Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. június 03. - 19:19

Írta 2010. június 03. - 18:19

Írta 2010. június 03. - 18:12

A morcos.
Írta 2010. június 03. - 17:36

fékek feltöltve, de kar behúzés után nm állnak vissza a dugattyúk. kinyitottam tanácsra a karon lévõ csapot, dugattyúkat visszanyomtam, de az lett az eredmény h jóval beljebb fog a kar, de a dugattyúk továbbra se mennek vissza. ki kéne tisztítsam a dugattyúkat mi? :S gondolom ehhez le kell szívjam az olajat, de onnantól hogyan tovább? valaki nagy vonalakban irányítson el.
Írta 2010. június 03. - 17:24

X
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. június 03. - 13:32

hat igazabol legtobbet varosba vagyok vele mert az idom szukos, de sokat bicajozok azert erdos terepeken ha idom engedi.
es meg azt elfelejtettem kerdezni hogy hallottam hogy az elso villat szokta csavarni a fek.....ez igaz?
nekem manitou R7 elitem van. ennel is fennal a csavaras veszelye?
udv:levi
R7-et maximum 180-as tárcsával lehet használni. A Saint durvulós bicókra való fék 4 dugattyús bõven elég az xtr. Nekem xt van az is nagyon faszán fog.
Írta 2010. június 03. - 13:21

es meg azt elfelejtettem kerdezni hogy hallottam hogy az elso villat szokta csavarni a fek.....ez igaz?
nekem manitou R7 elitem van. ennel is fennal a csavaras veszelye?
udv:levi
Írta 2010. június 03. - 08:33

sziasztok
fek vasarlas elott allok es egy hozzaerto szemlytol varok velemenyt:)
szoval a kiszemelt a shimano xtr vagy a saint
melyiket erdemes venni,
fontos az adagolhatosag es a brutalis fekero, de a tarcsa meret az max 180 as.
koszonettel :levi
Nagyon nem egy kategória a kettõ, jobban tudnak segíteni ha megadod milyen stílusra is kell pontosan.
Írta 2010. június 03. - 07:19

fek vasarlas elott allok es egy hozzaerto szemlytol varok velemenyt:)
szoval a kiszemelt a shimano xtr vagy a saint
melyiket erdemes venni,
fontos az adagolhatosag es a brutalis fekero, de a tarcsa meret az max 180 as.
koszonettel :levi
Írta 2010. június 02. - 16:57

Üdv!
Miért nem lehet shimano fékbe dot-ot használni?
Mert a DOT fékfolyadék elég agresszív anyag, és megeszi a nem hozzá való tömítést.
A két fékfolyadék közötti különbségre pedig pontos választ kapsz egy Google kereséssel.
Nem hiszem, mert olaj nem volt cserelbe benne, es ha eddig nem volt sok most se lehet az.
Amennyiben az elõzõ olajcsere nem új fékbetétek megléte mellett történt, hanem már használt/kopott darabokkal, akkor bizony túltöltött lehet a rendszer.
Írta 2010. június 02. - 14:55

Írta 2010. június 02. - 14:47

Tán túl sok benne az olaj és az nem engedi vissza a dugattyúkat.
Nem hiszem, mert olaj nem volt cserelbe benne, es ha eddig nem volt sok most se lehet az.

Írta 2010. június 02. - 14:45

Írta 2010. június 02. - 14:23

Bocs az ekezet hianyert, de kulfoldrol irok!
Belefutottam egy olyan problemaba, hogy fekbetetet csereltem az Avid Code fekemben, de a dugattyukat nem igazan sikerult visszanyomni az alaphelyzetbe igy a tarcsa nem tud szabadon elfordulni. A hasznalati utasitas azt irja onbeallo fek leven csavarhuzoval kell finoman visszanyomni a dogattyukat. Ez sikerult is valamennyire, de nem ellege mert miutan visszanyomtam szepen 'visszarugozik' abba a helyzetbe ahonnan elkezdtem. Tulzottan nem akartam erolteni, (a csavarhuzo mar kezdett meghajolni es a dugattyuk is ugy tuntek visszamentek a helyukre) nehogy tonkrevagjak valamit, nincs tapasztalatom benne. Ha valakinek van ilyen tapasztalata vagy tudja a megoldast legyszi irja meg, marhara idegesit, hogy egy ilyen miatt nem tudom hasznalni a gepet.
Koszi!
Írta 2010. június 02. - 14:16

Mi a különbség a dot és az ásványi fékfolyadék között?
Miért nem lehet shimano fékbe dot-ot használni?
Írta 2010. június 01. - 17:02

De ha nem állítják be rendesen a fékeket akkor be bszom wele a kirakat üveget sürü q wa anyázás mellett. 8))
Thank juh mindenkinek
Írta 2010. június 01. - 15:49

Szerintem V-fék. Azokon a gépeken, amit kinéztél, teljesen belépõ szintû tárcsafékek vannak. Azt gyorsan felejtsd el, hogy tárcsafék = kevés (nulla?) karbantartás. Törõdni azzal is kell, mint egy v-fékkel. A tárcsa is tud hangos lenni (pl. esõben) vagy ha van egy kis hullám a tárcsában, állandóan súrolni fog és ha nincs szerencséd, azt is nagyon nehéz megszüntetni. Domboldalon, mami elõtt a v-fék is megállít, szerintem esõben is.Nem várok csodát!
Mit várok?
- Kevés karbantartást.
- Halk fékeket.
- Meg akarok állni esõben is domboldalon is. Mamóka elõtt is busz elõtt is.
Akkor Vééé vagy Tárcsy?
O.k., esõben, sárban, hóban a tárcsa jobb de te szerintem nem erre keresel féket.
Írta 2010. június 01. - 15:42

Tároló nem érint; nem hagynám ott sehol õrizetlenül.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. június 01. - 15:28

Írta 2010. június 01. - 15:21

Ha olvasgatsz találsz tapasztalatokat sok (Shimano, Hayes, Avod, Hope, Tektro, etc.) gyártó mégtöbb modelljérõl.