Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Gyors segítség kellene, éppen benne vagyok a szerelésben :-) Szóval BL-M775 XT fékkar fékcsövét szeretném rövidíteni a korábban elmondott és belinkelt shimano leírás alapján.
Leszedtem a fékkar fékvezeték találkozásánál a mûanyag kupakot, majd kicsavartam a csavart, de a fékvezetéket az istenért nem bírom kihúzni a fékkarból. Van rá valami megoldás? Ez normális?

annak ki kellene jönnie ...
kicsit mozgasd meg a csövet fel-le

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A CRC semmiféleképpen nem mérvadó Avid alkatrészek tekintetében, mert nagyjából nincs is kínálatuk. A "gyári spare parts" lista alapján meg kell nézni a kérdéses alkatrész cikkszámát, majd annak alapján kell keresni, illetve ha nincs külön nevesítve, akkor a megfelelõ felújító szettet kell megkeresni cikkszám alapján. Náluk érdemes a keresést elkezdeni:
- smartbikeparts.com
- bikeman.com
- bikesonline.com

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez egy sokunk számára fogós kérdés....

CRC-n sem találtam hasonló pótalkatrészt....ideje a forgalmazóval tárgyalnod szerintem

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
hello
volna egy kis problémám...
adott egy avid code fékkar sz*r tömítésekkel
az X gyûrût be tudom szerezni máshonnan, de a képen pirossal bekarikázott izét nem

kérdés, hogy a képen látható juicy ultimate-be való biszbasz is jó bele vagy direkt code-hoz gyártott kell?? (elvileg csak a két fékkar belsõ foratának átmérõje számít... az ugyanakkora?)

http://www.pinkbike.com/photo/5164554/
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Szia, no közben a shimano tech-tips-ek között is találtam egy jó kis leírást, ami kb ugyanaz mint a Tiéd, képekkel illusztrálva.

Sziasztok!

Gyors segítség kellene, éppen benne vagyok a szerelésben :-) Szóval BL-M775 XT fékkar fékcsövét szeretném rövidíteni a korábban elmondott és belinkelt shimano leírás alapján.
Leszedtem a fékkar fékvezeték találkozásánál a mûanyag kupakot, majd kicsavartam a csavart, de a fékvezetéket az istenért nem bírom kihúzni a fékkarból. Van rá valami megoldás? Ez normális?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Szívesen venném, ha valaki tud esetleg segíteni majd hayes ügyben szóljon. Bár szombaton bevisszük Szósz-nak max, ha nem jön össze, csakhát jobb lenne megcsinálni. :)

apollo

apollo

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszi a választ. Közben kiderítettem, hogy azért kell a shimanoba ásványi, mert az keni is az alkatrészeket megfelelõen. A DOT fékfolyadék csak egész vagy félszintetikus lehet, kenõképessége pedig gyenge.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

jót nevettem... majd ha elveszted a munkád te is, mert bezár a bolt és azzal együtt a szervíz ahol dolgoztál, majd szólj kérlek... mellesleg szerintem tanulni nem szégyen, fõleg ha nincs itthon hayes-hez cuccom még... :)

Sorry az OFF-ért.

csak leütöttem a magaslabdát. ha valaki profinak nevezi magát annak nemigen van mit kérdeznie.
remélem találsz munkát, erre nem terjedt ki szerintem a hozzászólásom...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
jót nevettem... majd ha elveszted a munkád te is, mert bezár a bolt és azzal együtt a szervíz ahol dolgoztál, majd szólj kérlek... mellesleg szerintem tanulni nem szégyen, fõleg ha nincs itthon hayes-hez cuccom még... :)

Sorry az OFF-ért.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Nos közben meglestem. A dugattyúk mégcsak nem is mozognak egyszerre. Mikor az egiyk már "épp beáll", a másik még csak megindulni akar a visszanyomott állapotból. Áll a kérdésem, hogy hogyan szedhetem ki a dugattyúkat, hogy megtisztítsam, majd visszategyem és feltöltsem. Tppem van, miszerint: fék leereszt, olaj kifolyat, elötte dugattyúk kicsit kinyomva, majd ha az olaj kint van munkahenger szétcsavaroz, most jönne az, hogy kuhúzni a dugattyúkat (a módszer az passz), letisztogat, visszatesz, feltölt.

szerintem szólj neki: Ker

:D

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nos közben meglestem. A dugattyúk mégcsak nem is mozognak egyszerre. Mikor az egiyk már "épp beáll", a másik még csak megindulni akar a visszanyomott állapotból. Áll a kérdésem, hogy hogyan szedhetem ki a dugattyúkat, hogy megtisztítsam, majd visszategyem és feltöltsem. Tppem van, miszerint: fék leereszt, olaj kifolyat, elötte dugattyúk kicsit kinyomva, majd ha az olaj kint van munkahenger szétcsavaroz, most jönne az, hogy kuhúzni a dugattyúkat (a módszer az passz), letisztogat, visszatesz, feltölt.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nem az enyémet a fékkar, csak shimano-hoz van itthon közölõ. Törölgetésen túl vagyok már, sajnos. Semmi sem használt. Tényleg nem nagyon látok más megoldást mint atomra szedni, és összerakni, majd feltölteni. A dugattyúk oldalát úgy láttam rozsdás, ez nem túl jó jel. Még télen lett összerakva a gép, de nem ment vele a tulaj semmitsem. Garázsban állt, várva a tavaszt. Passz, hogy mitõl lehet.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
elsõ nekifutásra vedd ki a betéteket és óvatosan húzd be a fékkart. tisztítsd meg , majd betét vissza , a mûanyag közölõvel állítsd vissza a dugattyúkat a helyére , húzogasd meg párszor a fékkart , ezután kerék be. beállít. fékkar meghúzogat.

A morcos.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nos eddig jutottam a stroker trail-ekkel:
fékek feltöltve, de kar behúzés után nm állnak vissza a dugattyúk. kinyitottam tanácsra a karon lévõ csapot, dugattyúkat visszanyomtam, de az lett az eredmény h jóval beljebb fog a kar, de a dugattyúk továbbra se mennek vissza. ki kéne tisztítsam a dugattyúkat mi? :S gondolom ehhez le kell szívjam az olajat, de onnantól hogyan tovább? valaki nagy vonalakban irányítson el.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Bocs ha már volt: BB7 szeretheti a CL tárcsát? Amennyiben nem, szabad venni Shimano Bovdenes tárcsaféket?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

hat igazabol legtobbet varosba vagyok vele mert az idom szukos, de sokat bicajozok azert erdos terepeken ha idom engedi.
es meg azt elfelejtettem kerdezni hogy hallottam hogy az elso villat szokta csavarni a fek.....ez igaz?
nekem manitou R7 elitem van. ennel is fennal a csavaras veszelye?
udv:levi

R7-et maximum 180-as tárcsával lehet használni. A Saint durvulós bicókra való fék 4 dugattyús bõven elég az xtr. Nekem xt van az is nagyon faszán fog.

wrigleymomo

wrigleymomo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hat igazabol legtobbet varosba vagyok vele mert az idom szukos, de sokat bicajozok azert erdos terepeken ha idom engedi.
es meg azt elfelejtettem kerdezni hogy hallottam hogy az elso villat szokta csavarni a fek.....ez igaz?
nekem manitou R7 elitem van. ennel is fennal a csavaras veszelye?
udv:levi

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

sziasztok
fek vasarlas elott allok es egy hozzaerto szemlytol varok velemenyt:)
szoval a kiszemelt a shimano xtr vagy a saint
melyiket erdemes venni,
fontos az adagolhatosag es a brutalis fekero, de a tarcsa meret az max 180 as.
koszonettel :levi

Nagyon nem egy kategória a kettõ, jobban tudnak segíteni ha megadod milyen stílusra is kell pontosan.

wrigleymomo

wrigleymomo

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok
fek vasarlas elott allok es egy hozzaerto szemlytol varok velemenyt:)
szoval a kiszemelt a shimano xtr vagy a saint
melyiket erdemes venni,
fontos az adagolhatosag es a brutalis fekero, de a tarcsa meret az max 180 as.
koszonettel :levi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Üdv!
Miért nem lehet shimano fékbe dot-ot használni?

Mert a DOT fékfolyadék elég agresszív anyag, és megeszi a nem hozzá való tömítést.

A két fékfolyadék közötti különbségre pedig pontos választ kapsz egy Google kereséssel.

Nem hiszem, mert olaj nem volt cserelbe benne, es ha eddig nem volt sok most se lehet az. :(

Amennyiben az elõzõ olajcsere nem új fékbetétek megléte mellett történt, hanem már használt/kopott darabokkal, akkor bizony túltöltött lehet a rendszer.