Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Sziasztok!

Fékpofát akarnék cserélni a TRP Hylex típusú fékemen, de nem tudom a dugattyúkat visszatolni alapállapotba. 

A Shimano fékeken mindig a régi pofákat már nem sajnálva visszanyomom a dugattyúkat, cserélem a pofákat és készen is vagyok.

Mit tudok kipróbálni? Elöl és hátul is ez van, féktárcsatisztítóval nekimentem már. Amúgy semmi hibát nem érzek a fékeken, jól adagolható, optimális úton mozog minden, sokat fékezve sem keményedik fel. 

Köszönöm!    

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

neha osszevissza araznak... :) de szerencsere lefele is, mert pl talaltam abus lakatot kb nagykeraron.

Hát ez azért nagyon besikerült nekik, ennek tükrében! :D

https://www.bike-com...eraloel-p21348/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Van árképzés... Nézd a liter árat! :D

http://www.decathlon...id_8328451.html

neha osszevissza araznak... :) de szerencsere lefele is, mert pl talaltam abus lakatot kb nagykeraron.

• zeezoltano kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mongy 3900 az ajánlott listaára

de jobb helyken mérnek ki a literesből ott 800 egy deci

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Befagyott, de nem folyt. Bringabutikos cucc volt. Írtunk egy papírt (talán a nagykernek?) és később adtak egy javított változatot.

ez az első, hogy ilyet hallok valakitől. a "javított" működött rendesen? azért kérdem, mert nekem sem az első, sem a későbbi (a reach tekerő formájáról lehetett megkülönböztetni) változat nem bírta a hideget. 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem szerencsere az is rendesen mukodott :) -5-35 fokig hasznaltam kb. igaz nem volt olyan jo, mint a kesobbi m666.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Befagyott, de nem folyt. Bringabutikos cucc volt. Írtunk egy papírt (talán a nagykernek?) és később adtak egy javított változatot.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nekem cserélték. Onnan emlékszem, hogy egész életemben egy dolgot vittem vissza: br-m775-öt. :)

csak befagyott vagy folyt is? amelyik folyt, azt cserélték, azt tudom, de a hidegtűrés hiányát nem ismerték el. :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

a br-m775-öt cserélték, ha "befagyott"?

Nekem cserélték. Onnan emlékszem, hogy egész életemben egy dolgot vittem vissza: br-m775-öt. :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás

Ez a nyomáspont vándorlás olyan, hgogy amúgy ugyan akkora fékerőhöz ugyan olyan erővel kell húzni a kart, csak más ponton érezni?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
...

A 8000-es széria ha épp jól működik, erős, jól adagolható fék. Csak nem mindig működik jól. A leginkább zavaró a vándorló nyomáspont. Egyik pillanatban felkeményedik és alig pár mm-t húzva a fékkaron már blokkol a kerék, a következő pillanatban meg beesik a fékkar. Mindezt úgy képzeld el, hogy mondjuk ereszted lefelé a gépet és ahogy játsszol a fékkel, egyik pillanatban ilyen, másikban olyan. Össze-vissza és sajnos gyakran változik egyik és másik állapot közt.

Nem egyedi probléma. Így hirtelen simán 4 embert tudnék említeni csak az ismerősök közt, akinek ilyen fékje van és mindegyikük ugyanerre panaszkodik. Bikeradaron szintén erről írtak, ha jól rémlik...

SLX passz... Fékkar vagy féktest? Tippre előbbi, de majd a szakik megírják, melyik.

mongy amit irsz jelenseget, nekem ugy tunik, hogy a fektestnel vmi konstrukcios baki lehet, es nem lehet 100%osra (vagy nehez) legteleniteni.  melegedes hatasara a benn rekedt vandorlo buborek befolyasolja a nyomaspontot. de csak tippelek. m785os fektestet meg mindig lehet venni... egy probat lehet megerne, hatha kompatibilis. 40-45 eur.

A BB7-ről nem sok rosszat hallani. Havernak 2 bringája van, egyiken XT, a másikon meg BB7. A meglepő, hogy nem érzi sz@rnak még az XT mellett sem. És ezt már több embertől hallottam.

Volt egy régi német Bike Magazinban egy cikk egy fickóról, aki Alpok átkeléseket vezet egy utazási irodának, évente többet. Persze így lát mindenféle technikát a túrákon. A legtöbb gondot a hidrós fékeknél és a cipőknél tapasztalta.

ez szerintem azert viszonylagos :) a trp spyret tartjak a legjobb kabeles tarcsafeknek... ami jojo, de azert messze nem az r785 szintje.

arn módosította - 2016. szeptember 02. - 11:10

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A BB7-ről nem sok rosszat hallani. Havernak 2 bringája van, egyiken XT, a másikon meg BB7. A meglepő, hogy nem érzi sz@rnak még az XT mellett sem. És ezt már több embertől hallottam.

Volt egy régi német Bike Magazinban egy cikk egy fickóról, aki Alpok átkeléseket vezet egy utazási irodának, évente többet. Persze így lát mindenféle technikát a túrákon. A legtöbb gondot a hidrós fékeknél és a cipőknél tapasztalta.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi a tanácsokat!

Mechanikus tárcsafékből akkor sokkal több nem hozható ki gondolom :)

avid bb7 ből igen

de az meg alig lesz ólcsóbb mint egy slx vagy deore hidrós

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

hu ez eleg gaz :) foleg, hogy elozo mennyire egy franko fek volt... de ezt nem cserelik gariban? vegulis eleg jo indok, hogy nem tudsz megallni...

br-m985-ös fékem volt 2 évig, a Trail verzió. Na az etalon volt. A korábbi XT-ből is volt egy rövid ideig, az alatt a kis idő alatt szépen tette a dolgát, míg nálam volt.

Mondjuk ha egy Avid Elixir5/7 vagy a 8000-es Shimano közt kellene választanom, még mindig az utóbbi... :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

hu ez eleg gaz :) foleg, hogy elozo mennyire egy franko fek volt... de ezt nem cserelik gariban? vegulis eleg jo indok, hogy nem tudsz megallni...

a br-m775-öt cserélték, ha "befagyott"?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A 8000-es széria ha épp jól működik, erős, jól adagolható fék. Csak nem mindig működik jól. A leginkább zavaró a vándorló nyomáspont. Egyik pillanatban felkeményedik és alig pár mm-t húzva a fékkaron már blokkol a kerék, a következő pillanatban meg beesik a fékkar. Mindezt úgy képzeld el, hogy mondjuk ereszted lefelé a gépet és ahogy játsszol a fékkel, egyik pillanatban ilyen, másikban olyan. Össze-vissza és sajnos gyakran változik egyik és másik állapot közt.

Nem egyedi probléma. Így hirtelen simán 4 embert tudnék említeni csak az ismerősök közt, akinek ilyen fékje van és mindegyikük ugyanerre panaszkodik. Bikeradaron szintén erről írtak, ha jól rémlik...

SLX passz... Fékkar vagy féktest? Tippre előbbi, de majd a szakik megírják, melyik.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mi is a gond az m8000 fekekkel? konkretan hogyan jelentkezik?

az slxet is erinti ez a problema?

a fektest vagy a kar a problemas?

arn módosította - 2016. szeptember 01. - 09:53

catchke2ro

catchke2ro

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Köszi a tanácsokat!

Mechanikus tárcsafékből akkor sokkal több nem hozható ki gondolom :)