Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
De, ez fizika, majd ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy emiatt nem tudsz megállni, meglátod. Csak hátsófékkel soha nem fogsz tudni olyan röviden megállni, mint csak elsõvel. Sheldon bácsi is megmondta, hogy hogyan kell fékezni.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én nem szégyenlem magam,országútin is ritkán használtam.Ez nem fizika hanem stílus kérdése.
KROSS Level A2

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
mondjuk azért meg tudok lepõdni az olyan kommenteken, hogy nem használom az elsõféket mer "orrabukom"

Nem kell fizikusnak lenni, elég egyszer kipróbálni, igazából nem is értem, hogy ez kérdés. Én ezt inkább magamban tartanám és elszégyellném magam. De a tapasztalaton kívül ahány jogsin eddig voltam (autó, motor) mindenhol elmondták a megfelelõ kontextusban a dolgot. Szóval ne éljünk biciklibelsõben.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kerékpárokon ahol van teleszkóp még hatványozottabban az elsõ fék fog (a beülés miatt még elõrébb helyezõdik a súlypont) szóval tessék használni az elsõ féket. sok esetben a hátsó nem lesz elég

amugy a brm445-2 jó kis fék, szinte deore szint, fékkar kb ugyanaz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nálam városban 100/0 körül van valahol, mivel elemelkedik kicsit a hátsó kerék, ha tényleg nagyot fékezek. Csúszós úton van inkább jelentõsége a hátsónak, legalábbis nálam. Meg nem akarom megsütni a tárcsám, ezért van hogy felváltva használom a kettõt.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én ezt úgy szoktam meg hogy a hátsóban betétet cseréltem és akkor kénytelen voltam gyakorlatilag csak az elsõvel lejönni a hegyrõl, ha meg akarsz állni szerintem 60/40 de lehet hogy 70/30 a fékhatás az elsõ fék javára.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
De egy autó nem is tud orra bukni:)
Ezért szoktam a motorokat felhozni példának, van, amin elöl két tárcsa is van, hátul meg egy kis "vacak".

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

"Csak sokan félnek tõle, hogy elsõ fékkel csak orra bukni lehet."
pont ezért. :) Egyszer belerögzõdik az emberbe és nehéz hozzászokni a használatához.
Milyen jó,hogy pont most fûztem be az új kerekeimet,télen fûzhetem át a hátsót a tárcsafékes agy miatt.
:D

Azért szerencse, hogy az autó gyárosok legyûrik helyettünk a félelmeinket és a megállásra koncentrálnak :)

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
"Csak sokan félnek tõle, hogy elsõ fékkel csak orra bukni lehet."
pont ezért. :) Egyszer belerögzõdik az emberbe és nehéz hozzászokni a használatához.
Milyen jó,hogy pont most fûztem be az új kerekeimet,télen fûzhetem át a hátsót a tárcsafékes agy miatt.
:D
KROSS Level A2

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Pedig azzal hamarabb meg lehet állni:)
Csak sokan félnek tõle, hogy elsõ fékkel csak orra bukni lehet.
BB5 meg BB7 is nagyon jó választás. A gyári tárcsa nem túl jó, lejtõn könnyen elmelegszik, de nem annyira gagyi, hogy rögtön cserélni kelljen, nekem megvan kb 2-2.5 éve.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Lehet,hogy hülye vagyok de én az elsõt sohasem vagy ritkán használom.
Robogón sem.... :)
Lehet,hogy BB5 lesz,nagyon jókat írnak róla mindenhol.
Köszi a válaszokat.
:)
KROSS Level A2

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Városba hátra meg pláne fölösleges, csak hóban, meg nagyon nagy esõben van értelme a hátsó féket használni(meg terepen), amúgy az elsõ kerék sose fog megcsúszni, akármekkorát lehet fékezni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Személy szerint sosem bíztam a belépõ szintû hidraulikus fékekben. Én pl. nagyon meg voltam elégedve a BB7el, sõt még a BB5 is elég jól megfogta a 90 kilómat lejtõn lefele, persze 160asnál kicsit nagyobb tárcsa kellett hozzá. Városban pedig tökéletes volt a 160as tárcsa is. Ha hidraulikusat akarsz, akkor szerintem inkább spórolj még egy kicsit, de városi tekerészésre felesleges. Ez persze csak az én véleményem ...

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Urak!
Hátra szemezek a Shimano Alivio M445 hidraulikus fékszettel.Mivel csak városban és kisebb túrákon használom a gépet a fékerõ biztos elég lesz.A minõsége érdekelne.Kezdésnek elég lesz?Egyenlõre csak hátra akarok mert csak ott van konzol.
:)
KROSS Level A2

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha mukodik, akkor hasznald. de ugy tunik ideje beruhazni egy nagyobb fektarcsaba
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Tegnap Kékesrõl lefelé sikerült kicsit megégetni a tárcsám. KÉP
(Mondjuk tudtam h elõbb utúbb ez lesz a vége, mert rohadt nehezen hûl vissza. Nem ártana vmi jobb.)
A kérdés az az lenne, hogy ez mekkora probléma? Ennyitõl feltételezem használhatom még nyugodtan, vagy így jobban nyúzza a betétet vagy vmi? Bár most hogy belegondolok akár az is "megéghetett"...?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Aha akkor had rezegjen legalább van duda a bringámon. És amit az elsõ fékrõl írtam arra tud valaki mondani valami építõ kritikát?

crc-n van hope, de szintén csak 6"-os
lehet új agyba kéne beruházni, ez az öt csavaros valami õskövület lehet

atom86

atom86

új vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Nekem saint féktestem van, jelenleg alligator betéttel használom és rezonál; az avidom anno ugyanezt csinálta. Ha felmész ebike.hura, akkor megnézheted a gyári shimano betéteknél a leírást, van ami gyárilag ilyen. Szerintem nem kell szervizelni, fõleg akkor nem, ha jól fog.

Aha akkor had rezegjen legalább van duda a bringámon. És amit az elsõ fékrõl írtam arra tud valaki mondani valami építõ kritikát?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
YouTube - Thomas Vanderham tests 2009 Prototype Saint
4:05-tõl végig zenél .p
shimano saint promo video :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem saint féktestem van, jelenleg alligator betéttel használom és rezonál; az avidom anno ugyanezt csinálta. Ha felmész ebike.hura, akkor megnézheted a gyári shimano betéteknél a leírást, van ami gyárilag ilyen. Szerintem nem kell szervizelni, fõleg akkor nem, ha jól fog.