Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimano xt 775os fek: az egyik dugattyu kilog kb 1mmt, es nem megy vissza. mit lehet vele tenni? sajna kicsit kozben el is koszolodott, igy probaltam a fekpofak kiszedese utan kicsit kinyomni, hogy kitisztithassam. a hibas oldalon kinyomta a dugattyut nemi olaj kisereteben, a masik oldalon viszont bennmaradt. letisztitottam az oldalfalatat, aztan visszanyomtam. nem oldott meg semmit, ugyanugy kinnmarad, es ahogy neztem egyre inkabb kijon, amennyire a rugo engedi. ennek koszonhetoen a fekpofak kozotti res leszukult, es koszorul.

van ennek kenese? lehet a valtokhoz hasznalt finom sprayos olajat benyomni, hogy jobban csusszon?
az lehetseges, hogy kicsit levegos a rendszer, es a meleggel kitagult, es az nyomta ki a dugattyut?

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

de igen, eddig is ezt csinalta, csak max nem vetted eszre. ez igy mukodik.

kerdesem: hope feket ki hasznal? ezek erdekelnenek hogy tech V2, X2 es M4.

mire lennél kiváncsi?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Sziasztok! Hayes hidraulikus fékeim vannak. Honnan tudom meg ha a betéteket cserélni kell?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hát igen, csak az a baj, hogy eddig nem csinált ilyet...

de igen, eddig is ezt csinalta, csak max nem vetted eszre. ez igy mukodik.

kerdesem: hope feket ki hasznal? ezek erdekelnenek hogy tech V2, X2 es M4.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sajna lehet, mert mikor ma megpörgettem a kereket és figyeltem a tárcsát meg a fékszerkezetet olyan volt mintha egy nagyon kicsit eltérés lett volna az újtába a tárcsának (nem volt teljesen egyenes irányú, volt egy kis kitérés egy helyen) azt hittem a szemem csal mert utána meg már nem fedeztem fel ilyesmit rajta... De mitõl lehetne az benne? Nem ugratok vele, nem durvulok, teljesen arra használom mind a bringát mind a féket mint amire azt kell (XC-re) hogy kerülhetne az oda???

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Lehet van egy ki 8-as a tárcsában, és azért súrlódik, ha tényleg csak egy bizonyos ponton csinálja. Mechanikus féknél meg teljesen normális, hogy eltolódik jobb oldalra.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
na, hát annyira jutottam (kiszedtem a betéteket, csiszolópapírral enyhén megcsiszoltam egyenlõ felületûre mindkettõt és a tárcsát áttöröltem), hogy fékezésnél nincs már az a furcsa hang. viszont mikor csak simán gurul fékezés nélkül bizonyos ponton még mindig súrlódik a tárcsával valamelyik...
meg fékezéskor kissé még mindig eltolja jobbra, bár ahogy mondtad ez normális ugye?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
köszi, kipróbálom!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha kopott a betét akkor van a jobb oldalin egy csavar, állítsd közelebb a pofához.
(fékhatás meg lehet koszos tárcsa, vagy koszos fékbetét miatt is, zsírtalanítsd a tárcsát, esetleg csiszold fel a betét felületét)

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
hát igen, csak az a baj, hogy eddig nem csinált ilyet... meg ez a hang is idegesítõ, meg mintha a fékerõ se lenne olyan mint régebben:S
de köszi a választ!:)

(11954. hsz-emben javítom: a fékpofa=fékbetét:D elírtam bocsi!)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
teljesen normális. így mûködnek a mechanikus tárcsafékek.
van egy fix oldal, ehhez nyomja hozzá a másik oldali húzott pofa a tárcsát.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Szasztok,
Miért van az, hogy a Shimano BR-M465 tárcsafékemben a jobb oldali fékfopa olyan, mintha nem érne hozzá a tárcsához? Vagyis olyan, hogy fékezek, a bal oldali hozzányomódik rendesen (látom a szememmel), de a jobb oldali olyan mintha meg sem mozdulna! Ja és igen, a bal oldali ahogy odanyomódik a tárcsához, a jobb oldali meg ott marad a helyén, eltolja jobbra a tárcsát egy kicsit enyhén a bal fékpofa! Elkopott volna netán a jobb oldali? És amikor fékezek, olyan érdekes, de csak bizonyos idõközökben (tehát amikor megtesz egy kört a tárcsa) súrlódó hangot hallok (erõsebbet és érdekesebbet annál mikor csak általában fékezek). Vennem kell új fékpofát? Kb 1hónapos ez a fékpofa (meg a fék is...) szal nemtom, szabad lenne neki ilyen hamar kopni?! Ma vettem észre menet közben, hogy valami nincs rendben... Tegnap nagyon felmelegedett a tárcsa (mondjuk ez tök normális egy tárcsaféknél:)), elképzelhetõ, hogy ez okozná a problémát?:o

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Most ajánlottak Shimano fékbetétet és Hayes 180-as tárcsát.Lehet megpróbálom.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ekkora tömeg megfogásához elõre javasolt egy 7"-es tárcsa, merevebb kerékrögzítés

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Olvastam már vagy 50 oldalt, de nem találtam semmit Tektro Auriga Comp fékrõl.
A kérdésem a köv volna.Adott 100kg (azaz én) már 50km van a fékekben de egy 2km leejtõnél mire az aljára érek, szakaszos fékezésekkel szétrázza az elejét a bringa, hátúl hasonló tünet + sipolás, a minap pedig lilára égett a tárcsám.
Gyári szinteres betéttel szerelve.
A tárcsa egyenesen fut nem cicceg, a féknyergek amennyire lehet középre állítva elöl-hátúl és nem levegõs a fékem.
Mivel lehetne orvosolni a kérdést? Elõre 180-as tárcsa?Más betétek elõre hátra?De milyenek?Kerámiás?Mûgyantás?Puha vagy kemény?A betétem megegyezik a Shimano BRM 525 ill 485-el.

Ha valaki tudna érdemben segíteni, azt megkösszönném!

És kétújjas erõsen a fék, régen egy alap Shimano V-fék és Bike+ 800Ft-os pofa és azt használtam 1 újjal, durvuláskor 2-vel, de bármikor fejreállva vele, ennél esélyét sem látom ennek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Kinek? :)

gyáá, félreolvastam :)
jogos a két pont

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Shimano Br-m 800as Saint ketdugattyus feknyereg

a négydugós saint br-m810 nem 800, csak mondom szólok

Kinek? :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a négydugós saint br-m810 nem 800, csak mondom szólok :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

venigarpad

venigarpad

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Ha úgyis nemsokára megérkezik a kérdéseid nagy részére választ fogsz kapni. :)

Azert csak kivancsi vagyok a tapasztaltabbak velemenyere, mar a bringan van, korrektnek tunik , ilyen finoman adagolhato fekkel meg nem talakoztam.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Marás, nem csiszolás. Eltávolítja a nem odavaló dolgokat (pld. festék, sérülés), és ahogy írtad, síkba hozza a felületeket.
Egyébként ugyan ezt kellene csinálni a középrésszel és a fejcsõvel is.

A középrész már megvolt :)