Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Akkor miért nem használ mindenki BB7-et? Könnyebb 45g-al még az elixir CR-nél is, és töredéke az ára, ráadásul egyszerûbb javítani is.
Egy középkategóriás hidraulikus fék azért jobb nála simán.

Ez tényleg örök téma...
Mert van marketing és a sima user elhiszi amit nagyon nyomnak.

Mert divat az olajos.
Mert sznobok az emberek.
Mert mindenki rohamtempóban fejleszt.
Mert sokan nem ismerik.
Mert már nem divat a drótos.
Mert sokan be sem tudják állítani,ha mégis ,nem megfelelõ komponensekkel használják=elkönyvelik szar féknek/terjesztik is.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

Már megint ez a "drótos vs löttyös" téma :D

a kérdésem a két fék nyújtotta fékerõ közti különbségre irányult. azt szerettem volna megtudni, hogy azonos tárcsátmérõk mellett, a gyári állapotú fékek kb. azonos fékkar cipábálás mellett mit tudnak.
az elõnyök-hátrányok, a tömegadatok, a bovdenezés minõségének valamint a pontos beállításnak fontossága eddig is világos volt számomra.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Kicsit megkésve! Köszi a tanácsot! És kb mennyiért megy a Csaszinál? Mert azért nem olcsók!

3 körül.
stumpjumpa

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

régi kétdugós saint szett mennyit nyomhat? (fékkar-nyereg-kábel,esetleg adapter)

Shimano BR-M800+BL-M800+BH63 (féknyereg+fékkar+fékvezeték) feltöltve, adapter nélkül:
- elsõ 300gr
- hátsó 315gr

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Már megint ez a "drótos vs löttyös" téma :D
Mindig csak az jön ki a végére, hogy más ;) Én jobban szeretem a löttyöset, de nincs baj a madzaggal sem. Itthon van mindkettõbõl, bár nem avid, hanem halyes, és hát a boltban szerelés után próbálgatva is csak ennyi a véleményem: A ritkábban többet (löttyös) vagy a többször kevesebbet (madzagos) karbantartásnyi, és a melegedési hajlamon (nem az, a másik ;) ) kívül nincs különbség azonos kategóriában.

Ride everywhere.

.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Kicsit megkésve! Köszi a tanácsot! És kb mennyiért megy a Csaszinál? Mert azért nem olcsók!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
régi kétdugós saint szett mennyit nyomhat? (fékkar-nyereg-kábel,esetleg adapter)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor miért nem használ mindenki BB7-et? Könnyebb 45g-al még az elixir CR-nél is, és töredéke az ára, ráadásul egyszerûbb javítani is.

BB7-hez hozzáadtad a fékkar és a bovdenezés tömegét is? Nekem az elixir R könnyebb mint a BB7.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Második körben meg azt,hogy jó beállítás mellett pont úgy fog...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem azért veszek meg egy féket,hogy aztán a nem létezõ/és vagy gyenge fékerejét(bármilyen okból adódóan) tuningoljam,illetve azt mondjam,hogy egy másik betéttel EZ hû ,de jó fék.Ha megvettem,alapból legyen már jó!
A BB7 alapból jól fog,anélkül ,hogy egyéb betétekkel kellene tuningoljam.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Így már nem reális összehasonlítás szerintem. Ha választanom kéne belépõ szintû hidraulikus fék és a bb7 között, akkor biztosan az utóbbit választanám. Azért az elixir csak nem belépõ szintû fék, de valóban, megfelelõ betét-tárcsa páros mellett foghat jobban, de ez elmondható a másik oldalról is. Igaz, nem próbáltam az utóbbit, de ha azt nézem, hogy nem belépõ szint, akkor azonos körülmények között csak jobb már. Lehet, hogy nem, nem próbáltam. ^^ Ellenben egy féket sem írnék le addig, amig pár fékpofával nem próbáltam ki.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szerintem foghat.
Ha jobb benne a fékpofa /tárcsa viszonya miért ne?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ha kicsit nagyobb erõvel kell húzni, akkor már nem foghat ugyanúgy. :) Egyébként tény, nagyon jó kis fék a bb7, de azért a hiraulikus fékeknek is meg vannak az elõnyei. Bár én inkább magura/shimano párti vagyok. VIszont ha bowdenes, akkor nálam sok fék nem jöhet szóba, max bb széria és az mx4. Mikor légtelenítettem a fékem, akkor vettem észre, hogy rossz benn egy o gyûrû, hihetetlen, hogy mennyit jártam utána, mire sikerült beszerezni, és alig volt 3mm átmérõre. Persze nem szabvány volt ... Szóval valóban, van bõven elõnye a bb7-nek, és én is elgondokoztam a cserén, fõleg emiatt.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Második körben meg azt,hogy jó beállítás mellett pont úgy fog.
98 kg vagyok.
Illetve egy rakás szívástól meg tudod magad kímélni,ha otthon mókoló típus vagy.
Amiben más, az az áttételi aránya,kicsit nagyobb erõvel kell húzni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Elsõre azt mondanám, hogy ég és föld. Bowdenes vs hidraulikus, valszeg az elixir jóval jobb ilyen téren. Egy ideig engem is vonzott, aztán vettem 2 dugós saintet és nem bántam meg.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
avid elixir r és bb7 ereje között azonos tárcsák mellet mekkora fékerõ különbség lehet?
gondolkozok a bb7 vásárláson, vonz az egyszerûsége és megbízhatósága. xt karokkal lenne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Kool Stop.
Bringarázs

...nem én vagyok.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
BBB gyantásat. Imperátorban a Csaszinál szerintem van, ha nincs, másnapra megrendeli.
stumpjumpa

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Sziasztok! Avid Juicy 5-be milyen típusú betétet érdemes venni és hol?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Arra gondolsz, amit bele kell tekerni a csõbe? Én Avidot cseréltem le rá és akkor összehasonlítottam a két csõ belsõ átmérõjét. Egy hajszálnyi különbség volt köztük (az Avid a szûkebb). Az utolsó tekerésekhez már kulcs kellett, így egy kisebb átmérõjû csõ esetén még nehezebben mehet.
A külsõ átmérõben szintén volt eltérés, de ez maximum annyit jelenthet, hogy amíg a Goodridge esetén le kellett vágni a külsõ, fémszövetet takaró réteget, hogy rámenjen a külsõ fémhüvely, addig az eredeti simán belement.

Igen, arra. Gondoltam, hogy a formulámat rövidebbre vágom és felteszem elõre, mert nem a legjobb párosítás a 140es ashimával. De közben találtam itthon egy sram 9.0-t, aminek ugyanilyen a csatlakozása.

A sebesség mindent megold.