Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. szeptember 04. - 11:56

Kösz!
Írta 2010. szeptember 03. - 19:46

De rezoánlhat attól is ha full tükrõs a fékpofa.
...hatna,de már a sokadik betét jár benne...
Egy se kopott el,csak nyilván próbálkozom.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. szeptember 03. - 19:06

Írta 2010. szeptember 03. - 17:45

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 03. - 17:27

bringavarázs postja kissé fura nekem annyiba h bizarr h egy év alatt a felpuhul a váz, ez fémtanilag fura nekem. nem "puhul"
tényleg nem beszolni akarok...
nem lehet h más a kerék, tárcsa mittomén?
Kerék 10-es átütõ tengelyes.
Szerintem az nem hajlik.A fémtan a mérnököknek van kitalálva.Sok olyan dolgot tapasztalok,ami mérnöki szempontból lehetetlen lenne,szerviz szempontból mégis elõfordul.
A puhul szó nem nyerõ,csak nem találtam jobbat.Elveszti a vásárláskori merevségét.
Beszólni is lehet,szeretek vitázni,ha van kivel.
Írta 2010. szeptember 03. - 16:49

tényleg nem beszolni akarok...

nem lehet h más a kerék, tárcsa mittomén?
Írta 2010. szeptember 03. - 16:31

Tényleg fontos szó.
Valóban nagyon sok új gépnek alapból rosszul megmunkált a papucsa.Tapasztalás szerint(enyim)viszont ha Avid féknél megmarom a tárcsafék szemet,attól nem fog elmúlni a rezonálás.
Azt is tartom,hogy az már igen kaki váz,amit az avid rendszere nem tud áthidalni.
Lepuhult váz/vázpapucshoz (viccesen hangzó) annyit: adott egy Giant Trance x váz,másfél éves.
Elsõ évben tökéletes volt,bármilyen fékkel(Juicy 5,7,Sroker Trail,Ace,Madzagos Avid).Most terhelés nélkül tökéletes a beállítás,pont középen van a tárcsa.Ha ráülök,kifelé elhajlik az egész a féktest elnyomja oldalra a tárcsát.
Szerintem ez annyi,hogy rugalmas lett a vázam.
Nem a megoldás van nálam ,csak egyéb lehetõséget vetek fel.
Nem is kívánok vitába szállni az érveiddel, mert egyet kell értenem az általad tapasztalt dolgokkal. Ráadásul neked sokkal több vas fordul meg a kezeid között, mint nekem. Az viszont tény, hogy a minõségi gépeknél (prémium márkák/modellek) ezzel a hibával még nem találkoztam, legyen az bármilyen idõs.
Írta 2010. szeptember 03. - 16:18

Esetleg próbáltad már a féktestet igazítani? Az oké, hogy a pofát és bowdent állítgatod, de az nekem sem mûködött. Adaptercsavarokat kicsavarod, féktestet kicsit kijebb mozgatod. Csavarok meghúz és utánna állítasz pofát és bowdent. Nekem kb. ennyi volt hasonlóan nulla fékerõvel bíró, szervízben rosszul beállított, elsõ Avid BB5 esetén. Most qrvára harap.
Itt volt a pont!
Röviden: elsõ tárcsafék lóf***t se fogott. A féktestet tegnap kicsit közelebb nyomtam a mozgó pofához, csavarok meghúz, állítható pofa közelebb tol és jött a tesztkör. A ház melletti dombon legurultam, éppen egy métert mentem, rárántottam és majdnem orrba vágott az anyaföld!
Akinek hasonló problémája van esetleg ezzel is szórakozzon, jutyúbon is van sok videó errõl.
Írta 2010. szeptember 03. - 14:15

van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...
Izé, Sala. Oszdmegpluszegy vagy mit szoktak ide írni

De lehet a dorado-s sörözéskor is titkokat mondani. 'Osztán ha mégsem hagyom ki azt a momentumot, te fizeted a sört

Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 03. - 14:05

Írta 2010. szeptember 03. - 14:00

Írta 2010. szeptember 03. - 13:52

van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...
Mester oszd meg velünk a titkot!

Írta 2010. szeptember 03. - 13:50

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. szeptember 03. - 13:29

Bocs, de mit jelent az ha a fék full digitális? Láma vagyok még, nem értem. Köszi!
Azt érted milyen ha nyúlós? Na pont annak az ellenkezõje.

Ha behúzod a fékkart akkor nagyon éles a határvonal aközött, hogy hozzér-e a tárcsához a fékpofa vagy nem.
Írta 2010. szeptember 03. - 13:22

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. szeptember 03. - 13:18

Elmondod mi az?

Írta 2010. szeptember 03. - 13:16

Írta 2010. szeptember 03. - 13:14

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 03. - 11:23

Írta 2010. szeptember 03. - 11:09

az xt csak azoknak nyúlik akiknek nincs rendesen légtelenitve
bárkinek digitálisra légtelenitem az xt-jét
simán xt > elixir (na az a nyúlós takony sz*r - legalábbis amit a speciken próbáltam az volt)
Szia Rob!
Van valami trukk az XT legtelenitesnel? 2008-as fekem van, es digitalisnak nem neveznem legtelenites utan sem, annyi, hogy a fekcsovet es a fektestet utogetem, mikozben tolom bele az olajat, de igy is lenyegesen nyulosabb, mint egy avid. Ettol fuggetlenul szeretem