellene egy darabig.