Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. szeptember 10. - 23:18

Amúgy jól rámhoztátok a frászt, rohantam megnézni az Avidomat. Szerencsére semmi baja.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 10. - 23:10

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. szeptember 10. - 22:36

Nem minden körülmények között. Ha a korrózió eredménye egy puha, összerepedezett oxid (vagy bármilyen más összetételû) réteg, akkor semmi nem akadályozza meg azt, hogy a folyamat tovább menjen.
Kémia órák kedvenc kísérlete, hogy alumíniumot megcseppentenek higany-klorid oldatával és a fém felületén szemmel látható gyorsasággal kinõ a szálas szerkezetû oxid réteg, ami egészen addig tart, amíg az egész porrá nem hullik szét.
Itt persze nem ez okozza a jelenséget (azért nem is olyan gyors), de hasonló a helyzet.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. szeptember 10. - 22:30

Alumíniumon nem terem magától újra az oxigréteg?
De igen.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 10. - 22:20

Írta 2010. szeptember 10. - 22:05

Az alunál nehéz megakadályozni az a fajta korróziót, amikor kialakul ez a kissé gödrös, foltos felület. Hiába a mosás, törlés, az összefüggõ oxidréteg már nincs meg. Fémtisztára kellene takarítani + eloxxal újraépíteni a tömör réteget. Általánosságban...a fék ötvözetének összetétele persze meghatározza, hogy ez egyáltalán megoldható e.
Trance
Írta 2010. szeptember 10. - 21:48

Igazából folyamatosan használatban van ~4 éve, de valszeg nem a sólé, mert városban nem használom, az meg szinte nulla táv, amíg elérek vele az erdõig.
És már 1 éve elindult a dolog, de most nagyon rákapcsolt hirtelen![]()
De önmagában az Avid elkerülésével nem ússza meg az ember a dolgot, mert 2 Shimano fékem is produkálta ugyanezt.
Pontosabban csak az egyik, a másikat sajnos gondatlanság "ölte" meg, mert DOT olajat kapott.
Nekem is megjelent ez a jelenség a Hayes-en az egyik csavar körül amin régebben kicsit szivárgott a folyadék...bár ez nem ilyen nagy--egyenlõre
"just chillin killin"
Írta 2010. szeptember 10. - 20:46

Írta 2010. szeptember 09. - 11:36

azt tartom hogy a 4 dugós xt egy takony volt....
de ez a fapados deore 575 -a legpryttyább tárcsával aszem- ami a dawgon van, egy qrva jó fék.....azt el kell ismernem. nem is cserélem le, max a tárcsákat.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. szeptember 09. - 10:49

És már 1 éve elindult a dolog, de most nagyon rákapcsolt hirtelen

De önmagában az Avid elkerülésével nem ússza meg az ember a dolgot, mert 2 Shimano fékem is produkálta ugyanezt.
Pontosabban csak az egyik, a másikat sajnos gondatlanság "ölte" meg, mert DOT olajat kapott.
Írta 2010. szeptember 09. - 08:38

belül nem kezdte ki az alut?
Tényleg...
Viszont az oxidációhoz oxigén is kell, és az bent lehet hogy nincs

Persze ez már csak okoskodás, viszont a festéket a DOT4 biztosan megeszi, ezt már tapasztaltam.
Írta 2010. szeptember 09. - 06:41

Írta 2010. szeptember 09. - 00:18

Sziasztok,
nemrég megjelent egy furcsa jelenség a fékkaron...
Elvileg megfelelõ olajjal volt (anno) feltöltve.
Mi lehet az ok?
KpHost.hu - fekkar.jpg - - Kpfeltlts, ingyenes kpfeltltő. gyors megbzhat trhely
Szerintem ebbe a "megfelelõ olaj" a DOT4-es, ami elég agresszív anyag, egyszerûen lemarta a festéket és kikezdte az alut.
Írta 2010. szeptember 08. - 20:16

Egyébként én láttam már ilyet fehérség nélkül, hogy lerúgta a festéket. Ezé' nem veszek Avidot.
Írta 2010. szeptember 08. - 17:28

Írta 2010. szeptember 08. - 17:19

szépen megmarta valami...
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. szeptember 08. - 16:57

nemrég megjelent egy furcsa jelenség a fékkaron...
Elvileg megfelelõ olajjal volt (anno) feltöltve.
Mi lehet az ok?
KpHost.hu - fekkar.jpg - - Kpfeltlts, ingyenes kpfeltltő. gyors megbzhat trhely
Írta 2010. szeptember 08. - 16:15

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. szeptember 08. - 16:11

Formula R1 vagy az új Formula The One.
Itten pár vélemény. Disc Brake System Reviews
Ha már xx-ben gondolkozol, akkor gondolom a jóra rászánod a pénzt.
Hi.
Formulát kevéssé vennék .
Lehetetlen megszüntetni a cicergését,illetve hamar kikopik a féknyereg,lógós lesz benne a dugattyú.
Melux,magyar forgalmazója meg erõs lóvékat kér érte,illetve viccesen kezeli a garanciát is.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.