Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Oké tx a tanácsot hol kezdõdik a minõségi cucc?esetleg márka?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem várj még egy kicsit gyûjts még egy kicsit és a karácsonyi crc (vagy egyéb online áruházi) karácsonyi vásáron sokkal minõségibb cuccot vehetsz mint máskor vagy marad a Bikemag apróhirdetései.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
sziasztok,segitsetek pls 80 kg-os vagyok szeretnék váltani hidra fékekre,szeretek lefelé állat módjára utazni kb 20 rigóm lenne 1 settre mit vegyek?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Igen, te.
De az is lehet ,hogy én vagyok egy picit k...ra igényes mindenre.:)
...és ezáltal természetesen bevonzom a mindig szar dolgokat.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
biztos én csinálok rosszul valamit, de nekem két év alatt csak betétet kellett cserélnem a löttyösben :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ez mind igaz,de még mindig az a véleményem,hogy ha magad szerelsz,arányaiban jóval kevesebb a gond vele.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

a rugóerõ is más. a bowdenes használatától jobban fáradnak az ujjak.

Én is ezért váltottam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"a kérdésem a két fék nyújtotta fékerõ közti különbségre irányult. azt szerettem volna megtudni, hogy azonos tárcsátmérõk mellett, a gyári állapotú fékek kb. azonos fékkar cipábálás mellett mit tudnak."
A más áttételi arány miatt a bowdenest nehezebb húzni.Vagyis szerintem hosszabb távon fárasztóbb.

a rugóerõ is más. a bowdenes használatától jobban fáradnak az ujjak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

avid elixir r és bb7 ereje között azonos tárcsák mellet mekkora fékerõ különbség lehet?
gondolkozok a bb7 vásárláson, vonz az egyszerûsége és megbízhatósága. xt karokkal lenne.

Nekem az elixir harapósabb mint a bb7 volt. Hosszú meredek lejtõkön a bovdenes jobban megsült. Ettõl függetlenül sárbringára biztos BB7-et akarok, mert igénytelenebb és nincs olyan, hogy gyárilag levegõs...

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
"a kérdésem a két fék nyújtotta fékerõ közti különbségre irányult. azt szerettem volna megtudni, hogy azonos tárcsátmérõk mellett, a gyári állapotú fékek kb. azonos fékkar cipábálás mellett mit tudnak."
A más áttételi arány miatt a bowdenest nehezebb húzni.Vagyis szerintem hosszabb távon fárasztóbb.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Akkor miért nem használ mindenki BB7-et? Könnyebb 45g-al még az elixir CR-nél is, és töredéke az ára, ráadásul egyszerûbb javítani is.
Egy középkategóriás hidraulikus fék azért jobb nála simán.

Ez tényleg örök téma...
Mert van marketing és a sima user elhiszi amit nagyon nyomnak.

Mert divat az olajos.
Mert sznobok az emberek.
Mert mindenki rohamtempóban fejleszt.
Mert sokan nem ismerik.
Mert már nem divat a drótos.
Mert sokan be sem tudják állítani,ha mégis ,nem megfelelõ komponensekkel használják=elkönyvelik szar féknek/terjesztik is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.071 hozzászólás

Már megint ez a "drótos vs löttyös" téma :D

a kérdésem a két fék nyújtotta fékerõ közti különbségre irányult. azt szerettem volna megtudni, hogy azonos tárcsátmérõk mellett, a gyári állapotú fékek kb. azonos fékkar cipábálás mellett mit tudnak.
az elõnyök-hátrányok, a tömegadatok, a bovdenezés minõségének valamint a pontos beállításnak fontossága eddig is világos volt számomra.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Kicsit megkésve! Köszi a tanácsot! És kb mennyiért megy a Csaszinál? Mert azért nem olcsók!

3 körül.
stumpjumpa

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

régi kétdugós saint szett mennyit nyomhat? (fékkar-nyereg-kábel,esetleg adapter)

Shimano BR-M800+BL-M800+BH63 (féknyereg+fékkar+fékvezeték) feltöltve, adapter nélkül:
- elsõ 300gr
- hátsó 315gr

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Már megint ez a "drótos vs löttyös" téma :D
Mindig csak az jön ki a végére, hogy más ;) Én jobban szeretem a löttyöset, de nincs baj a madzaggal sem. Itthon van mindkettõbõl, bár nem avid, hanem halyes, és hát a boltban szerelés után próbálgatva is csak ennyi a véleményem: A ritkábban többet (löttyös) vagy a többször kevesebbet (madzagos) karbantartásnyi, és a melegedési hajlamon (nem az, a másik ;) ) kívül nincs különbség azonos kategóriában.

Ride everywhere.

.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Kicsit megkésve! Köszi a tanácsot! És kb mennyiért megy a Csaszinál? Mert azért nem olcsók!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
régi kétdugós saint szett mennyit nyomhat? (fékkar-nyereg-kábel,esetleg adapter)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor miért nem használ mindenki BB7-et? Könnyebb 45g-al még az elixir CR-nél is, és töredéke az ára, ráadásul egyszerûbb javítani is.

BB7-hez hozzáadtad a fékkar és a bovdenezés tömegét is? Nekem az elixir R könnyebb mint a BB7.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Második körben meg azt,hogy jó beállítás mellett pont úgy fog...

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nem azért veszek meg egy féket,hogy aztán a nem létezõ/és vagy gyenge fékerejét(bármilyen okból adódóan) tuningoljam,illetve azt mondjam,hogy egy másik betéttel EZ hû ,de jó fék.Ha megvettem,alapból legyen már jó!
A BB7 alapból jól fog,anélkül ,hogy egyéb betétekkel kellene tuningoljam.