Kicsit más téma. Tavaly jutottam hozzá durván akciósan egy MT8 fékszetthez. 260 EUR volt, tárcsákkal, mindennel együtt a teljes szett - igen, a két db fék. XT-8000-est cseréltem vele. Félve vásároltam meg, a korábbi negatív tapasztalataim ott éltem még a fejemben élénken. Gondoltam, ha nem lesz jó, ha olyan, mint az elődjei (MT-széria), maximum eladom.
Az a helyzet, ez egy JÓ fék. Bármit is tett vele a Magura, telitalálat! A fékbetét ugyan nem mindegy, milyen, van valamennyi különbség a fémes és gyantás fékereje között, de brutálisan erős mindkettővel.
Ergonómiája a Shimanohoz képest rosszabb volt. Sőt, jelentősen rosszabb, az első 1-2 hétben egy viccnek tűnt az, ahogyan húzom kellett. Közben megszoktam és egészen megkedveltem. Fél éve használom, hóban, fagyban, mindig tökéletesen működött, nincs az új Shimano fékekre jellemző nyomáspont vándorlása és a fékereje az XTR Trail fékszettem erejét bőven felülmúlja. Időközben szépen a németek is kimérték laborban és élesben, terepen egyaránt, erősebb, mint a SRAM 4-dugattyús Guide fékszettek és hasonlóan erős, mint a 4-dugattyús MT Trail.
Már versenyen is teszteltem idén. Nem találom a szavakat... Egy annyira sz*r, gagyi féket ennyire szuper fékké feljavítani!... Egyértelműen pozitív csalódás és nem félek ezt megosztani!
Épp a napokban akartam megkérdezni a tapasztalataidat
Köszi, hogy megosztottad.