Sziasztok!
Keresgettem a fórumban a hozzám hasonló fék problémákra, de kevés 150 kilós ember kezd el aktívabban bicajozni, én ilyen vagyok
Szóval nemrég óta van egy DEMA Barro 3.0-m, nagyon szeretem, 100-150 km-t tettem bele eddig. Ma egy meredekebb területre mentem, és lefele jövet (nem fékezés nélkül száguldottam, fékezgettem rendesen) az első fékem elkezdett ordítani (fémes hang, mintha 0 fékpofa lenne, pedig látszatra van), és menet közben is mintha hozzáért volna néha magától). A hátsó fék meg rettentő büdös lett, és kb 0-ra csökkent a fékhatás (pláne hogy az elsőt nem mertem behúzni mellé, olyan hangos volt). A fék a gyári: EXTEND Mechanic MD11, 180/160mm
Szervizbe fogom vinni, de még nem bízok 100%-ig a szerelőben, ezért kérem ki a véleményeteket. Mi az esélyesebb:
- Normális, nyugodjak bele, majd ha lefogyok nem fog megizzadni a fék, addig meg hosszabb lefele úton tolom
- Elkopott a fékpofa, csere kell
- Simán rossz minőségű a pofa, vagy a fék, cseréljem le jobbra - (a teljes fékcsere azért fájna most a pénztárcámnak :/ )
- Csak beállítás kérdése, állíttassam be
Tényleg csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy a szerelő nehogy rám verjen egy esetlegesen szükségtelen költséget
Köszi a segítséget!
üdw
Ádám