Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

xc-re szerintem bármelyik jó. igazából hitvallás kérdése. én nem vennék avidot. xt-m van. tökéletes. harap mint az állat. egyszerû szervizelni és még szép is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

hoppalanta, tényleg :-)
Esztergomban lakom, gondolom Budapest a legközelebbi alternatíva. Probike-ban vettem a gépet, oda is vinném vissza, bár nem ismerem a szervízüket.
Egyébként célszerû egy fékbetét cserének otthon nekiállni vagy az is szervízes mûsor? (tudva, hogy ez lenne az elsõ tárcsafékem, amit szétszedek :-))

Az Altrix-ban is ki tudják neked cserélni, csak a Gábor nevû szerelõjüket keresd (bár lehet, hogy nincs is nekik más). Ha szerencséd van, akkor lesz nekik megfelelõ betét is (általában BBB-tõl van nagyobb választék, vagy hoznak Alligator-t).
A betét cseréje pár perc, bárhol elvégezhetõ és egyáltalán nem bonyolult, de ha se gyakorlatod, se merszed, hogy a gyártó honlapján, vagy a fórumokon található leírások alapján nekivágj, akkor vidd szervízbe.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

Választ nem tudok adni, mert nem próbáltam sajnos egyiket sem, de ez a link hasznos lehet a döntéshez: How We Test Hydraulic Disc Brakes - BikeRadar

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hoppalanta, tényleg :-)
Esztergomban lakom, gondolom Budapest a legközelebbi alternatíva. Probike-ban vettem a gépet, oda is vinném vissza, bár nem ismerem a szervízüket.
Egyébként célszerû egy fékbetét cserének otthon nekiállni vagy az is szervízes mûsor? (tudva, hogy ez lenne az elsõ tárcsafékem, amit szétszedek :-))

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Ma letöröltem a tárcsát, de nem segített. Asszem elviszem szervízbe, lehet hogy egy pofát is kéne cserélni rajta. Hová vigyem szerintetek?

Mondjuk nem ártana tudni hogy az univerzum melyik felén laksz vagy lehet mindenki ismer téged csak én nem , akkor bocs ;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nem mintha a pontos számok lettek volna a fontosak. Csak viszonyításképp írtam, hogy érthetõ legyen.. De mostmár akkor sem mérem le ;) Nem rakok fel kilométerórát :P .

Ja igen..
Balages! ha elkopott a pofa akkor is csinálhat ilyet :) Alapvetõ dolgok már túl egyszerûek :D

Ride everywhere.

.

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Az elsõnek jobban kéne fognia..
Az elõzõ oldalon pont ezt tárgyaltuk.
Szerintem is olajos lehet a pofa. Süsd ki egy vasplatnin a tûzhelyen, és gyógyszertári alkohollal! NE tárcsatisztító vagy egyéb alkoholos szarral!!! takarítsd le a tárcsát. A sebbenzin is jó lehet.

Ma letöröltem a tárcsát, de nem segített. Asszem elviszem szervízbe, lehet hogy egy pofát is kéne cserélni rajta. Hová vigyem szerintetek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem kiugrana a szeme is....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

merd le. 30km/h-rol 1meteren belul soha nem allsz meg. max ha az 1meter vegen egy betonfal van.

Az kb 35m/s2 lassulás lenne. Nem semmi...

A sebesség mindent megold.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
BB7 jó lenne RT-78/79-as tárcsával? vagy inkább a gyári roundagon + CL-IS adapter az agyra(WH-M505 kerékszett). 160mm-ben gondolkodám. melyik az shimano tárcsa ami hajlamos lazulni a csapoknál?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Erõs sacc volt, de ha gondolod lemérem ;) (amúgy csak viszonyítás, ahogy írtam is. Ott volt a kb.)

merd le. 30km/h-rol 1meteren belul soha nem allsz meg. max ha az 1meter vegen egy betonfal van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
De amúgy is, blokkolnia kéne a fékeknek. Ez nem motor vagy autó, hogy abs kelljen. A blokkolt hátsókerék pl kis gyakorlattal tökéletesen irányítható =farolás.

Ride everywhere.

.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Itt most nem úgy nem fog jobban, hanem valószínû valami rosszalkodik:P

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Az elsõnek jobban kéne fognia..
Az elõzõ oldalon pont ezt tárgyaltuk.
Szerintem is olajos lehet a pofa. Süsd ki egy vasplatnin a tûzhelyen, és gyógyszertári alkohollal! NE tárcsatisztító vagy egyéb alkoholos szarral!!! takarítsd le a tárcsát. A sebbenzin is jó lehet.

Ride everywhere.

.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nem lehet, hogy koszos a tárcsa? Ugyan úgy kéne fogniuk.

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Üdv!

Valaki lécci szóljon már hozzá: van egy magellánom, rajta avid BB5 tárcsa. Az elsõ fék meg alig fog. A pofát már totál rátoltam a tárcsára, a fékkaron is kicsavartam az állítót. És ha álló helyzetben behúzom csontra, megpróbálok tekerni és enged egy két centit, egyszerûen nem blokkolja be a kereket.
A hátsó meg fog mint a zsír.
1. Normális, hogy az elsõ fék ennyivel gyengébb?
2. Mi lenne a helyes fékerõ-elosztás a két fék között?
3. Jó-e ha a hátsó is blokkolós keménységûre van állítva? (Ha a kocsiba szerelt ABS-bõl indulok ki sztem nem.) Pl. DH közben egybõl blokkol.
köszi

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Naaaa!:D
Biztos vagy te ezekben a távolságokban?

Erõs sacc volt, de ha gondolod lemérem ;) (amúgy csak viszonyítás, ahogy írtam is. Ott volt a kb.)

Ride everywhere.

.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Van valakinek tapasztalata a BBB fékbetétekrõl tárcsafékhez?

Én úgy néztem a BBB katalógust, hogy két féle van, az egyik valószínû szinterezett, a másik meg kék színû, gondolom az a mûgyantás.

Az áruk nem tûnik rosznak? Avid fékbe tervezek ilyet venni.

Juicy 5-ösben cseréltem le a gyárit mert az agyamra ment, BBB kék ment bele sokkaj jobb. Izéé bocs a tárcsa XTR.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Jó a kék, hayes és shimano tárcsához használtam, azokkal jól fog. Avidról nem tudok nyilatkozni.

Aviddal is jó nagyon
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.