Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. szeptember 03. - 14:00
Írta 2010. szeptember 03. - 13:52
van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...
Mester oszd meg velünk a titkot!
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. szeptember 03. - 13:50
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. szeptember 03. - 13:29
Bocs, de mit jelent az ha a fék full digitális? Láma vagyok még, nem értem. Köszi!
Azt érted milyen ha nyúlós? Na pont annak az ellenkezõje.
Ha behúzod a fékkart akkor nagyon éles a határvonal aközött, hogy hozzér-e a tárcsához a fékpofa vagy nem.
Írta 2010. szeptember 03. - 13:22
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. szeptember 03. - 13:18
van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...
Elmondod mi az?
Írta 2010. szeptember 03. - 13:16
Írta 2010. szeptember 03. - 13:14
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 03. - 11:23
Írta 2010. szeptember 03. - 11:09
az xt csak azoknak nyúlik akiknek nincs rendesen légtelenitve
bárkinek digitálisra légtelenitem az xt-jét
simán xt > elixir (na az a nyúlós takony sz*r - legalábbis amit a speciken próbáltam az volt)
Szia Rob!
Van valami trukk az XT legtelenitesnel? 2008-as fekem van, es digitalisnak nem neveznem legtelenites utan sem, annyi, hogy a fekcsovet es a fektestet utogetem, mikozben tolom bele az olajat, de igy is lenyegesen nyulosabb, mint egy avid. Ettol fuggetlenul szeretem
Írta 2010. szeptember 03. - 11:08
nyeregbeülsz és elhajlik? ráadásul egy giant trance, aminek merev a hátsó háromszöge?
huhh, ezek érdekes dolgok
Írta 2010. szeptember 03. - 10:49
A "szinte" igen fontos szó mert nem generális orvosság. Túl sok új gépnél tapasztaltam ezt a hibát (nem csak a saját régi lomjaimnál), így nem feltétlenül a "lepuhult papucs" lehet a probléma forrása.
Tényleg fontos szó.
Valóban nagyon sok új gépnek alapból rosszul megmunkált a papucsa.Tapasztalás szerint(enyim)viszont ha Avid féknél megmarom a tárcsafék szemet,attól nem fog elmúlni a rezonálás.
Azt is tartom,hogy az már igen kaki váz,amit az avid rendszere nem tud áthidalni.
Lepuhult váz/vázpapucshoz (viccesen hangzó) annyit: adott egy Giant Trance x váz,másfél éves.
Elsõ évben tökéletes volt,bármilyen fékkel(Juicy 5,7,Sroker Trail,Ace,Madzagos Avid).Most terhelés nélkül tökéletes a beállítás,pont középen van a tárcsa.Ha ráülök,kifelé elhajlik az egész a féktest elnyomja oldalra a tárcsát.
Szerintem ez annyi,hogy rugalmas lett a vázam.
Nem a megoldás van nálam ,csak egyéb lehetõséget vetek fel.
Írta 2010. szeptember 03. - 09:33
az xt csak azoknak nyúlik akiknek nincs rendesen légtelenitve
simán xt > elixir (na az a nyúlós takony sz*r - legalábbis amit a speciken próbáltam az volt)
Az elixirben gyárilag elég sz@r lötty van, mind2 fékem fellevegõsödött, a gyári fluidumban mindenféle kis cuccok úszkáltak, új DOT 5.1-essel rendesen lelégtelenítve ez is full digitális lett.
Írta 2010. szeptember 03. - 07:58
Javasolt,de felesleges,mert az Avid épp azért az ami,mert képes kiküszöbölni a váz vagy a teló hibáit.
Rája van biggyessztve a kúpos alátét,ez szinte mindig elég a korrigáláshoz.
A "szinte" igen fontos szó mert nem generális orvosság. Túl sok új gépnél tapasztaltam ezt a hibát (nem csak a saját régi lomjaimnál), így nem feltétlenül a "lepuhult papucs" lehet a probléma forrása.
Írta 2010. szeptember 03. - 02:28
Nem mintha ezt a kúpos alátétet nem csináltam volna meg a hayes fékemhez De láttam már másnál is nem avidnál.Javasolt,de felesleges,mert az Avid épp azért az ami,mert képes kiküszöbölni a váz vagy a teló hibáit.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 03. - 00:33
Betonra csinálom a Juicy 5-öst is.
Írta 2010. szeptember 03. - 00:30
Javasolt megmunkálni a tárcsafékszemet erre szolgáló eszközzel (ha budapesti vagy, akkor Zöldpont, Bringavarázs), ami javíthat a problémán, de ez a "hiba" számos más Avid típussal is elõfordul (nagy valószínûséggel a szögben állítható féknyeregre vezethetõ vissza a probléma forrása).
Javasolt,de felesleges,mert az Avid épp azért az ami,mert képes kiküszöbölni a váz vagy a teló hibáit.
Ha hátul rezonál a fék ,az lehet régebbi váz is."Lepuhul" a papucs.
Írta 2010. szeptember 02. - 22:55
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. szeptember 01. - 22:55
Írta 2010. szeptember 01. - 15:51
pont fordítva. pivot set screw=forgáspont rögzítõ csavar. lever reach adjuster screw=távolság állító csavar. a videón is a belsõ csavart mutatja, nem a külsõt.
Tiszta mar! Koszonom a kiigazitast!