Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Koszonom! A pontositas kedveert a "lever pivot set screw"-rol van szo nem pedig a "lever adjuster"-rol. Alabbi cikkben jol latszik mindketto.

pont fordítva. pivot set screw=forgáspont rögzítõ csavar. lever reach adjuster screw=távolság állító csavar. a videón is a belsõ csavart mutatja, nem a külsõt.

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

YouTube - Avid_Juicy7_Bleed
a videon 2:01nél látható kis imbusszal tudod állítani a fékkar távolságát

Koszonom! A pontositas kedveert a "lever pivot set screw"-rol van szo nem pedig a "lever adjuster"-rol. Alabbi cikkben jol latszik mindketto.
Sp

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Viszont kikotyogosodott hat csavarosról még nem hallottam ellenben a centerlockosból saját szememmel láttam 3-at is ebbõl az egyikkel még egy métert sem mentek akkor raktuk össze.

Hmm, ez igaz. Még egy plusz ok amit kihagytam a "miért nem szeretem a CL-t" felsorolásomból

Ride everywhere.

.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
YouTube - Avid_Juicy7_Bleed
a videon 2:01nél látható kis imbusszal tudod állítani a fékkar távolságát

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Sziasztok!

Elolvastam a magazin AM akademia fekekrol szolo cikket. Okosabb lettem par dologban. Kezdo hazi hackelokent nem tudom hogyan kezdjem el. Avid Juci 7-esem van aminek a fekkarjait szeretnem kintebb alitani (nagyobb szoget zarjon be a kormannyal), hogy satunal ne az ujjaimra huzzam a fekkart. Minden segitseget koszonok!
Sp

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Viszont kikotyogosodott hat csavarosról még nem hallottam ellenben a centerlockosból saját szememmel láttam 3-at is ebbõl az egyikkel még egy métert sem mentek akkor raktuk össze.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nézz szét alkatrész-ellátottságilag is azért. Itt lehet a nagy S vezet. (Nekem SLX van, teljesen perfekt)

CL alubakos tárcsa talán merevebb a hatcsavaros megoldásnál.

Mineral oil nem higroszkópos, nem köti meg a nedvességet, nem is koorozív.

Ha ezek számítanak...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

tehát ugyanolyan undírótó nyúlós takony mint a 2vel elõõti 4 dugós xt volt. azt is utáltam

csakis elixir

na, jelenleg az xt vs elixir versenyben az xt vezet minimálisan, de úgy látom hogy ez olyan 50-50% lesz. marad az hogy feldobok egy 20 ast :) (de cinkeltet mert inkább koppanós mint nyúlós...:) köszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Javasolt megmunkálni a tárcsafékszemet erre szolgáló eszközzel (ha budapesti vagy, akkor Zöldpont, Bringavarázs), ami javíthat a problémán, de ez a "hiba" számos más Avid típussal is elõfordul (nagy valószínûséggel a szögben állítható féknyeregre vezethetõ vissza a probléma forrása).

Echo

Echo

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne egy 2008-as, 2009-es, 2010-es BB7-el kapcsolatban, hogy vajon mért hajlamos mind rezonálni? 203, 203, 185mm-es tárcsákkal használom õket, és eddig ha jónak tûnt a beállítás, elkezd rezonálni az egész bizonyos fékezési feltételekkel. Ha úgy állítom be, mint ahogy azt a Sram szakemberei is javasolják, hiába jó az elv, valahol mégsem tökéletes, mert lefixálva a féktestet nem tök párhuzamosak a pofák a tárcsával, ezt jól látni a fékezéskor a féktest elõtt és mögött máshogy mozduló tárcsán, de bezzeg ilyenkor nem nyikorog. Ha én lövöm be apró mozdítással, hogy tök párhuzamosan tolja a pofa a tárcsát, akkor viszont elõjön a nyüszítés. Van ötletetek, mit csinálhatok rosszul? Nem akarom úgy hagyni az egészet, hogy ferdén áll, hogy aztán ferdén kopjanak a pofák, s ráadásul nyúlósabb is lesz a fékérzet. Valamit csak el kell hogy rontsak a beállításban, hiszen mindhárom fék ugyanúgy csinálja a hülyeséget, olvasni meg nem olvastam, hogy másnak is ilyen lenne.

Üdv: Atis

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

xt
never again!
két szett is fázós volt, és jött belõlük az olaj, pedig "az már nem az a széria". a garis csere féktest is szar volt.
szerintem. másoknak szerencséje (??) volt. :)
az erejével nem volt gondom, van benne elég. az extra modulálhatóság megszokható. kifnomultabb, jobban érezhetõ, "kényelmesebb" kezelhetõség mint az avid.
a kidolgozás így szemre tényleg jobb a shimano esetében, de mindez kevéssé vígasztalt.

tehát ugyanolyan undírótó nyúlós takony mint a 2vel elõõti 4 dugós xt volt. azt is utáltam

csakis elixir
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elixir

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
+1 xt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Még egy az XT-re. Jól fog, jól néz ki.
"Ride today, heal tomorrow"

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
+1 az xt-re

elõnyöket leírták már elõttem, és mind úgy is van :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.072 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

avid
volt juicy 7, amivel nem volt gondom (jó rángatott picit, de beállítás kérdése)
van elixir R, másfél éve gondtalanul fékezhetek. (télen is) a fékerõ teljesen rendben van, az adagolhatóság olyan "avidos": harapós, kemény, kicsit nyers érzés.
az avid (külsõ) kidolgozása kicsit elnagyolt hatást kelt, de teljesen elfogadható, picit "ipari" jellegû. egyedül a juicy biliacél csavarjai voltak zavaróak.

xt
never again!
két szett is fázós volt, és jött belõlük az olaj, pedig "az már nem az a széria". a garis csere féktest is szar volt.
szerintem. másoknak szerencséje (??) volt. :)
az erejével nem volt gondom, van benne elég. az extra modulálhatóság megszokható. kifnomultabb, jobban érezhetõ, "kényelmesebb" kezelhetõség mint az avid.
a kidolgozás így szemre tényleg jobb a shimano esetében, de mindez kevéssé vígasztalt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

egy gyors kérdés: normál XC használatra Elixir R vagy XT (2008)? árban kb most ugyanott vannak

Sala mester ezt írja róluk

avid:+relativ könnyû, szép, - sok negativ tapasztalat miatt (kidolgozottsága, és most a belsõre gondolok) nem javaslom
XT: + etalon belsõ, tükörpolir minden, könnyû légtelenítés, ásványi olaj, - nah az nincs :D

shimano párti vagyok, abban tuti nem csalódsz

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Shimano XT-t itt dicsérték.

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Volna egy olyan kérdésem, hogy avid roundagon tárcsa helyett mit ajánlotok, ami jóval kevésbé (vagy nem annyira) melegszik?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

hoppalanta, tényleg :-)
Esztergomban lakom, gondolom Budapest a legközelebbi alternatíva. Probike-ban vettem a gépet, oda is vinném vissza, bár nem ismerem a szervízüket.
Egyébként célszerû egy fékbetét cserének otthon nekiállni vagy az is szervízes mûsor? (tudva, hogy ez lenne az elsõ tárcsafékem, amit szétszedek :-))

Esetleg próbáltad már a féktestet igazítani? Az oké, hogy a pofát és bowdent állítgatod, de az nekem sem mûködött. Adaptercsavarokat kicsavarod, féktestet kicsit kijebb mozgatod. Csavarok meghúz és utánna állítasz pofát és bowdent. Nekem kb. ennyi volt hasonlóan nulla fékerõvel bíró, szervízben rosszul beállított, elsõ Avid BB5 esetén. Most qrvára harap.