Milyen típus? Egy régebb:
Shimano BR-M535Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2017. január 28. - 22:05
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2017. január 27. - 19:03
Muttán novatec agyas első kereket és egy használt recon villát tettem bele azóta van a jelenség. Reba teló shimano agynál nem jelentkezett. A teló papucsánál nem látom, hogy mozogna benne az agy. Próbáljam jobban megtépni a gyorszárat?
A csavarok szerintem rendesen meghúzva. Kúpos alátét? Hova?
Írta 2017. január 27. - 02:20
Sziasztok!
Tárcsafék a legprecízebb beállítás mellett is pár fékezés után fogja a tárcsát menet közben. Az első kerék rendesen beállítva, gyorszár meghúzva.
Lehet, hogy a dugattyúk vannak megkopva? Hol keressem a hibát?
Az egyik (mindkettő) dugattyú nem megy vissza jól a helyére. Fékpofa ki, próbáld megtisztítani, utána kenni a kilógó dugattyút. Told vissza a féktestbe és óvatosan nyomd ki megint.
Esetleg a féktestet helyezd arrébb úgy, hogy középre essen a tárcsa.
Vagy túl sok az olaj és ezért nem megy vissza a dugattyú eléggé.
Nem új a fék ? Azokban sok az olaj néha. Milyen típus, hány éves ?
Írta 2017. január 26. - 21:58
Lehet a gyorszár, akár a villa is. De azt feltétlen nézd meg hogy rendesen megvannak -e húzva a csavarok, van hogy egy mezei kúpos alátét is segit.
zeezoltano módosította - 2017. január 26. - 22:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2017. január 26. - 19:18
Sziasztok!
Tárcsafék a legprecízebb beállítás mellett is pár fékezés után fogja a tárcsát menet közben. Az első kerék rendesen beállítva, gyorszár meghúzva.
Lehet, hogy a dugattyúk vannak megkopva? Hol keressem a hibát?
Írta 2017. január 26. - 10:22
Üdv!
Nézegetek megvételre egy kerót. Minden Shimano, egyedül a fék Giant Root rajta (hidraulikus tárcsa 160 mm). Nem Root 2, nem MPH! Valakinek van infója, hallomása, esetleg tapasztalata erről a fékről, a Giant Rott szériáról, hibáiról, erényeiről???
Városba, kisebb-közepes túrára kellene trekking bringára. Ha esetleg felmegyek egy hegyre, azért ne Frédi-Béni üzemben kelljen lemenni...Az igény annyi: "csak tegye csendben a dolgát"; lassítson, állítson meg, ha én azt akarom, de csak, ha én akarom!
Persze ne levegősödjön, ne szivárogjon, ne folyjon, ne nyekeregjen (tudom vizesen mindegyik...), ne idegesítsen, és persze legyen hozzá alkatrész, ha kell, de ne kelljen!
Bikeradar 1,5 * De ami itt írnak, nekem számít, amire én használnám?: http://www.bikeradar...sc-brake-34970/
Köszönök minden segítséget:
Z
Írta 2016. december 09. - 20:28
Köszönöm, ez jó hír, legalább nem költökaz XT-ben kerámia a dugattyú, de ettől nem lesz erősebb mint a deore amit használsz. csodálkoznék, ha rettenetes különbséget fedeznél fel a kettő közt. amíg működik a deore én nem cserélném le a helyedben. cserélgesd benne az olajat évente, aztán viszlát.
Írta 2016. december 09. - 19:37
Sziasztok!
Deore fékem van Icetech betettel és tarcsaval.Érdemes lecserelni m785-re, erősebb? Azt a féket istenitik, de mintha azt olvastam volna, hogy a kulonbseg csak a fekkarnal való allithatosagnal van.
Köszönöm!
az XT-ben kerámia a dugattyú, de ettől nem lesz erősebb mint a deore amit használsz. csodálkoznék, ha rettenetes különbséget fedeznél fel a kettő közt. amíg működik a deore én nem cserélném le a helyedben. cserélgesd benne az olajat évente, aztán viszlát.
Írta 2016. december 09. - 16:20
Deore fékem van Icetech betettel és tarcsaval.Érdemes lecserelni m785-re, erősebb? Azt a féket istenitik, de mintha azt olvastam volna, hogy a kulonbseg csak a fekkarnal való allithatosagnal van.
Köszönöm!
Írta 2016. november 27. - 07:54
Használt shimano zee szettet készülök venni mire figyeljek, miket nézzek meg a vásárláskor?
Írta 2016. október 05. - 17:28
Köszönöm, holnap kipróbálom! Egyébként találtam i-spec csavarkészletet a Bike-discount-nál, de ez sokkal tutibb, olcsóbb és gyorsabb. Ha sikerül, jövök neked eggyel!
Hogy boldogultál a csavarral?
Írta 2016. szeptember 17. - 21:16
Egy kúpos fejű M5-ös csavar fejét két oldalról megreszelve nem lesz jó?
How to make your own I-Spec mount/bolt (DIY)
Blash! Köszönöm, holnap kipróbálom! Egyébként találtam i-spec csavarkészletet a Bike-discount-nál, de ez sokkal tutibb, olcsóbb és gyorsabb. Ha sikerül, jövök neked eggyel!
Írta 2016. szeptember 17. - 20:15
Egy kúpos fejű M5-ös csavar fejét két oldalról megreszelve nem lesz jó?
How to make your own I-Spec mount/bolt (DIY)
youtube.com/watch?v=9sFDEQUsCL4
blash módosította - 2016. szeptember 17. - 20:16
Írta 2016. szeptember 17. - 13:06
csavarbolt? nehezen tudom elkepzelni, hogy vkinek tobb lenne... folosbe.
Ez egy speciális csavar, nem tudom leírni, én is csak egyszer láttam. Kizárt, hogy csavarboltban kapható. Az egész úgy van kitalálva, hogy ne lehessen más váltókart illeszteni a fékkarhoz. Jó fejek ezek a japók...
Csak azt tudom elképzelni, ha valakinek van egy éppen ilyen "fékváltó" karja használaton kívül. Kölcsönbe is jó lenne, fritzekből úgyis kiszedek egyet (Radon).
Írta 2016. szeptember 17. - 12:51
785-ös i-spec fékkarhoz keresem azt a kicsi spéci csavart, ami a váltókar csavarját rögzíti. Kölcsönbe is jó lenne, ha van valakinek elfekvőben!
SOS, köszönöm!
csavarbolt? nehezen tudom elkepzelni, hogy vkinek tobb lenne... folosbe.
Írta 2016. szeptember 16. - 17:24
785-ös i-spec fékkarhoz keresem azt a kicsi spéci csavart, ami a váltókar csavarját rögzíti. Kölcsönbe is jó lenne, ha van valakinek elfekvőben!
SOS, köszönöm!
Írta 2016. szeptember 11. - 08:43
Félmegoldással tettem a helyére a dolgokat. Soha nem használtam a gyári pofákat és tárcsákat (Shimanoval használom) és most a gyári fékpofákat akartam beletenni. Időközben vettem Shimano-t ami mint kiderült "sokkal" keskenyebb. Kis beállítás után tökéletesen működik vele.
Írta 2016. szeptember 09. - 20:08
nyisd meg a tartalyt, es ugy nyomd vissza. akkor kiderul csak tegyel oda vmit, hogy ne folyjon szerte szet az olaj, ha megis kinyomja. ezt amugy se art megtenni, ha "rezeteled" a fekpofak helyzetet.
arn módosította - 2016. szeptember 09. - 20:15
Írta 2016. szeptember 09. - 11:47
Erre én is gondoltam, de ha így lenne akkor fel kellene keményednie tartós használat esetén.
Csak ez lehet egyébként....